27 / 04 / 2024

Muğla'da son 1 yılda iflas eden ve konkordato ilan eden işletme sayısı TBMM'de!

Muğla'da son 1 yılda iflas eden ve konkordato ilan eden işletme sayısı TBMM'de!

Muğla'da son 1 yılda iflas eden, kapanan ve konkordato ilan eden işletme sayısı ile icra dosyası verileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Muğla'da son 1 yılda iflas eden, kapanan ve konkordato ilan eden işletme sayısı ile icra dosyası verilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Erbay, sorusunun Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Erbay, ''Aşağıda belirtilen soruların, T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Erbay, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin Muğla'daki yansımaları ile ilgili olarak aşağıdaki sorulara cevap verilmesini arz ederim.''

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay'ın soruları:
1) Muğla'da Ocak 2020 ile Ocak 2021 tarihleri arasında kaç vatandaş icralık olmuştur? 
2) Bu tarih aralığında Muğla'daki toplam icra dosyası sayısı kaçtır? 
3) Muğla'da bu tarihler arasında kaç şirket konkordato ilan etmiştir? Bu şirketlerin sektörlere göre dağılımı nedir? 
4) Muğla'da Ocak 2020 ile Ocak 2021 tarihleri arasında kaç şirket iflas etmiştir? Bu şirketlerin sektörlere göre dağılımı nedir? 
5) Muğla'da Ocak 2020 ile Ocak 2021 tarihleri arasında kaç işletme kapanmış, kaç işletme açmıştır? 
6) Muğla esnafının ve üreticisinin nefes almasını sağlamak ve Muğla ekonomisini canlandırmak için kısa vadede hayata geçirmeye yönelik bir projeniz var mıdır? 
 


Geri Dön