27 / 04 / 2024

Çiftçiler dikkat! Bakan Kirişçi duyurdu: Kırsal kalkınma destekleri artıyor! 

Çiftçiler dikkat! Bakan Kirişçi duyurdu: Kırsal kalkınma destekleri artıyor! 

Kırsal Kalkınma Programı kapsamında destekler tam gaz devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) sunulan proje başvurularında talep edilen destek tutarının yaklaşık 8,3 milyar TL olduğunu belirtti.



Kırsal Kalkınma Programı'nın kalan bütçesinden yaralanacak üretici sayısını artırmak amacıyla destek için gereken puan seviyesi 65'ten 30'a düşürülerek yardım sağlanacak proje sayısı arttırıldı.

Çiftçiler dikkat! Bakan Kirişçi duyurdu: Kırsal kalkınma destekleri artıyor! 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kırsal Kalkınma Programı'nın 11. Çağrısı kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) sağlanan proje başvurularında talep edilen destek tutarının yaklaşık 8,3 milyar TL olduğunu söyledi.

Bu doğrultuda mevcut bütçenin sadece 65 ve üzeri sıralama puanına sahip başvurular için yeterli olacağının düşünüldüğünü kaydeden Kirişci, "Biz 30 ve 65 arasında sıralama puanına sahip diğer başvuruların da desteklenmesi için program bütçesindeki ulusal katkı miktarını artırıyoruz" dedi. Sözlerinde devam eden Kirişçi, "Bu sayede, 11. Çağrı kapsamında kırsal alanlarda yapılacak yatırımlara verilecek yaklaşık 5,5 milyar TL hibe ile 10 milyar TL yatırım gerçekleştirilerek üretimin ve istihdamın daha da artırılmasını hedefliyoruz. Emek harcayıp masraf yaparak Kurumumuza proje sunan girişimcilerimizin olası mağduriyetlerinin önüne geçilecek." İşte tüm detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön