04 / 05 / 2024

Taşınmaz kiralaması nedir

Taşınmaz kiralaması nedir

İş yeri kiralamalarında KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e, gelir vergisi stopaj oranı da yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. İndirimlerde, kiralamanın iş yeri olarak bir taşınmaz (çatılı işyeri) kiralaması mı, yoksa bir işletme hakkı kiralaması mı olduğu inceleniyor. Peki ikisinin arasındaki fark ne?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesine dair pek çok soru sorulmaktadır. Peki Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Taşınmaz kiralaması ve işletme hakkı kiralaması arasındaki farklar nelerdir?

İş yeri kiralamalarında KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e, gelir vergisi stopaj oranı da yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. İndirimlerde, kiralamanın iş yeri olarak bir taşınmaz (çatılı işyeri) kiralaması mı, yoksa bir işletme hakkı kiralaması mı olduğu inceleniyor. Peki ikisinin arasındaki fark ne?

Taşınmaz gösterme belgesi nedir?

Emlakçılık yönetmeliği olan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı'na göre taşınmaz ticaretinde, taşınmaz gösterme belgesinin düzenlenmesi gerekiyor. Peki, taşınmaz gösterme belgesi nasıl düzenlenir?

Taşınmaz teslimlerinde KDV uygulaması 2015!

Ticari, sınai, zirai, mesleki faaliyet kapsamındaki teslimleri, Bu faaliyetler kapsamına girmese dahi müzayede mahallerindeki satışları KDV'nin konusuna giriyor. Peki, taşınmaz teslimlerinde KDV uygulaması 2015 nedir?

İpotekli taşınmazın devri yeni malikin sorumluluğu!

İpotek ile alacaklı kimse kendisine olan borç için borçlu adına taşınmazın ipotek edilmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekli taşınma mal devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri halinde yeni malikin sorumluluğu nedir?

Taşınmaz yükü hakkı nedir?

Taşınmaz yükünün kurulması için tapu kütüğüne tescili şart oluyor. Tescilde, taşınmaz yükünün değeri olarak Türk parası veya yabancı para ile belirlenmiş bir miktar gösterilebiliyor. Peki, taşınmaz yükü hakkı nedir?

Taşınmaz mülkiyeti nedir?

Taşınmaz mülkiyetinin konusunu; Arazi, Tapu kütüğünde ayrı sayfaya kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar, Kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler oluşturuyor. Peki, taşınmaz mülkiyeti nedir? Nasıl kazanılır?

Taşınmaz rezerv yapı alanı nedir?

Yeni yerleşim alanı olarak da kullanılmak üzere, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının veya İdarenin talebine bağlı olarak veya resen, Bakanlıkça belirlenen alanlar "Rezerv yapı alanı" olarak tanımlanıyor. Peki, taşınmaz rezerv yapı alanı nedir?

Taşınmaz mal zilyetliği nedir?

Zilyet ise, taşınmaz maldan bir yarar sağlamak üzere o taşınmaz malı fiilen hakimiyeti altında bulunduran gerçek ve tüzel kişilere deniyor. Peki taşınmaz mal zilyetliği nedir?

Hazine taşınmazı nedir?

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelik gereğince, kimi hazine taşınmazları satışa sunulabiliyor. Peki hazine taşınmazı nedir? Hazine taşınmazlarının satışı nasıl yapılır? İşte hazine taşınmazı satış işlemleri..

Taşınmaz kültür varlıkları nedir?

Taşınmaz Kültür Varlıklarının ve Sitlerin Tespit ve Tescili Hakkında Yönetmelik kapsamında yasal hükümlere yer verilen taşınmaz kültür varlıkları nedir? Taşınmaz kültür varlıkları nelerdir? Taşınmaz kültür varlıkları nasıl tespit edilir?

Taşınmaz haczi 103 davetiyesi!

Taşınmaz haczi 103 davetiyesi nedir? Taşınmaz haczi 103 davetiyesi ne zaman kime gönderilir? Taşınmaz haczi 103 davetiyesi kanunu hangi kanundur? İşte sorularınızın yanıtı ve 103 davetiyesi örneği...

Taşınmazın açık artırma şartnamesi ve tutanağı nedir?

Taşınmazın açık artırma şartnamesi ve tutanağı, icra müdürü tarafından tarih atılarak imzalanır ve mühürlenir. Peki taşınmazın açık artırma şartnamesi ve tutanağı nedir? İşte şartnamesi ve tutanak...

Taşınmaz kiralaması nedir Haberi

Taşınmaz kiralaması nedir

31 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile işyeri kiralama hizmetlerinde KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e, gelir vergisi stopaj oranı da yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. Konuya ilişkin yayımlanan özelgelerde, indirim kapsamında yapılan kiralamanın iş yeri olarak bir taşınmaz (çatılı işyeri) kiralaması mı, yoksa bir işletme hakkı kiralaması mı olduğunun incelendiği belirtilmekte. Peki taşınmaz kiralaması ve işletme hakkı kiralaması arasındaki farklar nelerdir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Numan Emre Ergin, bugünkü köşesinde taşınmaz kirası ve işletme kirası arasındaki farkları ve KDV indirimini kaleme aldı.

İşte Numan Emre Ergin'in 'Taşınmaz kirası mı, işletme hakkı kirası mı?' başlıklı yazısı...

31 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile işyeri kiralama hizmetlerinde KDV oranı %18’den %8’e, gelir vergisi stopaj oranı da %20’den %10’a indirilmişti....