29 / 04 / 2024

Kadro bekleyen taşeron işçilere müjde! Taşerona kadroda detaylar tek tek belli oldu!

Kadro bekleyen taşeron işçilere müjde! Taşerona kadroda detaylar tek tek belli oldu!

Memur ve emekli zammının belirlenmesinin ardından gözler şimdi de taşeron işçiye kadro düzenlemesine çevrildi. Bu doğrultuda, taşeron işçiye kadroda detaylar tek tek belli oldu.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Vedat Bilgin, seçimlerin ardından taşeron işçinin TBMM’de yer alacağını duyurmuştu. 90 bin taşeron işçinin kadroya geçmesini öngören düzenlemenin TBMM’den geçmesi bekleniyor.

90 bin taşeron işçiye kadro verilmesini öngören düzenlemenin ikinci yeni torba yasa maddeleri arasında yer alması bekleniyor. Fakat konuya yönelik şu an için resmi bir açıklama bulunmuyor.

 Kadro bekleyen taşeron işçilere müjde! Taşerona kadroda detaylar tek tek belli oldu!

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN MECLİS'E GELECEK?

Yeni TBMM’nin açılmasından sonra gündeme gelecek ilk konulardan birinin taşeron işçiye kadro olması öngörülüyor.

ahaber.com’un haberine göre, yaklaşık 100 bin taşeronu ilgilendiren düzenlemenin önümüzdeki günlerde TBMM’ye gelmesi öngörülüyor.

Konuyla yönelik seçim öncesi açıklama yapan Eski Bakan Vedat Bilgin de seçimlerin ardından taşeron işçinin TBMM’de yer alacağını bildirmişti.

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, ikinci torba yasada taşeron işçilere kadro düzenlemesinin yer alacağını ifade etti.

Erdem, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Memurların 3600 ek gösterge zammından SSK ve Bağ-Kur prim eşitlenmesine, evlilik kredisinden taşeron kadrosuna kadar pek çok düzenlemenin ikinci torba yasada yer almasını öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

Peki, torba yasada şartlar belli oldu mu? İşte detaylar...


Geri Dön