05 / 05 / 2024

Tariş arazisi izmir

Tariş arazisi izmir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in merkezindeki Tariş ve TCDD'ye ait dev arazileri satışa çıkaracağını belirtti. Dev arazinin imarını konut, turizm ve ticaret alanı olarak değiştirildi.

TMMOB'dan İzmir Alsancak'taki Tariş arazisi imar planlarına dava!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Alsancak'taki 140 bin metrekare alanda Tariş arazilerini kapsayan imar planlarına yeniden dava açacaklarını açıkladı. 

İzmir’de 2017'de 2.3 milyar liralık kamu arazisi satıldı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, İzmir’de 2017'de 2 milyar 349 milyon lira değerinde kamu arazisi satıldı. 

Kuşadası Tariş arazisi 25 milyon TL'ye kamulaştırıldı!

Kuşadası Tariş arazisi olarak da bilinen arazi Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. 10 bin metrekarelik arazinin kamulaştırması 25 milyon TL'ye gerçekleşti.

Küçükbay Grubu’nun İzmir'deki arazisi mecliste konu oldu!

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Tuncay Özkan, Sahibi FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklu bulunan bir firmaya İzmir'de bir fabrika arazisi için 2014 yılı Nisan ayında imar izni verildiğine dair iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir'deki eski Tariş arazilerinin imar planı iptal edildi!

İzmir 4. İdare Mahkemesi, Konak ilçesinde bulunan, Özak GYO'nun inşaat projeleri yapmak istediği eski Tariş arazilerinin bulunduğu alanın 1/1000'lik imar planının yürütmesini, planda kamusal erişebilirlik için yol bırakılmamış olması gerekçesiyle durdurdu

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Tariş arazisi için halk oylaması yapacak!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde TARİŞ'e ait 10 dönümlük araziyi satın alan büyükşehir belediyesi, araziye uygulanacak proje için halk oylaması yapacak.

İzmir Atatürk OSB Tariş İplik arsa tapusu iptal davası son durum!

2011'de satın aldığı Tariş İplik Dokuma A.Ş'nin 400 bin metrekare arsasını parsele bölüp satması nedeniyle tapu iptal davası açılan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yargıtay'ın kararını bekliyor.

Çorum Osmancık'ta 2 milyon 612 bin 157 TL'ye satılık tarım arazisi!

Çorum İli Osmancık İlçesi'nde yer alan 210,998,20 metrekare yüzölçümüne sahip olan tarım arazisi Osmancık Satış Memurluğu tarafından 15 Aralık 2014 günü saat 14:00 ile 14:10 arası ihale ediliyor.

1947 yılında Bakırköy'de 100 dönüm arazisi olan bir köşk ehven fiyata satılacakmış!

1980 yılına kadar nahiye merkezi olarak Bakırköy ilçesine bağlı iken, Bakırköy'e bağlı bir mahalleye dönüştürülen daha sonra Bağcılar'a bağlanan Mahmutbey'de 1947 yılında 100 dönüm arazisi olan bir çiftlik ehven fiyata satılacakmış.

Gaziantep Köy Hizmetleri arazisi 21 Eylül'de satışta!

Gaziantep Köy Hizmetleri arazisi, dokuz parçaya bölünerek 21 Eylül'de satışa çıkarılıyor. Yeni yapılan imar düzenlemeleriyle yatırımcıların ilgisini çekmesi beklenen araziyle ilgili son gelişmeleri Gaziantep 27 yazarı Yaşar Erkent yazdı...

Ataşehir Finans Merkezi arazisi ile ilgili iddialar ve gerçekler!

Ataşehir Finans Merkezi’nin Ataşehir Belediyesi sınırlarından alınarak Ümraniye Belediyesi sınırlarına bağlanması ile ilgili Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi basın toplantısı yaptı.Ataşehir Finans Merkezi arazisi ile ilgili iddialar ve gerçekler..

İstanbul Alman Başkonsolosluğu'nun arkasında bir köşk ve arazisi satılacakmış!

1944 yılında İstanbul Alman Başkonsolosluğu'nun arkasında bulunan Boğaz manzaralı bir köşk ve arazisi satılacakmış. Yıllık bin 800 lira kira getiren beş dükkan ve dört daire 22 bin liraya satılacakmış.

1944 yılında Tarabya'da Kalender Köşkü ve 156 dönüm arazisi satılacakmış!

Boğaziçi Tarabya'da bulunan Kalender Köşkü ve 156 dönüm arazisi İstanbul Defterdarlığı tarafından satılacakmış.Reşat Altın'ın 38 lira olduğu 1944 yılında, 2 bin 632 altın parasına 100 bin liraya satılacakmış.

Tariş arazisi izmir Haberi

Tariş arazisi izmir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in merkezindeki Tariş ve TCDD'ye ait dev arazileri satışa çıkarıyor. 


Alsancak Limanı arkasında bulunan dev arazinin imarını konut, turizm ve ticaret alanı olarak değiştiren Bakanlık, Emlak Konut GYO'ya devrettiği araziyi satmak için harekete geçti. Arazinin 127 dönümlük bölümünde iki etap halinde 12 ve 14 Haziran tarihlerinde ihale yapılacağı belirtildi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan plana İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü. İzmir İl Müftülüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü "uygundur" görüşü verirken Konak Belediyesi ile İzmir Biiyükşehir Belediyesi şerh koymuştu. Emlak GYO'nun satış planına aldığı liman arkasındaki arazilerin değer tespitlerinin yapmasının ardından ihale için harekete geçildi ve alanın 127...