01 / 05 / 2024

taşınmaz mal takası

taşınmaz mal takası

Tapunun bir bedel karşılığında devri işleminin yanı sıra, taşınmaz tapusunun bir başka tapu ile takas edilmesi de söz konusu olabiliyor. Peki, tapuda takas nasıl yapılır? Tapuda takas işlemleri nelerdir?

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

Taşınmaz mal tapu sorgulamalarında zaman zaman "Taşınmaz pasife alınmıştır" ibaresi ile karşılaşılabiliyor. Peki, Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

İpotekli taşınmaz satılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? sorusuna yanıt verdi.

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan taşınmaz mal satışı kararı mecliste!

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan bir taşınmaz mal satışı kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kiracı tarafından başkasına kiralanan taşınmaz ne olur?

Bazı kiracılar üzerine kiralanan taşınmazı başkalarına kiralayabiliyor. Peki, bu durum yasal mı? Mal sahibi nasıl bir yol izlemeli? Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal bu sorunun yanıtını kalem aldı.

Hazineye Ait Taşınmaz Mal Kanunu'nda değişiklik teklifi verildi!

4706 Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasın Dair Kanun Teklifi verildi..

Ev takası yapmak yasal mı?

Taşınmaz mal sahipleri, bir başka taşınmaz sahibi ile tapu değiş tokuşu yapmak isteyebiliyor. Peki, ev takası nasıl yapılır? Ev takası yapmak yasal mı? İşte evin takas edilebilmesi için gerekenler..

Ev takas sözleşmesi örneği!

Taşınmaz mal sahipleri tapularını karşılıklı olarak değiştirebiliyor. Bu işlem için öncelikle taraflar arasında sözleşme imzalanabiliyor. Peki, ev takas sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ev takas sözleşmesi örneği..

Ev takası nasıl yapılır?

Tapu dairesine yapılabilen yasal işlemler arasında takas işlemi de yer alıyor. Bu işlemde iki taraf da birbirine taşınmaz mal tapusu devretmiş oluyor. Peki, ev takası nasıl yapılır?

Hisseli taşınmazın haczi!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem oluyor. Peki, hisseli taşınmazın haczi mümkün mü? Hisseli taşınmaz mal nasıl hacze konu olur?

2015 Kasım ayında ödenen taşınmaz vergileri!

Yıllık vergi takvimi gereğince her ay belli vergiler mükellefleri tarafından ödeniyor. Taşınmaz mal sahipleri de vergi bu mallardan dolayı vergi mükellefi oluyor. İşte 2015 Kasım ayında ödenen taşınmaz vergileri..

Taşınmaz mal zilyetliğine yapılan müdahalelere ilişkin başvurular!

Taşınmaz mala yapılan tecavüz ve müdahalelerinin önlenmesi için Kaymakamlık Makamına başvurmaya o taşınmaz malın zilyedi yetkilidir. Peki, taşınmaz mal zilyetliğine yapılan müdahalelere ilişkin başvurular nasıl ve nereye yapılır?

taşınmaz mal takası Haberi

taşınmaz mal takası

Tapuda takas nasıl yapılır?

Taşınmaz mallar ile ilgili tüm iş ve işlemler, ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapunun bir bedel karşılığında devri işleminin yanı sıra, taşınmaz tapusunun bir başka tapu ile takas edilmesi de söz konusu olabiliyor. 


Bu işlemde ilgili malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor. Tapuda takas işleminin tamamlanması için, gerekli belgeler ile müracaatın yapılması gerekiyor.


Öncelikle,  trampası yapılacak taşınmaz mallara ait varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya maliklerin sözlü beyanı gerekli oluyor.


Ayrıca;

Trampa yapacak maliklerin veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları veya pasaportları,


Trampa yapanların son altı ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm. büyüklüğünde vesikalık fotoğrafları,


Akitte taraflardan biri veya ikisi kanuni temsilci (vekil, vasi, kayyım) ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge, 5....