06 / 05 / 2024

tarsus hidro elektrik santrali nerede

tarsus hidro elektrik santrali nerede

TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Ateş: "Kentimizin, bölgemizin ve Türkiye'nin kalkınması için tüm üyelerimizle Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği olarak, birlikte el ve gönül birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi..

Mersin Akdeniz ve Tarsus için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Akdeniz ve Tarsus ilçelerinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Danıştay Tunceli Çemişgezek'teki kamulaştırma kararını iptal etti!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi Tagar Çayı üzerinde yapımı planlanan Tagar Hidro Elektrik Santrali için alınan acele kamulaştırma kararını yapılan başvuru üzerine iptal etti.

Manavgat Değirmenözü Köyü'ne 2'nci HES geliyor!

Manavgat’ta balık ölümleriyle sık sık gündeme gelen Köprüçay’daki Değirmenözü Köyü’ne Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatının ardından ikinci proje kapıda. Değirmenözü halkı, yeri sır gibi saklanan Mercan 2 regülatörünün de aynı köye yapılmaya başlandığını fark edince isyan etti.

Güriş Holding, Giresun Espiye HES'i satın aldı!

Güriş Holding, Espiye HES'i satın aldı. 14,07 MW kurulu güce sahip Espiye Espiye Hidro Elektrik Santrali, 20 bin konutun aylık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek güce sahip.

Veysel Eroğlu: Mikro HES projelerine izin yok!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hidro elektrik santrallerine (HES) yönelik izinler konusunda planlı çalışma yaptıklarını söyledi. Eroğlu, çok sayıda mini HES projesini geri çevirdiklerini dile getirdi.

Amasya Yeşildere Vadisi HES projesi protesto edildi!

Amasya merkeze bağlı Yeşildere Vadisi'nde yapılması planlanan hidro elektrik santrali (HES), bölgede yaşayan köylüleri ayaklandırdı. HES için protesto eylemi yapan köylüler karayolunu kapattı.

Tarsus kapalı semt pazarı çatısına güneş enerji paneli kurulacak!

TARSUS’ta bulunan kapalı semt pazarlarının çatılarına, elektrik üretimi için güneş enerji panelleri konulacak. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, tasarruf sağlamak ve temiz enerji elde etmek adına konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Tarsus Fahrettinpaşa İlk ve Orta Okulu 1 milyon TL'ye yenilendi!

Tarsus'ta yanan Fahrettinpaşa okulunda tadilat çalışmaları sona erdi. İçi ve dışında kapsamlı çalışma yapılan okul tadilatı için yaklaşık 1 milyon TL harcandı. Yadilat çalışmaları kapsamında okulun tüm elektrik ve diğer tesisatları tekrar yapıldı.

Mersin'de elektrik kesintisi 17 Aralık 2015!

Mersin´in Akdeniz, Anamur, Tarsus ve Yenişehir ilçelerinde perşembe günü elektrik kesintisi uygulanacak. İşte Mersin'de elektrik kesintisi olacak yerler...

Mersin'de elektrik kesintisi 30 Temmuz 2015!

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, Mersin’in Tarsus, Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde perşembe günü elektrik kesintisi uygulanacak.

Mersin'de elektrik kesintisi 24 Temmuz 2015!

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, Mersin’in Erdemli, Yenişehir, Tarsus ve Anamur ilçelerinde cuma günü elektrik kesintisi uygulanacak.

Mersin'de elektrik kesintisi 20 Temmuz!

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, Mersin’in Tarsus ve Toroslar ilçelerinde pazartesi günü elektrik kesintisi uygulanacak.

Türkiye'nin ilk hidro elektrik santrali müze olacak!

TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Ateş: "Kentimizin, bölgemizin ve Türkiye'nin kalkınması için tüm üyelerimizle Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği olarak, birlikte el ve gönül birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi..

tarsus hidro elektrik santrali nerede Haberi

tarsus hidro elektrik santrali nerede

Kentimizin, bölgemizin ve Türkiye'nin kalkınması için tüm üyelerimizle Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği olarak, birlikte el ve gönül birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye'de ilk İş Geliştirme Merkezi'ni (İŞGEM) kuran ve bu konuda sadece Türkiye'ye değil, başka ülkelerde de kurulacak İŞGEM'lere de rol model olma başarısını gösteren TASİAD, öncelikle kentimizde yaşayan insanlarımızın yaşam kalitelerinin ve refah düzeylerinin yükseltilmesine odaklı bir kuruluş. Derneğimiz, çağdaş uygarlık hedefiyle başta Tarsus olmak üzere; Mersin, Çukurova ve dolayısıyla ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için büyük bir heyecan ile çalışıyor. 


Projelerimizden biri, Tarsus'ta 15 Eylül 1902 yılında kurulan Türkiye'nin ilk hidroelektrik santralinin yerini müze haline getirmek. Bu konudaki etüd çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl hayata geçirmeyi düşündüğümüz diğer projemiz ise; Türkiye'nin ilk iplik ve dokuma fabrikası olan ve...