21 / 05 / 2024

Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması

Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Akdeniz Akademisi tarafından ilk kez düzenlenen “Tasarım Koridorları” ulusal fikir yarışmasının ödül töreni Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ’nde (AASSM) gerçekleşti.

Uluslararası 39 mimar Hatay ve Adıyaman’ın yeniden tasarımı için çalışacak!

Hatay ve Adıyaman, ulusal ve uluslararası 39 mimarla tekrar tasarlanacak. Projenin başında yer alan Türkiye Tasarım Vakfı’nın Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Tüm tasarım sürecinin kaynağını biz sağlıyoruz. İlçe merkezleri dahil toplam 5 milyon dolar planlanıyor. Mart 2024’te tamamlanacak” diye konuştu.

Eğitimde mekan tasarımının önemi!

Farklı ölçeklerdeki okul projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, eğitimin daha sağlıklı ve kaliteli olması için mekan tasarımının öneminden bahsetti.

İSO Odakule Pasajı Ulusal Tasarım Yarışması sonuçlandı!

İstanbul Sanayi Odasının (İSO) Odakule Pasaj Geçidi’nin yenilenmesine yönelik düzenlediği mimari tasarım yarışması sonuçlandı. 

İşte Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması'nın sonuçları!

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. 123 projenin değerlendirildiği yarışmada 35 eser ödül aldı.

Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Yarışması ödül töreni 19 Ekim'de!

Emlak Konut GYO tarafından mahalle teması ile düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması ödül töreni 19 Ekim'de yapılacak...

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Yarışması sonuçlandı!

TOKİ ve iştirak şirketi Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Mahalle Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonuçlandı.

13. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın finalistleri belli oldu!

MOSDER tarafından bu yıl 13. kez düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda 249 projeden 17’si finale kalmaya hak kazanırken, 52 projeyle en çok başvurunun geldiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, 10 bin TL’lik üniversite ödülünün sahibi oldu.

Karabağlar Ulusal Kent Meydanı Tasarım Yarışması'na yoğun ilgi!

İzmir Karabağlar Belediyesi tarafından başlatılan Ulusal Kent Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması'na yoğun ilgi geldi. Yarışmanın birincisine 75 bin TL ödül verilecek.

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması başlıyor!

TOKİ ve Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilen Ulusal Mimari Fikir Yarışmalarının 2. si “Mahalle” teması ile 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması düzenleniyor.

Selçuk Belediyesi Kültür Merkezi Proje Tasarım Yarışması sonuçlandı!

Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi Mimari Proje Tasarım Yarışması sonuçlandı. Serbest, ulusal ve tek kademeli olarak yapılan yarışmada 299 adet şartname satın alındı.

Can Pirinçal ve Miraç Eyüboğlu'na Mobilya Tasarım Yarışması'ndan ödül!

İZMİR Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencileri Can Pirinçal ve Miraç Eyüboğlu, 9. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nda, Ofis Mobilyaları Lisans Öğrencisi Kategorisinde Kastamonu Entegre Altın Ödülü'ne layık görüldü.

9.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması sonuçlandı!

İç Mimarlık öğrencisi Oya Olgun, '9.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nda, katlanınca açık haline göre yüzde 90 daha az yer kaplayan masa tasarımıyla büyük ödülün sahibi oldu.

MOSDER 12. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması 18 Temmuz'da!

MOSDER tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. Son başvuru tarihi ise 18 Temmuz 2016.

Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması Haberi

Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tasarım ve tasarımcıların desteklenmesi amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen “Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması” kolokyum ve ödül töreni Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törende, İzmir Akdeniz Akademisi’nin düzenlediği ve Türkiye’nin birçok kentinden 77 başvuru arasından eşdeğer ödül almaya hak kazanan 5 projenin sahipleri ödüllerini aldı.

Ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Akdeniz Akademisi’ni, İzmir’in yol haritasını oluştururken uzun çabalar sonucunda kurduklarını belirtti. 

Başkan Kocaoğlu, “Akademi’nin amacı;  İzmir’in tarih boyunca Akdeniz’de önemli bir kent olmasından kaynaklanan ve diğer Akdeniz kentleriyle kurduğu ilişkilerin araştırılması, ayrıca İzmir’in Akdeniz’ de tekrar etkin bir oyuncu olmasını sağlamaktır” dedi.


İlçeler de yararlanacak

Kentin kalkınmasının sadece tarihle olmayacağı bilincinden hareketle bir vizyon hedefi...