02 / 05 / 2024

tarımsal arazi satış

tarımsal arazi satış

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal arazi alım satımı, ipotek gibi işlemlerde tüm alıcı ve satıcıların yararlanabileceği bir veri tabanı hazırlayacak.

Milli Emlak o ilde 8 taksitle arazi satıyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

Bursa Nilüfer'de İrfaniye Mahallesi'nde yer alan tarım alanındaki arazi satılıyor. 8 taksit fırsatını kaçırmayın! Hemen bakın...

Tarım arazileri bankaların elinde! 3 milyon 111 bin parsel tarımsal arazi ipotekli!

CHP'li Bekir Başevirgen’in ipotekli tarımsal araziler için vermiş olduğu önergesine Bakan Murat Kurum’dan yanıt geldi.

Bakan Pakdemirli açıkladı: Tarımsal destekleme bütçesi 29 milyar lira oldu!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2022 yılında 25,8 milyar lira olarak planlanan tarımsal destekleme bütçesinin 3,2 milyar lira ek bütçe sağlanarak 29 milyar liraya çıkarıdığını açıkladı.

Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31683 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Cansu Dere Marmaris'ten 1.2 milyon TL'ye 2 arazi satın aldı!

Tatil için sık sık Marmaris’e giden güzel oyuncu Cansu Dere, bölgeden 2 adet arazi satın aldı. Dere, araziler için 1 milyon 200 bin TL ödedi...

Elon Musk roket fırlatmak için Boca Chica'da arazi satın aldı!

Tesla CEO'su milyarder iş insanı Elon Musk roket fırlatma denemeleri yapmak için Boca Chica'da arazi satın aldı. Bölgede yaşayan köylüler ise bu durumdan şikayetçi. 

Tarım arazilerinin satışında vergi ve harç kaldırıldı!

Tarım arazilerinin satışı ve intikal işlemlerinde; vefat tarihinden itibaren 1 yıl içinde intikal işlemlerini gerçekleştiren tüm mirasçılardan vergi ve harç alınmayacak.

İzmir Bergama Belediyesi’nin tarım arazi satışlarına mahkemeden dur kararı!

İzmir 3. İdare Mahkemesi, AKP’li belediye yönetiminin aldığı satış kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mandel Tarımsal Araştırma Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mandel Tarımsal Araştırma Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 350 bin TL sermaye bedeli ile Cihangir Kılıç ve Levent Selahatt Pınar ortaklığında kuruldu.

İzmir Bergama'da tarım arazilerinin satışa çıkarılmasına tepki!

İzmir'de Bergama Belediye Meclisi'nde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla köylerdeki verimli tarım arazilerinin satışa sunulması yargıya taşındı. Satış kararının iptali için CHP ve İYİ Parti, İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

2B arazi satışı 2021!

2B arazisi, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. Peki bu yıl 2B arazi satışları başladı mı? İşte 2B arazi satışı 2021...

Ivanka Trump Creek Adası'ndan arazi satın aldı!

Eski ABD Başkanı, Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump eski flörtü Tom Brady'nin yaşadığı Creek Adası'ndan 30 milyon dolara arazi satın aldı. 

tarımsal arazi satış Haberi

tarımsal arazi satış

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal arazi alım satımı, ipotek gibi işlemlerde tüm alıcı ve satıcıların yararlanabileceği bir veri tabanı oluşturacak.

Tarımsal arazi alım satımı, ipotek gibi işlemlerde tüm alıcı ve satıcıların faydalanabileceği bir veri tabanı ile tarımsal arazi piyasası hazırlanacak. AA muhabirinin 2021 Yılı Bütçe Gerekçesi'nden yaptığı derlemeye göre, Tarım ve Orman Bakanlığının sürdüreceği politikalarla gelecek yıl da tarım sektörü ekonomiye katkı sunmaya devam edecek.

Buna göre, gıda ve yem güvenilirliğinin sağlanması, bitki sağlığı, hayvan sağlığı ve refahının korunması için risk analizi sistemi oluşturulacak. Bu doğrultuda mevcut bilimsel komisyonlarla bilimsel risk değerlendirme çalışmaları sürdürülecek.

Toprak ve su kaynaklarının korunması ve verimli kullanılması için çalışmalar yapılacak. Arazi edindirme çalışmaları ile işletmelerin, arazi büyüklüğünün yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğüne ulaştırılması, tarım parsellerinin tarımsal gelir yöntemine göre...