11 / 05 / 2024

tarım müzesi nerede kuruldu

tarım müzesi nerede kuruldu

Kırşehir'de yüzyıl öncesine ait eski tarım aletleri ve eşyaları biriktiren meraklı üretici, köydeki çiftliğinde Anadolu'da kullanılan eşyaların yer aldığı müze oluşturdu.

Tarım Kredi marketleri nerelerde var? En yakın Tarım Kredi marketi nerede?

Tarım Kredi marketlerinde indirimler başladı. Bunun üzerine vatandaşlar Tarım Kredi marketlerinin adreslerini araştırmaya başladı. İşte merak edilen detaylar!

1400 Markette indirim başladı! Tarım Kredi Market nerede, hangi illerde bulunuyor? Tarım Kredi Market şubeleri nerede?

Vatandaşın temel gıda ve temel ihtiyaç ürünleri için beklediği indirim bugün itibariyle başlıyor. Tarım Kredi Kooperetifleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yaklaşık 30 ürüne indirim yapacak. Peki, Tarım Kredi Kooperatifleri hangi şehirlerde bulunuyor? İşte il il listesi...

Tarım Kredi Market hangi illerde var? En yakın Tarım Kredi Kooperatif Market şubeleri nerede? Dev indirim geliyor!

Vatandaşın temel gıda ve temel ihtiyaç ürünleri için beklediği indirim haberi geldi. Tarım Kredi Kooperetifleri Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla yaklaşık 30 ürüne indirim yapacak. Peki Tarım Kredi Marketleri hangi şehirlerde bulunuyor? İşte il il listesi...

İstanbul Tarım Kredi Kooperatif marketleri nerededir? En yakın Tarım Kredi Kooperatif marketleri nerededir?

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde yapılacak indirim haberinden sonra vatandaşlar bu marketlerin nerede olduğu araştırılmaya başlandı. İşte detaylar!

Trabzon'a Taşkın Müzesi kurulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşkın olaylarına dikkati çekmek ve halkı bilinçlendirmek için dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Taşkın Müzesi'ni Trabzon'da inşa edeceklerini söyledi.

Adana Müzesi'nin inşaatı çöktü: 1 işçi öldü!

Restorasyonu yapılan Adana Müze Kompleksi içerisindeki Tarım Müzesi'nin duvarı çöktü. Çökme sonucu 1 işçi öldü, 5 işçi yaralandı...

Bursa'ya kırsal kültür müzesi geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iş adamı İhsan Gür'ün bağışladığı binlerce parça tarımsal alet ve ekipmanın yer alacağı "kırsal kültür müzesi" kurmak için çalışma yaptıklarını bildirdi.

Kırşehir'de tarım müzesi kuruldu!

Kırşehir'de yüzyıl öncesine ait eski tarım aletleri ve eşyaları biriktiren meraklı üretici, köydeki çiftliğinde Anadolu'da kullanılan eşyaların yer aldığı müze oluşturdu.

Konya'ya Tarım Müzesi yapılıyor!

Konya Tarihi Buğday Pazarı'nda çalışmaları son hızla devam eden proje kapsamında; bölgeye 800 araçlık katlı yeraltı otoparkı, Tarım Tarihi Müzesi, işyerleri ve meydan yapılacak.

Marmaris'e Botanik Park Bitki Müzesi müjdesi!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Marmaris Yolu üzerinde bulunan Çamlı ve Çetibeli mahalleleri arasındaki 10 dönüm alanda Botanik Park - Bitki Müzesi yapılacak.

Marmaris yolu üzerine Botanik Park Bitki Müzesi yapılacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Botanik Park- Bitki Müzesi projesini hayata geçiriyor. Müze; Marmaris yolu üzerinde bulunan Çamlı Mahallesi ve Çetibeli Mahallesi arasında bulunan arsa üzerine yapılacak.

Marmaris'e Botanik Park-Bitki Müzesi yapılacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Marmaris Yolu üzerinde bulunan Çamlı ve Çetibeli mahalleleri arasındaki 10 dönüm alanda Botanik Park - Bitki Müzesi yapılacak.

Atatürk Köşkü'nde çocuk müzesi açıldı!

Yalova’da restore edilen Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü arazisi içerisindeki Atatürk Köşkü, düzenlenen törenle ’Atatürk ve Çocuk Müzesi’ olarak açıldı. TİGEM’den 10 yıllığına İl Özel İdaresi’ne tahsis edilen müzenin açılış kurdelesini çocuklar kesti.

tarım müzesi nerede kuruldu Haberi

tarım müzesi nerede kuruldu

Kırşehir'de yüzyıl öncesine  ait eski tarım aletleri ve eşyaları biriktiren meraklı üretici, köydeki çiftliğinde Anadolu'da kullanılan eşyaların yer aldığı müze oluşturdu.


Üretici Özcan Kulaksız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında organik tarım sertifikası aldıklarını ve fasulyeden, cevize kadar ürünleri yetiştirdiği çiftliğine, her yıl çok sayıda yabancı ve yerli turistlerin gönüllü olarak çalışmaya geldiğini  belirtti. 


Kulaksız, 1900'lü yıllardan itibaren kullanılan tarım aletlerini sergilemek için Kaman ilçesine bağlı Yelek beldesinde tarım müzesi kurma çalışması başlattığını ifade etti.


Anadolu'nun tarım geçmişini turistlere anlatmayı amaçladığını anlatan Kulaksız, "Yaklaşık bin civarında tarım aleti var. 1900'lü yıllarda Anadolu'da kullanılan kara sabandan, öküz pulluğuna kadar tüm tarım aletleri müzede var. Hububatın işlenmesi aşamasında kullanılan tüm alet ve gereçler, Anadolu'da kullanılan mutfak gereçlerinin tamamı ve zanaatkarların el aletleri de müzede...