02 / 05 / 2024

taşeron inşaat firmaları

taşeron inşaat firmaları

Çankaya’da yapılan apartmanların inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmaların arttığı 2005 yılından bu yana işçilerin emeğinin betona gömüldüğünü söylüyor. İşçiler inşaat sektöründe çalışan kişilerin diğer iş kollarında çalışanlara göre daha fazla yıprandıklarını belirtiyor.

Yeni Evim kampanyası hem inşaat firmalarının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü! Fiyatlar ne olacak? 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, orta gelirliye yönelik yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen "Yeni Evim" kampanyasının hem inşaat firmalarının hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü, iki tarafa da olumlu yansıyacağını belirtti. Peki ev fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

İnşaat firmalarından 5 yılda 621 milyar TL'lik satış!

Ülkemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların brüt satışları 2016-2021 döneminde yüzde 113,6 arttı ve 620,8 milyar TL'ye çıktı.

İnşaat firmalarının satışları yüzde 325 yükseldi!

Türkiye inşaat sektöründe hareketli günler yaşıyor. Sektörde 2011-2020 döneminde faaliyet gösteren firmaların satış geliri 500 milyar sınırını geçti.

Taş ev inşaat maliyeti 2022!

Taş ev inşaat maliyeti 2022 haberimizde yer alıyor. Peki Taş ev inşaat maliyeti 2022 ne kadar oldu? Taş ev inşaat maliyeti 2022 arttı mı? İşte Taş ev inşaat maliyeti 2022...

Taş bina inşaat maliyeti 2022!

Taş bina inşaat maliyeti 2022 haberimizde yer alıyor. Peki Taş bina inşaat maliyeti 2022 ne kadar oldu? Taş bina inşaat maliyeti 2022 arttı mı? İşte Taş bina inşaat maliyeti 2022...

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

Türk inşaat firmalarından Kazakistan'a yatırım!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ile telefonda görüşme gerçekleştiren Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev, Türk inşaat firmalarının katkıları ile Kazakistan'da inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini dile getirdi.

Şırnak'ta inşaat kazası: 4 yaralı!

Şırnak'ta bir inşaatın çatı kısmının çökmesi nedeniyle 4 işçi yaralandı. 

Kırşehir'de inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı!

Kırşehir kent merkezinde inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat firmaları dünyanın en iyilerinden!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının dünyanın en iyilerinden olduğunu söyledi.

İnşaat firmaları, İzmir'deki depremzedelere boş konutlarını tahsis etti!

İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle çok sayıda bina hasar gördü. İzmir'de faaliyet gösteren inşaat firmaları bu binalarda yaşayan vatandaşlar için harekete geçti. 

Türk inşaat firmaları İsveç’te projeler hayata geçirecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının İsveç'te bazı projeleri üstlendiğini söyledi.

İnşaat firmalarının satışları 10 yılda 5 katına çıktı!

Türkiye'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların brüt satışları, 2010-2019 döneminde yaklaşık olarak 5 katına çıkarak 473,6 milyar TL'ye ulaştı.

taşeron inşaat firmaları Haberi

taşeron inşaat firmaları

Çankaya’da yeni yapılan apartmanların inşaatında kavurucu sıcaklığa rağmen günde 12 saat çalışan işçiler, taşeron firmaların arttığı 2005 yılından bu yana işçilerin emeğinin betona gömüldüğünü söylüyor.


Türkiye’de işçilerin en örgütsüz ve dağınık olduğu sektörlerin başında gelen inşaat sektöründe çalışan işçiler, emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirtiyor. Ankara Çankaya’da yeni yapılan apartmanların inşaatında kavurucu sıcaklarda günde 12 saat çalışan işçiler sorunlarını ve taleplerinin anlattı.


‘14 YAŞINDAN BERİ İNŞAATTA ÇALIŞIYORUM’


İki çocuk babası olan Erdem Gündoğdu, 14 yaşından beri inşaat işçisi olarak çalıştığını anlatıyor. Çalıştığı iş kolunun dünyanın en zor işlerinden bir olduğunu dile getiren Gündoğdu, “İnşaat işi ağır bir iştir. Yüzlerce kiloluk ağır şeyleri taşıyorsun. Dışarıda olduğu için bazen sıcaklığa bazen de soğuklara dayanamıyorsun” dedi.


İnşaat işçilerinin hem tatil haklarından hem de sigorta haklarından mahrum bırakıldığını dile...