26 / 05 / 2024

taş ocağı işletme izni sapanca gölü

taş ocağı işletme izni sapanca gölü

Yargı, Sapanca Gölü ve civarındaki çevre katliamına izin vermedi. 2 milyon kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan gölün kenarına açılan taş ocağının işletme iznini iptal eden mahkeme kararıyla birlikte bir yanlıştan dönülmüş oldu...

Vakıflardan Üsküdar'da kat karşılığı kira ve işletme ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, mülkiyeti Aziz Mahmut Hüdayi Vakfına ait olan arsa vasıflı taşınmaz için yapım karşılığı kira ve işletme ihalesine çıkıyor.

Marmaris'te mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesi TBMM'de!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla'da son 1 yılda iflas eden ve konkordato ilan eden işletme sayısı TBMM'de!

Muğla'da son 1 yılda iflas eden, kapanan ve konkordato ilan eden işletme sayısı ile icra dosyası verileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın'da kira yardımından yararlanan işletme sayısı mecliste!

2015-2020 yılları arasında Aydın'da açılan ve faaliyetine son veren işletmeler ile kira yardımından yararlanan işletme sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşınmaz kiralaması ve işletme hakkı kiralaması arasındaki farklar nelerdir?

İş yeri kiralamalarında KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e, gelir vergisi stopaj oranı da yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. İndirimlerde, kiralamanın iş yeri olarak bir taşınmaz (çatılı işyeri) kiralaması mı, yoksa bir işletme hakkı kiralaması mı olduğu inceleniyor. Peki ikisinin arasındaki fark ne?

105 bin küçük işletme için taşınma kredisi!

Devlet, şehir içinde kalan küçük sanayi sitelerinin planlı sanayi alanlarına taşınması için kredi desteği sağlayacağını açıkladı. 

Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü'nden inşaat ihalesi 12 Aralık'ta!

Erdemli Orman işletme Müdürlüğü tarafından taşınmaz mal trampası anahtar teslimi inşaat yaptırılacak. İnşaat işi içim ihale 12 Aralık'ta yapılacak..

Rize-Artvin Havalimanı'na taşocağı davası!

Yaklaşık 88.5 milyon taş dolgu üzerine inşa edilecek olan Rize-Artvin Havalimanı için gerekli dolgu malzemesini temin etmek üzere Rize’nin Pazar ilçesinin Hisarlı, Sivrikale ve Subaşı köylerini içerisine alan Haçapit Vadisi’nde üç taşocağına izin verildi.

Rize-Artvin havalimanı için açılan taşocağına tepki!

Rize’nin Pazar ilçesi Yeşilköy köyünde inşa edilecek Rize - Artvin Havalimanı'nı için taş ocağı açılmasına tepki gösterildi.

Edirne Saros Körfezi için firmalara işletme ruhsatı veriliyor!

Edirne'de ‘Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi” ilan edilen Saros Körfezi'nde projeler çoğaldı. Bölgede birçok taş ocağına işletme ruhsatı veriliyor.

Mersin Mut'taki taş ocağı projesine tepki!

Mersin Mut'ta inşa edilmek istenen taş ocağı için mahalleleli tepki gösterdi. Vatandaşlar, taş ocağının yapılacağı alana gitmekte olan araçların önünü kesti.

Fethiye Üzümlü Ovası'nda taş ocağı için yürütmeyi durdurma kararı!

Fethiye'deki Üzümlü Ovası'nda faaliyete geçen taş ocağına karşı açılan davada, yürütmeyi durdurma kararı alındı.

Ankara 1. OSB'deki 1.4 milyar dolarlık yatırıma taş ocağı engeli!

Ankara Sanayi Odası 1. OSB’nin genişletilmesi için önerilen araziye bakanlık onay verdi. ASO , 1.4 milyar dolarlık yatırım kararı almasına rağmen arazide faaliyet gösteren “taş ocağı” projeyi kilitledi.

taş ocağı işletme izni sapanca gölü Haberi

taş ocağı işletme izni sapanca gölü

Yargı, Sapanca Gölü ve civarındaki çevre katliamına izin vermedi. 2 milyon kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan gölün kenarına açılan taş ocağının işletme iznini iptal eden mahkeme kararıyla birlikte bir yanlıştan dönülmüş oldu. Aynı yerde 40 yıl önce açılan taş ocağı da yargı kararı üzerine kapatılmıştı.


İki milyon kişiye içme suyu sağlayan Sapanca Gölü’nün kenarında açılan taş ocağının işletme izni mahkeme tarafından iptal edildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, geçen yıl Hızlı Tren Projesi için Devlet Demiryolları’na, Yanık köyünde taş ocağı işletme izni vermişti. Köy Muhtarı Sibel Baykal, ocağın Sapanca Gölü’nde geri dönüşümü mümkün olmayan kirliliğe sebep olacağını, bu sebeple konuyu yargıya taşıdıklarını söyledi.


90 hektar alanda 5 yıllığına verilen izinle TCDD ile çalışan firma, taş ocağını işletmek için hazırlıklara başladı, ancak...