30 / 04 / 2024

TMSF, Baran Tarım ve Hayvancılık'ın 2 gayrimenkulünü satıyor!

TMSF, Baran Tarım ve Hayvancılık'ın 2 gayrimenkulünü satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Baran Tarım ve Hayvancılık'a ait 2 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. 



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Baran Tarım ve Hayvancılık A.Ş.’ye ait 2 gayrimenkulü satışa çıkardı. Kırklareli'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları 74 bin 250 TL ve 33 bin TL olarak belirlendi.

TMSF, Baran Tarım ve Hayvancılık ın 2 gayrimenkulünü satıyor!
 

1-Teklifler 05/07/2019 tarihinde saat: 17:00’ye kadar her bir gayrimenkul  için ayrı ayrı iş bu ilanın son sütunundaki teklif rakamı doldurulmak ve aşağıdaki adrese teslim edilmek suretiyle alınacaktır.Teklif sahiplerinin her bir taşınmazın muhammen bedelininin %5’i kadar olan teminatı, ŞİRKET’in Akbank T.A.Ş. Ümraniye Şubesi nezdindeki TR***********0***********1 İBAN No.lu TL hesabına yatırdıktan sonra dekontunu, teminat mektubu vermeleri halinde en az 3 ay süreli geçici Banka Teminat Mektubu aslını, tekliflerini aşağıda belirtilen teklif sahibine ait aşağıda belirtilen diğer belgelerle birlikte Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu İştirakler  ve Gayrimenkuller Dairesi Başkanlığı Büyükdere Caddesi No:143 Kat: 8 Esentepe İstanbul adresine elden teslim etmesi ya da yukarıdaki tarihi geçmemek şartıyla posta yolu ile ulaştırması gerekmektedir. Teklifin aslının yukarıdaki adrese teslim edilmesi şarttır ancak teklifler takip için önceden 0212 275 30 26  numaraya faks çekilebilecektir.
2-Teklif sahiplerinden gerçek kişilerin resimli kimlik belgesi, (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport, avukatlık kimliği), tüzel kişi ise şirket yetkilisi olduğunu gösterir yetki belgesinin ve imza sirkülerinin, başkası adına ihaleye katılanların noterden vekâletname ibrazı şarttır. 
3-Gayrimenkullerin her birine aynı veya farklı tutarda birden fazla teklif olması halinde ihale açık artırma şeklinde sonuçlandırılır. Birden fazla teklif olması halinde 08.07.2019 tarihinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Büyükdere Caddesi No:143 Esentepe İstanbul adresinde istekliler arasında saat 14.00 te açık artırma yapılacaktır. Açık artırma için ayrı bir tebligatta bulunulmayacak teklif veren istekliler veya vekilleri bu tarihte ve saatte açık artırmanın yapılacağı adreste hazır bulunacaklardır.
4-Söz konusu gayrimenkuller için ihale alıcısına tebligat yapılıncaya kadar teminat yatırmak ve teklif vermek suretiyle ihaleye katılmamış bir kişi ya da kuruluş tarafından tamamı nakten bloke edilmek ya da teminat mektubu ile garanti edilmek kaydıyla, ihale bedelinin %10’undan az olmamak üzere fazla fiyat verilmesi halinde bu teklif sahibi ile ihale alıcısı, ŞİRKET’çe tespit edilecek yer ve zamanda bir araya getirilerek yeni teklif edilen bedel üzerinden aralarında açık artırma yapılmak suretiyle ihale sonucu belirlenir. Sonuç tutanağa bağlanarak şirket yönetim kurulu ve ilgili resmi  makamın onayına sunulur. Bu yolla ihale yenilemesi yalnız bir kez yapılabilir. Sonradan %10 fazla teklif vererek teklif bedelinin tamamını nakden ŞİRKET’in hesabına bloke eden ya da teminat mektubu ile garanti eden isteklinin ve ilk ihalede en yüksek teklifi veren isteklinin teklif bedellerinin %10’u teminat olarak değerlendirilecek ve ihale onaylanıncaya kadar üzerinde ihale kalan istekli ile sonradan artırım yapan isteklinin teminatları iade edilmeyecektir.
5-İhale mahallinde nakit teminat tahsili yapılmayacaktır.
6-Satış koşulları ve satışa sunulan gayrimenkuller  hakkında daha ayrıntılı bilgi, ŞİRKET’in adresinden ve aşağıdaki irtibat kurulacak kişiden temin edilebilecektir.
7-İhaleye katılanlar iş bu ilanı okumuş ve tüm hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.
8-Gayrimenkuller ile ilgili bilgiler taahhüt niteliğinde olmayıp genel bilgi niteliğindedir. ŞİRKET’in aşağıdaki irtibat numarasından randevu alınarak gayrimenkuller  görülebilecektir.
9-Gayrimenkullerin devir ve tescil işlemleriyle ilgili her türlü sözleşme, teslim masrafları alıcıya, vergi resim ve harçlar ile buna benzer tüm yükümlülükler yasal düzenlemeler kapsamında taraflara aittir.
10-ŞİRKET, Devlet İhale Kanunu ve Kamu İhale Kanununa tabi olmadığından ihale yapıp yapmamakta veya dilediğine yapmakta serbesttir.
11-Satış ilanında dizgi ve baskı hatası olması halinde ŞİRKET tarafından yapılacak açıklamalar geçerlidir.
12-Teklif onaylandığı takdirde teklif tutarının tamamının ŞİRKET satış onay bildiriminde belirtilen sürenin son günü mesai saati bitimine kadar alıcı adı ve teklif bedeli belirtilmek suretiyle, ŞİRKET’in Akbank Bankası Ümraniye ŞubesiTR***********0***********1 nezdindeki  İBAN No.lu TL hesabına nakden yatırılması zorunludur.
13-İhale üzerinde kalan ihale alıcısının ŞİRKET tarafından verilen sürede yükümlülüklerini yerine getirmemesi veya satın almaktan vazgeçmesi halinde ŞİRKET, ikinci en yüksek teklif sahibinden gayrimenkulleri satın almasını isteyebilir.
14-Teklif verenler bu ilandaki hükümleri, şartnamedeki satış koşullarını ve ŞİRKET’in ihale usullerini kabul etmiş sayılırlar.
 

 
 


Geri Dön