29 / 04 / 2024

Taşerona kadro: 90 bin kişiden kaçı kadrolu olacak? TYP, 4D işçileri için detaylar

Taşerona kadro: 90 bin kişiden kaçı kadrolu olacak? TYP, 4D işçileri için detaylar

Son dakika haberlerine göre, Kabine Toplantısı'nda taşeron işçilere kadro verilmesi konusu ele alındı. Bu haber 90 binlik taşeron işçilerini çok yakından ilgilendiriyor. İşte taşeron işçilerini ilgilendiren kabine toplantısı sonrası ele alınan kadro ile ilgili detaylar...



Son dönemlerde en fazla merak edilen konulardan biri olan taşerona kadro, Türkiye'deki çalışma hayatında önemli bir gündem maddesi haline gelmiştir. Taşeron işçilerin kadroya alınması, uzun süredir beklenen bir gelişme olmuştur. Peki, taşerona kadro kimleri kapsıyor ve ne zaman gerçekleşecek? İşte son gelişmeler ve detaylar...

Kabine Toplantısında ele alınan konulardan biri de taşerona kadro oldu

Kabine Toplantısı, Başkan Erdoğan'ın başkanlığında, yaklaşık iki haftalık bir aranın ardından bugün gerçekleşti. Toplantının gündemi, ekonomi konularına odaklanarak dikkat çekti. Bu çerçevede, 90 bin taşeron çalışanın kadroya alınması konusu da masaya yatırıldı.

90 bin taşeron işçinin hepsine kadro çıkacak mı?

Şu an itibariyle 90 bin taşeron işçi, kadroya geçmeyi sabırsızlıkla beklemektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar sonucunda geçici işçi düzenlemesi Meclis tarafından onaylanmıştır. Bu gelişme, taşeron işçilerin kadroya alınması için önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. 

 Taşerona kadro: 90 bin kişiden kaçı kadrolu olacak? TYP, 4D işçileri için detaylar

Faruk Erdem, 2. torba yasada taşeron işçilere kadro düzenlemesinin de yer alacağını açıklamıştır. Erdem, "3600 ek gösterge artışından SSK ve Bağ-Kur primlerinin eşitlenmesine, evlilik kredilerinden taşeron kadrosuna kadar birçok konunun ikinci torba yasada ele alınmasını bekliyoruz" demiştir.

Meclis'in toplanmasıyla birlikte taşeron işçileri ile ilgili kadro düzenlemelerinin yakın zamanda 2. torba yasa içinde ele alınması bekleniyor. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeron işçilerin kadroya alınması meselesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve hükümetin bu konuya büyük bir odaklandığını ifade etti.

Yeni torba yasada taşerona kadro var mı?

2023 torba yasası, taşeron işçilerin çalışma koşullarında önemli değişiklikler getirecek bir düzenlemeyi beraberinde getiriyor. Torba yasasının temel hedeflerinden biri, taşeron işçilerin iş güvencesini artırmak ve onların çalışma koşullarını iyileştirmektir.

İkinci torba yasa ve 100 bin taşerona kadroda flaş gelişme! Torba yasada son durum peş peşe açıklandı!

90 bin taşerona kadro düzenlemesinde son durum ne? Taşeron işçilerine ne zaman kadro verilecek?

100 bin taşeron işçiye kadro geliyor mu? Taşeronlara torba yasa müjdesi! Son dakika! 


Geri Dön