06 / 05 / 2024

tarım fonu

tarım fonu

Avrupa Birliği Komisyonu, tarım fonlarının dağıtılmasında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle, Fransa’ya 1 milyar avro ceza kesti.Komisyon, Fransa’nın, AB’den alıp 2008 ve 2012 yılları arasında kendi çiftçilerine dağıttığı tarım destekleme fonlarında usulsüzl

Aynes'in 785,5 milyon TL'ye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışı gerçekleşti!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Aynes Gıda'nın 785,5 milyon TL'lik bedelle Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışının gerçekleştiğini duyurdu. İşte detaylar..

TMSF, ALB İnşaat ve Ak-Süt Tarım'ı satışa sunuyor! Fiyatı dudak uçuklattı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, kayyum olarak atandığı ALB İnşaat ve Ak-Süt Tarım'ı kapalı zarf ve açık artırma usulüyle satışa sunuyor. Son teklif tarihi 22 Ağustos olarak açıklandı...

TMSF, Yeşildağ Hayvancılık Gıda ve Tarım Ürünleri'ni satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Yeşildağ Hayvancılık Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İzmir'deki 9 adet taşınmazı ile bu taşınmazlar üzerindeki tesislerini satışa çıkardı.

TMSF, Leziz Tarım Ürünleri'ni satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Leziz Tarım Ürünleri Gıda ve Hayvancılık Sanayi Ticaret AŞ'nin İzmir'deki varlıklarını satışa çıkardı.

TMSF, Baran Tarım ve Hayvancılık'ın 2 gayrimenkulünü satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Baran Tarım ve Hayvancılık'a ait 2 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. 

İş Bankası 14 şubede tarım bankacılığı için özel servis kurdu!

Türkiye İş Bankası, tarım bankacılığı faaliyetleri için organizasyon yapısında yeniliğe giderek, 14 şubede yeni yapılanma başlattı. Tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu şubelerde kurulan servisleri ile sadece tarım müşterilerine hizmet verilecek...

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, "Türkiye, tarımda dünyada 11'ncilikten 7'nciliğe geldi, Avrupa' da İtalya'yı, Fransa'yı solladık ve Avrupa'da birinci konuma geldik" dedi...

Ağrı Murat Nehri taşınca tarım arazileri sular altında kaldı!

Nehir taşınca tarım arazileri sular altında kaldı. Murat Nehri'nin su seviyesi yükselince Ağrı' nın Diyadin ve Taşlıçay ilçeleri ile kent merkezindeki tarım arazileri zarar gördü.

2b tarım arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor. Peki 2b tarım arazisi nedir?

Çankırı'da köy sakinleri tarım arazisine kurulacak tuz fabrikasını protesto etti!

Seyit Çelik, yaptığı açıklamada, köyün tek geçim kaynağının bulunduğu araziye tuz fabrikası kurulmak istendiğini öne sürerek, tuzun bölgedeki topraklara zarar vereceğini, bu nedenle artık tarım ve hayvancılık yapılamayacağını savundu.

Altınyağ Kombinaları Gürtaş Tarım Yatırımları'nı devralıyor!

Altınyağ Kombinaları A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Altınyağ Kombinaları Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi devralıyor.

Batumi İnşaat Taahhüt Tarım Turizm ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batumi İnşaat Taahhüt Tarım Turizm ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Aydın tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 17 Nisan'da Zeytinburnu, Tercüman Sitesi A3 Blok'ta kuruldu.

Ekin Tarım Gayrimenkul Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekin Tarım Gayrimenkul Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Cem Şahin tarafından 500 bin TL'lik sermaye bedeli ile 9 Nisan'da Bakırköy, Yeşilköy Mahallesi, Yeşilzeytin Sokak'ta kuruldu.

tarım fonu Haberi

tarım fonu

AB Komisyonu kararı gereği Fransa, 1 milyar avrodan fazla desteği geri ödeyecek. Daha önce AB Komisyonu ve Fransa arasında yürütülen müzakerelerde söz konusu usulsüzlükle ilgili olarak Brüksel, Paris’ten 1,8 milyar avro geri ödemesini talep etmişi. Yoğun müzakerelerin ardından, bu miktarın 1 milyara indirildiği bildirildi.


Fransa, 2008 ve 2012 yılları arasında AB Komisyonu’ndan ortak tarım destekleme fonundan 40 milyar avro destek almıştı.


Fransa, 1 milyar avro tutarındaki cezayı 2017 yılına kadar üç taksitte...