29 / 04 / 2024

Taşınmaz rehni ipotek

Taşınmaz rehni ipotek

Türk Medeni Hukukunda taşınmaz rehni ipotek hususuna ilişkin hangi maddelere yer veriliyor? Taşınmaz rehni ile ilgili yasal düzenlemelere göre taşınmaz rehni nasıl kuruluyor? İşte yanıtı...

Taşınmaz rehni çeşitleri!

Taşınmaz rehni hangi hallerde kurulabiliyor? Taşınmaz rehni çeşitleri nelerdir? Taşınmaz rehni türleri ve taşınmaz rehninde güvence altına alınacak ana para ile faiz hükümleri bu haberde...

Taşınmaz rehni nedir?

İpotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabilen taşınmaz rehni nedir? Taşınmaz rehni ile ilgili yasal hükümlere yer verilen Türk Medeni Kanunu maddelerine göre, taşınmaz rehni nasıl kurulur?

İpotekli taşınmaz satılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? sorusuna yanıt verdi.

İpotekli taşınmazın devri yeni malikin sorumluluğu!

İpotek ile alacaklı kimse kendisine olan borç için borçlu adına taşınmazın ipotek edilmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekli taşınma mal devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri halinde yeni malikin sorumluluğu nedir?

İpotekli taşınmazın bölünmesi!

Doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi ipotek olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazın bölünmesi mümkün mü?

İpotekli taşınmazın devri nasıl olur?

Bir taşınmazın ipotek edilmesi, ile alacaklı alacağını teminat altına almış oluyor. Borcun ödenmemesi halinde ipotek edilen taşınmaz satılarak borç tahsil ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazın devri nasıl olur?

Taşınmaz ipoteği nasıl kurulur?

İpotek, halen mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminat gösterilmesi işlemi oluyor. Peki, taşınmaz ipoteği nasıl kurulur? İşte ipotek kurma işlemleri..

Rehin hakkı hangi taşınmazlar üzerinde kurulabilir?

Taşınmaz rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Taşınmaz rehni, miktarı Türk parası ile gösterilen belli bir alacak için kurulabiliyor. Peki, rehin hakkı hangi taşınmazlar üzerinde kurulabilir?

Taşınmaz rehni paraya nasıl çevrilir?

Taşınmaz rehni; hukuken alacağın temini için, borç ödenmezse, alacaklıya söz konusu taşınmazı sattırıp, satış değerinden alacağını öncelikle temin etme hakkı veriyor. Peki, taşınmaz rehni paraya nasıl çevrilir?

Taşınmaz rehni zamanaşımı!

Taşınmaz rehni, tescilin terkini veya taşınmazın tamamen yok olmasıyla sona erer. Kamulaştırmaya ilişkin kanun hükümleri saklıdır. Peki, taşınmaz rehni zaman aşımı var mıdır? İşte yanıtı..

Taşınmaz rehni nasıl kurulur?

Taşınmaz rehni; alacağın temini için, borç ödenmezse, alacaklıya söz konusu taşınmazı sattırıp, satış değerinden alacağını öncelikle temin etme hakkı veriyor. Peki, taşınmaz rehni nasıl kurulur?

Taşınmaz rehni kanunu!

Taşınmaz rehni kanunu hükümlerine göre taşınmaz rehin hakkı, ancak tapuya kayıtlı taşınmazlar üzerinde kurulabiliyor. Bölünen taşınmazın parselleri tapu kütüğüne ayrı ayrı kaydedilmedikçe rehne konu olamıyor...

Deva Holding'in Çerkezköy'deki taşınmazı kredisine karşılık ipotek edildi!

Deva Holding A.Ş'nin Türkiye İş Bankası'ndan 20 milyon TL kredi kullanmasına karşılık, Tekirdağ Çerkezköy'de bulunan taşınmazına ipotek tesis edildi. Bu bağlamda önceden kullandığı 28,5 milyon TL kredisinin ipoteği de fek edildi...

Emek Elektrik İş Finansal'dan aldığı taşınmazını HSBC'ye ipotek verdi!

Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş, İş Finansal Kiralama'dan devraldığı taşınmazını, HSBC ile imzalamış olduğu 4 milyon dolarlık genel kredi sözleşmesine istinaden HSBC'ye ipotek olarak verdi...

Taşınmaz rehninin paraya çevrilmesi!

Taşınmaz rehnine konu olan borcun ödenmemesi halinde, alacaklı taşınmaz rehni paraya çevirip, borcun tahsilini isteyebilme hakkına sahip. Buna göre taşınmaz rehni nasıl paraya çevrilir? İşte taşınmaz rehninin paraya çevrilmesi...

Taşınmaz rehni ipotek Haberi

Taşınmaz rehni ipotek

Türk Medeni Hukukunda taşınmaz rehni ipotek!

Türk Medeni Kanununa göre, taşınmaz rehni ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Tapu kütüğüne tescil ile kurulabilen taşınmaz rehni, taşınmazın birden çok kişiye ait olması durumunda, paydaş kendi payını rehnedebiliyor.


Pay üzerinde rehin kurulduktan sonra paydaşlar malın tamamını rehnedemezler ve ayrıca elbirliği mülkiyetine tabi olan taşınmaz, ancak bütün olarak ve maliklerin tamamı adına rehnolunabiliyor.


Taşınmaz rehninin kurulmasına ilişkin sözleşmenin geçerliliği, resmî şekilde yapılmış olmasına bağlı oluyor.


Türk Medeni Hukukunda taşınmaz rehni, taşınmazı bütünleyici parçaları ve eklentileri ile birlikte yükümlü kılıyor.


Rehnin kuruluşu sırasında makine, otel döşeme eşyası gibi açıkça eklenti olarak gösterilen ve tapu kütüğünde beyanlar sütununa yazılan şeyler, kanuna göre bu nitelikte olamayacakları ispat edilmedikçe eklenti sayılıyor.


"Taşınmaz rehni ne demek?, Taşınmaz rehni çeşitleri...