08 / 05 / 2024

tarım arazisinden gelir elde edenler

tarım arazisinden gelir elde edenler

15 Mayıs 2014 tarihinde yayımlanan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile bölünemeyen hisseli tarım arazilerinde çiftçilere birtakım haklar tanındı. İşte hisseli tarım arazilerinde çiftçi hakları...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

Ucuz et markete gelir gelmez tükeniyor! İşte 12 Nisan 2022 Et ve Süt Kurumu, Tarım Kredi Kooperatif fiyat listesi...

Et ve Süt Kurumu ile Tarım Kredi Kooperatif Markette satışa sunulan uygun fiyatlı etler kısa sürede tükeniyor. Peki bu marketlerde et kaç TL? İşte 12 Nisan 2022 fiyat listesi..

Niğde Sazlıca'daki tarım arazileri satıldı!

Niğde’nin en güzel kasabalarından biri olan Sazlıca Kasabasında, tarım yapılan tarlaların bir şekilde tarım arazisinden çıkarılarak parsellendiği ve arsa olarak satıldığı iddia edildi.

Tarım arazilerinin değerlemesi nasıl yapılır?

Tarımsal gelir değeri, düzenlemeleri içerisinde barındıran yönetmeliğe göre; Tarım arazilerinden elde edilecek yıllık ortalama net gelirin yirmi yıl ile çarpımı sonucu hesaplanan değere deniyor. Peki, tarım arazilerinin değerlemesi nasıl yapılır?

Kars Barajı sulama iletim hattı sayesinde tarım arazileri suya kavuşacak!

DSİ 24. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan, Kars Barajı sulama iletim hattı sayesinde 475 bin 780 dekar tarım arazisi suya kavuşacak ve milli ekonomiye yıllık 105 milyon 194 bin lira gelir artışı sağlanacak

Tarım arazilerinin toplulaştırılması, bu hafta Meclis gündemine geliyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ı ziyaret ederek, tasarının yasalaştırılması için destek vermelerini istedi.

Heka Danışmanlık İnşaat Taahhüt Turizm Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Heka Danışmanlık İnşaat Taahhüt Turizm Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hasan Kaya, Hüseyin Kaya tarafından 24 Nisan 2014 tarihinde Beylikdüzü Küçük Çarşı 'da kuruldu.

İş Bankası 14 şubede tarım bankacılığı için özel servis kurdu!

Türkiye İş Bankası, tarım bankacılığı faaliyetleri için organizasyon yapısında yeniliğe giderek, 14 şubede yeni yapılanma başlattı. Tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu şubelerde kurulan servisleri ile sadece tarım müşterilerine hizmet verilecek...

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, "Türkiye, tarımda dünyada 11'ncilikten 7'nciliğe geldi, Avrupa' da İtalya'yı, Fransa'yı solladık ve Avrupa'da birinci konuma geldik" dedi...

Ağrı Murat Nehri taşınca tarım arazileri sular altında kaldı!

Nehir taşınca tarım arazileri sular altında kaldı. Murat Nehri'nin su seviyesi yükselince Ağrı' nın Diyadin ve Taşlıçay ilçeleri ile kent merkezindeki tarım arazileri zarar gördü.

2b tarım arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor. Peki 2b tarım arazisi nedir?

Çankırı'da köy sakinleri tarım arazisine kurulacak tuz fabrikasını protesto etti!

Seyit Çelik, yaptığı açıklamada, köyün tek geçim kaynağının bulunduğu araziye tuz fabrikası kurulmak istendiğini öne sürerek, tuzun bölgedeki topraklara zarar vereceğini, bu nedenle artık tarım ve hayvancılık yapılamayacağını savundu.

Gayrimenkul alım satımında gelir vergisi!

Gelir Vergisi Kanunu esaslarına göre; Gerçek kişilerin sahip oldukları gayrimenkulleri elden çıkarmalarından doğan kazancın niteliği ve vergilendiriliyor. İşte gayrimenkul alım satımında gelir vergisi ile ilgili bilgiler...

tarım arazisinden gelir elde edenler Haberi

tarım arazisinden gelir elde edenler

Hisseli tarım arazilerinde çiftçi hakları!

15 Mayıs 2014 tarihinde 29001 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile tarımsal arazilerin tasarruf işlemlerine bazı kısıtlamalar getirilmişti.


Kanun ile miras kalan tarımsal araziler bölünemiyor. Miras kalan hisseli tarım arazilerinde çiftçilere birtakım haklar tanınıyor.


Geçimini bu arazilerden sağlayan kimseler, arazinin kendisine devredilmesini Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açacağı bir dava ile isteyebiliyor. Söz konusu esaslar kanunda şu şekilde açıklanıyor;


Devrin yapılacağı mirasçı

MADDE 8/C – Mirasçılar, terekede bulunan tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazinin mülkiyeti hakkında;


a) Bir mirasçıya veya yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerini karşılaması durumunda birden fazla mirasçıya devrini,


b) 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medenî Kanununun 373 üncü ve devamı maddelerine göre kuracakları aile malları ortaklığına veya kazanç paylı...