04 / 05 / 2024

Taşeron işçi sürekli işçi

Taşeron işçi sürekli işçi

Kamuda çalışan taşeron işçilerin açtığı binlerce dava, sonuçlandı. Yargı, işçileri haklı buldu. Hükümet ise, iki milyar liraya yaklaşan tazminat yükünden kurtulmak için taşeron işçileri, "davalarla kazanılmış haklarından vazgeçmek" şartıyla "sürekli işçi"

Taşerona kadro: 90 bin kişiden kaçı kadrolu olacak? TYP, 4D işçileri için detaylar

Son dakika haberlerine göre, Kabine Toplantısı'nda taşeron işçilere kadro verilmesi konusu ele alındı. Bu haber 90 binlik taşeron işçilerini çok yakından ilgilendiriyor. İşte taşeron işçilerini ilgilendiren kabine toplantısı sonrası ele alınan kadro ile ilgili detaylar...

90 bin taşerona kadro düzenlemesinde son durum ne? Taşeron işçilerine ne zaman kadro verilecek?

Taşeron kadro konusunda son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra memur ve emeklilere müjde vereceğini açıklarken gözler taşeron kadrosuna çevrildi. Peki Taşeron işçilerine ne zaman kadro verilecek? 

Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Dev sürekli işçi alımları başlıyor! Mülakat yok, KPSS şartı yok!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023 yılında KPSS puan şartı olmadan sürekli işçi alımı yapılacağının müjdesini verdi. Geniş çaplı alımların olması bekleniyor. İşte detaylar...

100 bin taşeron işçiye kadro geliyor mu? Taşeronlara torba yasa müjdesi! Son dakika! 

Meclis'ten geçen geçici işçi düzenlemesi sonrasında taşerona kadro düzenlemesinin de 2. torba yasada yer alacağı gündeme geldi. İşte konuya ilişkin son dakika gelişmeleri...

Kadro bekleyen taşeron işçilere müjde! Taşerona kadroda detaylar tek tek belli oldu!

Memur ve emekli zammının belirlenmesinin ardından gözler şimdi de taşeron işçiye kadro düzenlemesine çevrildi. Bu doğrultuda, taşeron işçiye kadroda detaylar tek tek belli oldu.

İŞKUR açıkladı! En az ilkokul mezunu sürekli işçi alımı başladı! Hemen başvurun!

İŞKUR üzerinden personel alımı ilanları açıklanmaya devam ediyor. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi sürekli işci alımı yapacak. Başvurular bugün başladı. Hemen başvurun...

2023 Belediye taşeron işçilerine kadro ne zaman gelecek? Taşeron işçilere kadro verilecek mi? 

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 900 bin taşerona kadro verilmesinden sonra, yaklaşık 100 bin taşeron işçi kadro müjdesi bekliyor. Peki, Taşeron işçilere kadro verilecek mi? İşte detaylar...

90 bin taşeron işçi ne zaman kadrolu olacak? Bakan Bilgin resmen açıkladı! Taşerona kadroda son durum!

3600 ek gösterge, EYT ve geçici işçiye kadro sonrası gözler taşerona kadro düzenlemesi için yapılacak düzenlemelere çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşerona kadro düzenlemesi kapsamında son noktayı koydu.

DSİ 908 sürekli işçi alımı başvuru! DSİ işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Son gün elinizi çabuk tutun!

DSİ 908 sürekli işçi alımında sona yaklaşıldı. Başvuru yapmayan adaylar elini çabuk tutsun. İşte detaylar!

İŞKUR DSİ işçi alımı 2023! DSİ 908 sürekli işçi alımı başvuru ne zaman? İŞKUR DSİ işçi alımı başvurusu nasıl yapılır?

DSİ işçi alımı yapacağını duyurdu. Peki DSİ 908 sürekli işçi alımı başvuru ne zaman? İşte detaylar!

DSİ 908 sürekli işçi alımı İŞKUR başvuru ekranı! DSİ işçi alımı başvuruları resmen başladı! Şartlar peş peşe açıklandı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 908 sürekli işçi alımı yapılağı geçtiğimiz günlerde açıklandı. DSİ işçi alımı başvuruları resmen başladı Peki başvuru şartları neler? DSİ işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? 

DSİ 908 sürekli işçi alacak! Başvuru tarihi ve detaylar peş peşe açıklandı! Aman kaçırmayın! 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 908 sürekli işçi alımı yapılacak. Peki DSİ 908 sürekli işçi alımı başvurusu ne zaman? 

Kadroya alınan taşeron işçiler için emsal karar! Tazminat ve izin alacakları bu şekilde hesaplanacak!

2018 yılında kadroya alınan taşeron işçilerinin ihbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin alacaklarının hesaplanması konusunda taşeronluk dönemindeki çalışma sürelerinin de dikkate alınması gerektiği kararına vardı.

Taşeron işçi sürekli işçi Haberi

Taşeron işçi sürekli işçi

Hükümet, kamuda çalışan taşeron işçilerin "sürekli işçi" kadrosuna alınması için yeni bir düzenleme hazırladı.


Düzenleme hayata geçerse, öncelik dava açıp kazananlarda olmak üzere kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilere daimi kadro imkanı doğacak.


Kamuda çalışan 600 bin taşeron işçiden 80 bine yakını, kurumların yürüttüğü asıl işlerde çalıştıklarını ve iş ilişkilerinin "muvazaalı" olduğunu belirterek yargıya başvurdu.


Davalardan 10 bine yakını sonuçlandı ve yargı, işçileri haklı buldu.


Büyük bölümü Karayolları Genel Müdürlüğü'nde olmak üzere, sağlık Bakanlığı, Eti Maden, Taşkömürü Kurumu ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nda çalışan taşeron işçiler, iki milyar liraya yakın bir mali hakkı, mahkemeler yoluyla kazandı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, oluşan bu mali yük üstüne yeni bir düzenleme hazırlayarak başbakanlığa sundu.


Düzenleme, iş ilişkisinin muvazaalı olduğunu mahkeme yoluyla kanıtlamış taşeron işçilerin, çalıştıkları kamu kurumunda daimi...