02 / 05 / 2024

taşınmaz tapusu ile kredi çekmek

taşınmaz tapusu ile kredi çekmek

Banka ve kredi kuruluşlarının müşterilerine sunduğu krediler arasında konut kredisi ve taşınmaz ipotekli krediler yer alıyor. Peki, ev tapusu üzerine kredi çekilir mi? Nasıl çekilir?

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

A Plus Taşınmaz Değerleme ve Sportif Organizasyonları Limited Şirketi kuruldu!

A Plus Taşınmaz Değerleme ve Sportif Organizasyonları Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Berberoğlu tarafından kuruldu.

Vatan Taşınmaz Danışmanlık ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Vatan Taşınmaz Danışmanlık ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Arslan ve Nizametten Sözkan tarafından kuruldu.

GSS Taşınmaz ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

GSS Taşınmaz ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Shakhidi Khofiz ve Volkan Sönmez tarafından kuruldu. 

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nde değişiklik bekleniyor!

Emlak sektörü Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik ile ilgili konuşan Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Eksik kalan ve düzenlenmesine ihtiyacı duyulan hususlarda değişiklik bekliyoruz” dedi.

Taşınmazın kat mülkiyetli mi ya da irtifaklı mı olduğu sorgulanabiliyor! 

Emlak uzmanı Özelmacıklı, "İnşaat safhasında topraktan alınan taşınmazlar daha sonra kat mülkiyetine geçseler de tapu senedi eski kalabiliyor. Bu sorgulama ile taşınmazın son zemin tipi sorgulanabilecek" diye konuştu...

Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi?

Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) güvencesi ile inşa edilen alt gelir projelerinden ev alabilirler mi? İşte çok merak edilen o sorunun yanıtı...

Tadem Taşınmaz Değerleme Müşavirlik Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Tadem Taşınmaz Değerleme Müşavirlik Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Güngören Belediyesi 88 milyon liralık 11 taşınmazını sattı! 

Güngören Belediyesi, 11 adet taşınmazını Maliye Hazinesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devretti. Belediyeye ait olan taşınmazların toplam değerinin 88 milyon lira olduğu satışların belediyenin vergi borcuna karşılık yapıldığı öğrenildi. 

Plan A Taşınmaz Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Plan A Taşınmaz Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Birol Ansa, Meriç Ansa ve Şevkiye Gülçe Ansa ortaklığında kuruldu.

Başkent Taşınmaz Değerleme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Başkent Taşınmaz Değerleme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi Ataşehir'de 410 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

5 maddede olağan zamanaşımı ile taşınmazın kazanılması!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için, 5 maddede olağan zamanaşımı ile taşınmaz mülkiyetinin kazanılmasını inceledi. İşte 5 maddede olağan zamanaşımı ile taşınmazın kazanılması...

taşınmaz tapusu ile kredi çekmek Haberi

taşınmaz tapusu ile kredi çekmek

Ev tapusu üzerine kredi çekilir mi?

Banka ve kredi kuruluşlarının müşterilerine sunduğu krediler arasında konut kredisi ve taşınmaz ipotekli krediler yer alıyor. Konut kredisi, ev almak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimselere, gerekli koşullara uygun olunması halinde veriliyor. 


İpotekli taşınmaz kredisi ise, taşınmaz malı bulunan ve bu taşınmazı ipotek ettirerek banka ve kredi kuruluşlarından alınan ihtiyaç kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre, ev tapusu üzerine kredi çekilir mi, sorusunun yanıtı "çekilir" şeklinde oluyor.


Ev tapusu üzerine kredi veya arsa, arazi tapusu üzerine kredi çekme şartları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Örneğin VakıfBank'ın taşınmaz ipotekli kredi özellikleri şu şekilde sıralanıyor:


Vakıfbank

"Sahip olduğunuz gayrimenkulü ipotek göstererek daha büyük miktarlardaki nakit ihtiyacınızı, bu krediyle daha uzun vadeli ödeme seçenekleriyle karşılayabilirsiniz.


Kredinin özellikleri

36 aya kadar vade ile aylık,...