27 / 04 / 2024

Tarım Lisesi

Tarım Lisesi

Türkiye'de sayılı okullar arasında yer alan Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi adeta harabeye döndü. Okul bazı insanlar tarafından kullanılamaz hale getirildi.

Samsun'daki Veteriner Tarım Meslek Lisesi arazisinin akıbeti TBMM'de!

Samsun'daki Veteriner Tarım Meslek Lisesi arazisinin akıbetine meclis gündeminde konu oldu. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Silivri Tarım Lisesi açıldı!

Silivri'de hayata geçirilen Türkiye’de bir ilk olan Silivri Belediyesi Özel Tarım Lisesi, 2017- 2018 Eğitim Öğretim yılına merhaba dedi.

Tarım Lisesi öğrencilerine bir dönüm yer verilecek!

İlk tarım lisesinin açılışındaki programın ardından Mehmet Mert’in sorularını cevaplandıran Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “42 öğrencimiz var. Her gelen öğrenciye birer dönüm tapulu yer vereceğiz” dedi.

Silivri Tarım Lisesi'nde çalışmalar tam gaz!

İstanbul Eski Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, beraberinde Milliyet Gazetesi Eğitim Editörü Abbas Güçlü ile birlikte Silivri Belediyesi Tarım Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

Silivri'ye tarım lisesi geliyor!

Tadilat ve dış cephe çalışmalarının devam ettiği Silivri Belediyesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi -Tarım Teknolojileri Alanı- önümüzdeki yıl eğitim öğretime başlayacak.

Silivri Belediyesi Ek Hizmet Binası, tarım lisesi oluyor!

Silivri Belediyesi’nin Gümüşyaka Mahallesi’nde bulunan Ek Hizmet Binası, Tarım Lisesi olarak düzenleniyor. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Teknolojileri Alanı olarak eğitim verecek lisede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi taşınmayacak!

SAMSUN’da bulunduğu alana 10 bin kişilik cami yapılması için başka bir yere taşınan 48 yıllık Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi ile verilen imar değişikliği hem de okulun taşınması kararı iptal edildi.

Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi'nin iadesi talep edildi!

Samsun'da 48 yıllık Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu arsaya 10 bin kişilik cami yapılması için yapılan nazım imar planı değişikliğinin ardından okul başka bir yere taşındı.

Samsun Atakum'daki Tarım Lisesi harabeye döndü!

Türkiye'de sayılı okullar arasında yer alan Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi adeta harabeye döndü. Okul bazı insanlar tarafından kullanılamaz hale getirildi.

Veliler, Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi'ni geri istiyor!

Veliler, Samsun'daki 48 yıllık Tarım Anadolu Meslek Lisesi'ni 10 bin kişilik cami yapılması için okullarından çıkarılarak başka yere taşınan çocuklarının, yeniden kendi okullarına döndürülmesini istedi.

Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi arazisi ne olacak?

Atakum Tarım Meslek Lisesinin dini tesis alanına çevrilmesinin ardından, İdare Mahkemesi dini tesis alanının okul alanına çevrilmesi kararını aldı. Samsun Bölge İdare Mahkemesi imar planı değişikliği işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Samsun Tarım Meslek Lisesi arazisine ne inşa edilecek?

Samsun Atakum'da Tarım Meslek Lisesi arazisi üzerine yapımı planlanan Protokol Camii hakkında İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Protokol Camii için planlanan söz konusu okul arazisinin imar planı yeniden görüşüldü.

2b tarım arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor. Peki 2b tarım arazisi nedir?

Tarım Lisesi Haberi

Tarım Lisesi

Samsun'da Protokol Cami yapılacağı gerekçesiyle okulları ellerinden alınan Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi öğrenci ve velilerinin hukuk savaşı devam ediyor. 


Okul yerleşkesinin yeniden okul alanı olarak tescillenmesinin ardından, öğrenci ve veliler şimdi de okullarına dönebilmek için hukuk mücadelesi başlatıyor. Ne yazık ki, okulun hali içler acısı durumda. 


Çevre sakinlerinin verdiği bilgiye göre, alkol kullananların mekanı haline gelen okulun camları kırıldı, kalorifer petekleri yerlerinden söküldü. Diğer bir iddia ise, bir okul müdürü okulun kalorifer peteklerini söktürerek başka bir okula gönderdi. 


SÜRGÜN GİBİ TAŞINMA 


2013- 2014 eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte Protokol Cami yapılacağı gerekçesiyle okulları ellerinden alınan Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin Samsun İdare Mahkemesine açtıkları yürütmeyi durdu ima davasının devam...