18 / 05 / 2024

tarlaya yol cephesi nasıl alınır

tarlaya yol cephesi nasıl alınır

İmar alabilmek için tüm arsa,tarla gibi yerlerinin yola cephesi olması gerekiyor.Bazı tarlaların,arsaların yola cephesi bulunmamaktadır.İşte yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

Yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

İmar alabilmek için tüm arsa,tarla gibi yerlerinin yola cephesi olması gerekiyor.Bazı tarlaların,arsaların yola cephesi bulunmamaktadır.İşte yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

Yol hakkı nedir?

Yola cephesi olan komşu parsellerden geçit hakkı alarak yola cephe sağlanabiliyor. Geçit hakkı komşu parsellerin malikleri ile anlaşarak alınabileceği gibi anlaşamama durumunda mahkeme kararı ile de alınabiliyor. Peki, yol hakkı nedir?

Araziye yol almak için gerekenler!

İmar mevzuatı gereğince kanunun 18 inci maddesinin uygulanamadığı hallerde yola cephesi bulunan parsellerden herhangi biri ile tevhid edilmesi mecburi kılınıyor. Peki, araziye yol almak için gerekenler nelerdir?

Araziye yol nasıl alınır?

Yola cephesi olmayan parsellerin bulunduğu adalarda yola cephesi bulunmayan parsele yol alınmadan ruhsat düzenlenemiyor. Peki, yolu olmayan araziye yol nasıl alınır? İşte yol hakkı esasları..

Kadastral yolu olmayan tarla!

Yola cephesi olmayan parsellerin bulunduğu adalarda yola cephesi bulunmayan parsele ruhsat düzenlenmiyor. Peki, kadastro yola cephesi olmayan tarlaya nasıl ruhsat düzenlenir? Nasıl yol alınır? İşte yanıtı...

Kadastral yola cephesi olmayan arazi!

Kadastral yola cephesi olmayan araziye yol nasıl alınır? İşte Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında yer alan yasal hükümler bu haberde

Kadastral yola cephesi olmayan tarlaya nasıl yol alınır?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre kadastral yola cephesi olmayan tarlaya nasıl yol alınır? Arazinin Kadastral yola cephesi yoksa ne yapılır?

Ağaçlı Yol arazisini, 120 milyon 410 bin liraya Armesa-Akdemir kazandı!

Bornova Ağaçlı Yol'daki Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait iki ayrı parseldeki toplam 54 bin 181 metrekare arsa için ihaleye çıktı. Armesa-Murat Akdemir ortaklığı arsayı 120 milyon 410 bin lira önererek kazandı...

Gebze’ye duble yol yapılıyor!

Gebze ’ye duble yol yapılıyor. Ulaşımında alternatif güzergâh oluşturmak için genişletilen Ahmet Pembegüllü Caddesi bulvar haline getiriliyor. Caddenin tamamlanmasıyla Gebze ulaşımında alternatif bir güzergah oluşacak.

Birleşik Arap Emirlikleri yol-köprü projelerine 58 milyar dolar harcayacak!

Küresel araştırma şirketi Ventures Ortadoğu’nun son raporuna göre, yol kalitesinde dünyada ikinci sırada yer alan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nde yol-köprü projelerine 58 milyar dolar harcanacak...

Üçyol-Üçkuyular metro hattının bitmesi için eylem yapıldı!

İSTOK üyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etmek için bir araya geldi.2005 yılında temeli atılan ve bugüne kadar 2 müteahhitin işi bıraktığı Üçyol-Üçkuyular metro hattının bitmesi için eylem gerçekleştirildi...

Antalya Aksu Belediyesi kendi imkanlarıyla Aksu'da 35'lik yol yapacak!

Aksu Belediyesi kendi sorumluluk alanında olmayan çalışmaları halkı mağdur etmemek için yerine getiriyor. İsmail Oğan Caddesi 'nde yol genişletme çalışması başlatan Aksu Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan yolu genişleterek ulaşımı rahatlatıyor.

Samsun'da durdulan katlı yol projesinde son sözü Danıştay söyleyecek!

Samsun 2. İdare Mahkemesi'ne açılan dava sonuçlandı.Ulaştırma Bakanlığı Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün Samsun'un Canik ilçesinde inşa ettiği ve mahkeme kararıyla durdurulan katlı yol projesinde son sözü Danıştay söyleyecek.

tarlaya yol cephesi nasıl alınır Haberi

tarlaya yol cephesi nasıl alınır

Yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

Yola cephesi olmayan parsellerin bulunduğu yerlerde yola cephesi bulunmayan parsele yola cephe sağlamaya yönelik düzenleme yapılmaksızın bu parsele ve sınırı bulunan diğer parsellere ruhsat düzenlenmiyor.Ruhsat alınabilmesi için tarlanın yola cephesi olması gerekiyor.


Ruhsatın alınabilmesi için İmar Kanununun 18 inci maddesinin uygulanamadığı hallerde yola cephesi bulunan parsellerden herhangi biri ile tevhid edilmesi mecburi kılınıyor.


Parsellerin maliklerinin kendi aralarında anlaşamadığı hallerde bu alanlarda plana ve yapılaşmamış olup olmadığına göre müsait olan parsellerle resen tevhid yoluyla parselasyon yapmaya ilgili idare yetkili oluyor.


Yola cephesi olmayan tarla eğer imar planları kapsamında değilse şu işlemlerin yapılması gerekiyor:


1. Yola cephesi olan komşu parsellerden geçit hakkı alarak yola cephe sağlanabiliyor. Geçit hakkı komşu parsellerin malikleri ile anlaşarak alınabileceği gibi anlaşamama durumunda Kadastro...