03 / 05 / 2024

tarımsal kalkınma

tarımsal kalkınma

TKDK Başkanı Nazlı, bu yıl Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük hibelerden birini vermiş olacaklarını belirterek, "Bu destek en az 600 milyon lira olacak ama hedefimiz 950 milyon liraya ulaşmak" dedi.

Çiftçiler müjde: Hayvansal üretim için kredi desteği geliyor! Kırsal kalkınma projeleri için harekete geçildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma için yeni projeler hazırlığına başladı. Bu kapsamda hayvansal üretim için kredi desteği arttırılacak. 

Çiftçiler hemen bakın! Peş peşe açıklandı! Resmen değişti, o tarihte sona eriyor! Kırsal kalkınma desteği ve ÇKS...

Kırsal kalkınma desteği başvurusu ve tarım arazileri üzerindeki üretim bilgisi güncellemelerinde bir son dakika değşikliği yapıldı. Çiftçiler hemen bakın! İşte detaylar... 

Çiftçiler dikkat! Bakan Kirişçi duyurdu: Kırsal kalkınma destekleri artıyor! 

Kırsal Kalkınma Programı kapsamında destekler tam gaz devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) sunulan proje başvurularında talep edilen destek tutarının yaklaşık 8,3 milyar TL olduğunu belirtti.

Çiftçilerin beklediği haber geldi! Kırsal kalkınma projelerine verilecek hibe desteği resmen açıklandı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kırsal kalkınma destekleri kapsamında 695 projeye 205 milyon lira hibe desteği verileceğini duyurdu! İşte tüm detaylar...

Bodrum’da kırsal turizm için imar düzenlemeleri yapılacak!

Bodrum’da bu yıl ilki gerçekleşen Tarımsal Kalkınma Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi yayınlandı. 28 maddeden oluşan çalıştay sonuç bildirgesinde kırsal turizmde çalışmalar yapılacak.

Ankara Çubuk Ovasında tarımsal sit alanı olan araziler mecliste!

Ankara Çubuk ovasında tarımsal sit alanı ilan edilen araziler meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Yeşil ovada ne kadarlık bir alanın tarımsal sit alanı olarak ilan edildiğini sordu..

Tarımsal Arazi Edindirme İş ve İşlemleri Hakkında Yönetmelik!

Tarımsal Arazi Edindirme İş ve İşlemleri Hakkında Yönetmelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 5403 sayılı Kanuna dayanılarak hazırlandı. Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

İGA çevresini "Kalkınma Akademisi" ile kalkındıracak!

İGA, 1 Ocak 2016'da kurduğu "Sosyal Yatırım Programı"nın bir alt projesi olan "İGA Kalkınma Akademisi"ni hayata geçirdi. 

Türkiye Kalkınma Bankası 54 gayrimenkulü satışa çıkardı!

Türkiye Kalkınma Bankası mülkiyetinde bulunan 54 adet muhtelif gayrimenkulü satışa çıkardı...

Türkiye Kalkınma Bankası'nın 54 gayrimenkulü satışa çıkıyor!

Türkiye Kalkınma Bankası AŞ, mülkiyetlerinde yer alan toplam 91,5 milyon TL muhammen bedelli 54 adet muhtelif gayrimenkulü satışa sunuyor. 

2018 kalkınma, yatırım ve istihdam yılı olacak!

2023'e giden yolda Türkiye, 2018 planlarını masaya koydu. Başbakanlıktan edinilen bilgiye göre, yıl içindeki en büyük hedef, kalkınma, yatırım ve istihdam' olacak. Bu başlığı, merakla beklenen üçüncü havalimanı açılışı ile Kanal İstanbul'un temelinin atılması izleyecek.

Ergün Turan, 11. Kalkınma Planı Konut Politikaları Komisyon Başkanı oldu!

11. Kalkınma Planı Konut Politikaları Özel İhtisas Komisyonu" toplantısında, Komisyon Başkanlığı'na TOKİ Başkanı Ergün Turan seçildi. 

Türkiye Kalkınma Bankası 54 gayrimenkulü satışa çıkardı!

Türkiye Kalkınma Bankası AŞ, mülkiyetlerinde yer alan toplam 91,5 milyon TL muhammen bedelli 54 adet muhtelif gayrimenkul satışa çıkarılıyor.

tarımsal kalkınma Haberi

tarımsal kalkınma

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ali Recep Nazlı, bu yıl Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük hibelerden birini vermiş olacaklarını belirterek, "Bu destek en az 600 milyon lira olacak ama hedefimiz 950 milyon liraya ulaşmak" dedi.


Nazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016'nın sonuna kadar uygulanacak Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı'nda başarılı çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, gelecek yıl itibarıyla IPARD II'nin çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.


IPARD II'nin taslak programının AB komisyonu tarafından incelendiğini belirten Nazlı, 2014-2020 dönemlerini kapsayan uygulamada "yenilenebilir enerji" alanındaki destekleri arttıracaklarını söyledi.


Nazlı, TKDK'nın Türkiye'de en fazla hibe veren kurum olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:


"Kırsal turizm ve kültür balıkçılığından, yerel ürünler ve el sanatlarına kadar pek çok alanda yatırım başvurularına destek veriyoruz. Bu kapsamda...