30 / 04 / 2024

Taşınmaz haczi kaç yılda düşer

Taşınmaz haczi kaç yılda düşer

Haciz, borçlunun borcunu ödememesi halinde borçluya uygulanan; alacaklı kimsenin alacağı borcunun tahsilini alma yollarından biri olarak nitelendiriliyor. Peki, kanunen taşınmaz haczi kaç yılda düşer? İşte yanıtı...

O ilimizde 19 adet taşınmaz kiraya verilecek! Bu yatırımı kaçırmayın!

Bir büyükşehirde daha çok sayıda taşınmazın kiraya verileceği ilanı yatırımcılar tarafından araştırılıyor. 19 adet taşınmazın ihalesinde detaylar belli oldu. Ayrıntılar için haberi okumaya devam edebilirsiniz…

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satıyor! 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satacağını duyurdu. 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın… İşte detaylar!

Alfa Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Alfa Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 1 milyon 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Oğuzhan Köksal, Kaşif Teker ve Mehmet Genç ortaklığında kuruldu.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak işletmelerine yetki belgesi alma koşulu getirildi. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi ne kadar? Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak?

Kale Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Kale Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Kaçar ve Levent Özkülekçi tarafından kuruldu.

Vatan Taşınmaz Danışmanlık ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Vatan Taşınmaz Danışmanlık ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Arslan ve Nizametten Sözkan tarafından kuruldu.

Hisseli taşınmazın haczi!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem oluyor. Peki, hisseli taşınmazın haczi mümkün mü? Hisseli taşınmaz mal nasıl hacze konu olur?

Taşınmaz haczi talebi örneği!

Borçlunun borcunu ödememesi halinde borçluya haciz uygulanabiliyor. Alacaklı kimsenin alacağı borcunu tahsil etme yollarından biri olan haciz talebi nasıl yapılır? İşte taşınmaz haczi talebi örneği..

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı istatistiği!

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı istatistiği, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından açıklanıyor. 2013 yıl sonu verileri ile Türkiye'de kaç tane korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı vardır?

Taşınmaz haczi 103 davetiyesi!

Taşınmaz haczi 103 davetiyesi nedir? Taşınmaz haczi 103 davetiyesi ne zaman kime gönderilir? Taşınmaz haczi 103 davetiyesi kanunu hangi kanundur? İşte sorularınızın yanıtı ve 103 davetiyesi örneği...

Taşınmaz haczi talebi!

Taşınmaz haczi hukuku mevzuatına göre, ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı taşınmaz haczi talebinde bulunabiliyor...

Taşınmaz haczi kaç yılda düşer?

Haciz, borçlunun borcunu ödememesi halinde borçluya uygulanan; alacaklı kimsenin alacağı borcunun tahsilini alma yollarından biri olarak nitelendiriliyor. Peki, kanunen taşınmaz haczi kaç yılda düşer? İşte yanıtı...

Taşınır ve taşınmaz malların haczi!

Borçlunun taşınır malları ile taşınmazlarından ve alacak ve haklarından alacaklının bütün alacaklarına yetecek miktarı haczolunuyor. İşte kanunda yer alan taşınır ve taşınmaz malların haczi esasları...

Taşınmaz haczi kaç yılda düşer Haberi

Taşınmaz haczi kaç yılda düşer

Taşınmaz haczi kaç yılda düşer?

Haciz, borçlunun borcunu ödememesi halinde borçluya uygulanan; alacaklı kimsenin alacağı borcunun tahsilini alma yollarından biri olarak nitelendiriliyor. Taşınmaz mallara konulan hacizler bazı durumlarda yasal olarak düşüyor. Peki, taşınmaz haczi kaç yılda düşer? Taşınmaz haczi nasıl düşer?


İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre, kişi, icra takibine konu olan borcu tamamen ödediği takdirde, bu ceza düşer. Ayrıca, haciz konusu olan mallar için satış talebi gelmediği takdirde haciz düşmüş sayılıyor.


- Haczedilen menkul malın satışı 1 yıl içince talep edilmiyorsa,

- Haczedilen gayrimenkul malın ise satışı 2 yıl içinde talep edilmiyorsa haciz işlemi kanuna göre kendiliğinden düşmüş oluyor.


Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin 

alacaklı haciz konmasını isteyebilir. 


Haciz istemek hakkı ne zaman düşer?

Haciz istemek...