03 / 05 / 2024

tasarruflu klima için

tasarruflu klima için

Isıtma, havalandırma, hava şartlandırma ve soğutma sistemlerini içeren iklimlendirme sektörü Türkiye’de son 5 yılda 7 kat büyüdü. İhracat ve iç talepteki artışın etkisi ile Türkiye pazarındaki oyuncuların yarışı da kızıştı.

Vestel ST4601 A 46500 BTU salon tipi klima peşin fiyatına 9 taksitle satışa çıktı!

Vestel’den eylül ayının ilk günlerinde klima almak isteyenler için güzel bir haber geldi. ST4601 A 46500 BTU salon tipi klimayı görücüye çıkaran Vestel, bu ürünü peşin fiyatına 9 taksit imkânıyla satışa sunduğunu duyurdu.

Klima satın alırken ve kullanırken nelere dikkat etmeli? Elektrik tasarrufu için neler yapmalı?

Bütçesi uygun olanlar sıcaklar bastırmadan klima satın almak için şimdiden piyasa araştırmasına başladı. Ancak seçim yaparken fiyat avantajının yanı sıra daha az enerji sarfiyatı yapan modeller öne çıkıyor.

Sitelerde ortak alanlarda yapılacak değişiklikler için oylama nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, ortak alanlarda yapılacak inşaat, onarım, değişik renkte badana için beşte dört oy gerekiyor. Daireme klima taktıracağım. Klimanın dış ünitesi için 23 bağımsız bölümlü binamızda, benim bir olan payım da hesaba katılacak mı?' sorusunu cevapladı.

MİNT E-5’teki son 14 daire için yüzde 0,98 fırsatı!

Boğaz Haliç hattı arasında yeni nesil şehir apartmanları hayata geçirerek, sektördeki hızlı büyümesine hızla süren MİNT’in şehrin merkezinde enerji tasarruflu bina olarak inşa ettiği MİNT E-5’teki son 14 daireye yüzde 0,98 faiz oranlarıyla sahip olmak mümkün. 

Mitsubishi Electric, Avrupa pazarı için Manisa'da ev tipi klima üretecek!

Mitsubishi Electric, Avrupa pazarı için Manisa'da ev tipi klima üretecek.İnsan ve robotların birlikte çalışacağı tesiste üretilecek klimaların, 2018 yılından itibaren Avrupa pazarına yönlendirileceği bildirildi.

Marmaris Kalesi’nin duvarları klima takılması için hilti ile delindi!

Yapımı milattan önce 2 binli yıllara dayanan Marmaris Kalesi’nin duvarları klima takılması için hilti ile delindi. Uzmanlar, müze olarak da hizmet veren tarihi yapıdaki çalışmalara tepki gösterdi

Kentsel dönüşüm tasarruflu çevreci binalar için fırsat sağlıyor!

Kentsel dönüşüm tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir fırsat olacak. Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Enerji verimliliği için mantolama şart!

Filli Boya Yalıtım, kış aylarında doğalgaza gelen zamlarla birlikte enerjinin daha verimli ve tasarruflu kullanılması için ısı yalıtımının önemine dikkat çekiyor. Enerjinin yüzde 37,2’si binalarda, yüzde 32’si sanayide ve %20’si ulaşımda harcanıyor.

Evde tasarruf için 10 altın kural!

Türkiye’de kışın kendini erken hissettirmesi, vatandaşı özellikle evde daha tasarruflu olmaya mecbur kılıyor. Peki daha fazla tasarruf sağlamak için neler yapılmalı? Bu konuda doğru bildiğimiz yanlışlar neler?

Yenal Altaç: Antalya için A sınıfı olan bir klima İstanbul için A sınıfı olmayabilir!

Dünya enerji verimliliği için çalışırken 2012 yılı sonu itibariyle cari açığının yüzde 71’ i enerji ithalatından kaynaklanan Türkiye’ de de enerji verimliliği yol haritası çizildi.

Ferroli, 2011 yazı için klimalarını yeniledi!

Ferroli, 2011 yaz sezonu için split klima ürün gamını tamamen yeniledi. Ferroli'nin yeni sezon klima ürünleri minimum enerjiyle maksimum verim sağlıyor...

Bosh için Ekim ve Kasım kritik geçecek

Bosch Türkiye'nin Genel Müdürü Hermann Butz, "Önümüzdeki Ekim-Kasım ayları biz dahil tüm reel sektör için çok kritik" dedi

Clinton `keyif' için Les Ottomans'da kalacak

Bill Clinton, Kasım'da `keyif tatili' için geleceği İstanbul'da Les Ottomans'da kalacak

tasarruflu klima için Haberi

tasarruflu klima için

Bu sene ‘Klimalarda Enerji Yönetmeliği’nin de devreye girmesi ile rekabeti tasarrufta yoğunlaştıran iklimlendirme pazarının oyuncularından Mitsubishi Electric de pastadaki payını artırmak için klimalarda  1.250 liraya varan indirim kampanyası başlattı. Bu sene 4 milyar dolarlık hacmi aşan ve küresel pazardan yüzde 1,5 pay alan Türkiye’de ‘Eski teknoloji klima kullanacak kadar zengin değilim.’ mottosu ile rekabeti tasarrufta yoğunlaştıran şirket hem 31 Aralık’a kadar A, A+,  A++,  A+++ enerji sınıfında yer alan Mitsubishi Electric Klimalar’dan satın alanlara bütçe katkısı hem de ülke ekonomisine cari katkı sunmanın peşinde. Duvar tipi split modeller ile kampanyaya dahil döşeme tipi modellerde geçerli olan kışa özel kampanya boyunca klimalar, Yapı Kredi World Kart’a özel 9 taksitle satışa sunuldu. Şirket hem ısıtmada hem de soğutmada A+++ enerji sınıfında...