29 / 04 / 2024

taşınmaz mal gelir vergisi ödeme tarihleri

taşınmaz mal gelir vergisi ödeme tarihleri

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisinin de ödenmesi gerekiyor. Vergi taşınmazın elden çıkarıldığı tarihi takip eden sene içerisinde ödeniyor. İşte emlak gelir vergisi ödeme tarihleri 2015...

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

Taşınmaz mal tapu sorgulamalarında zaman zaman "Taşınmaz pasife alınmıştır" ibaresi ile karşılaşılabiliyor. Peki, Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 2002-2020 yılları arasındaki taşınmaz satışı mecliste!

2002-2020 yılları arasında TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşınmaz satışı ve elde edilen gelir miktarı meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışı TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, 2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışına ve elde edilen gelir miktarına ilişkin soru önergesi verdi. 

İpotekli taşınmaz satılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? sorusuna yanıt verdi.

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan taşınmaz mal satışı kararı mecliste!

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan bir taşınmaz mal satışı kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kiracı tarafından başkasına kiralanan taşınmaz ne olur?

Bazı kiracılar üzerine kiralanan taşınmazı başkalarına kiralayabiliyor. Peki, bu durum yasal mı? Mal sahibi nasıl bir yol izlemeli? Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal bu sorunun yanıtını kalem aldı.

Taşınmaz kiralaması ve işletme hakkı kiralaması arasındaki farklar nelerdir?

İş yeri kiralamalarında KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e, gelir vergisi stopaj oranı da yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. İndirimlerde, kiralamanın iş yeri olarak bir taşınmaz (çatılı işyeri) kiralaması mı, yoksa bir işletme hakkı kiralaması mı olduğu inceleniyor. Peki ikisinin arasındaki fark ne?

Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi?

Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) güvencesi ile inşa edilen alt gelir projelerinden ev alabilirler mi? İşte çok merak edilen o sorunun yanıtı...

Kira gelir vergisi istisna sınırı 2018!

1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2018 yılında vergi mükellefi oluyor. İşte kira gelir vergisi istisna sınırı 2018..

Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 5 gün!

Taşınmaz malını 1 Ocak - 31 Aralık 2016 tarihleri arasında kiraya verenler bu sene vergi ödüyor. Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 5 gün kalmış olup, mükelleflerin bu süre içinde ödeme yapmaları gerekli.

Kira gelir vergisi 2. taksit kredi kartı ile ödeme!

Taşınmaz malını kiraya vererek geçtiğimiz sene gelir elde eden kimseler Temmuz ayında verginin 2. taksitini ödüyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti kredi kartı ile nasıl ödenir?

taşınmaz mal gelir vergisi ödeme tarihleri Haberi

taşınmaz mal gelir vergisi ödeme tarihleri

Emlak gelir vergisi ödeme tarihleri 2015!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisinin de ödenmesi gerekiyor. Bu vergi, edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. 


Vergi taşınmazın elden çıkarıldığı tarihi takip eden sene içerisinde ödeniyor. Buna göre 2015 yılı içerisinde; 2014'te elden çıkarılan gayrimenkullerin vergisi ödenecek. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor.


Değer Artışı Kazançlarına İlişkin İstisna Tutarı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinde yer alan değer artışı kazançlarına ilişkin istisna tutarı, 2015 takvim yılı gelirlerine uygulanmak üzere 10.600 TL olarak tespit edildi.


Bu bedelden yüksek gelir elde edilmesi halinde deper artış kazancı vergisi ödenecek.


Emlak gelir vergisi ödeme tarihleri 2015..

Beyannameler Mart ayında en geç 25 Mart'ta veriliyor. Taksit ödemeleri ise yine Mart ve Temmuz aylarında yapılıyor.


Peki,...