16 / 05 / 2024

Taşınmazlarda ön izin bedeli

Taşınmazlarda ön izin bedeli

Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri, bu bölgelerin alt bölgeleri ve turizm merkezlerinin içinde veya dışındaki kamu taşınmazlarının, turizm amaçlı kullandırılmasına ilişkin esasları düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldı

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Taşınmazlarda Ölçü Ve Hesaplamalardan Doğan Hataların Düzeltilmesine İlişkin Yönetmelikte değişiklik!

Kadastro Sırasında Veya Sonrasında Yapılan İşlemlerle Geometrik Durumları Kesinleşmiş Olan Taşınmazlarda Ölçü, Sınırlandırma, Tersimat Ve Hesaplamalardan Doğan Hataların Düzeltilmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı....

Özak GYO'nun Demre'deki gayrimenkulünün ön izin süresi uzatıldı!

Özak GYO'nun Antalya Demre Taşdibi'nde yer alan günübirlik turizm tahsisli gayrimenkulünün ön izin süresi 4 ay uzatıldı.

Taşınmazlarda veraset intikal işlemleri nasıl yapılır?

Tapu sicile kayıtlı taşınmaz malın, taşınmaz sahibinin vefatı halinde, mülkiyet hakkının mahkemeden ya da noterden alınan veraset belgesi ile tescil edilmesi işlemine mirasın intikali deniyor. Peki Taşınmazlarda veraset intikal işlemleri nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı...

Urla'daki taş ocağının ÇED toplantısı 2 Temmuz'da!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün Urla'nın Birgi Köyü'nde 100 hektarlık alanda kalker ocağı ve kırma eleme tesisi için ön izin alan şirket projeyi halka anlatacak.

Taşyünü dolgulu duvar panelleri ısı ve ses yalıtımında çözüm sağlıyor!

Taşyünü'nün ses yalıtım kabiliyetine, özel olarak tasarlanmış TAŞYÜNÜ içerisindeki elektrik tesisat altyapısını sağlayan boşluklar da eklendiğinde, ses yalıtım kabiliyeti daha da yukarılara çıkarır.

Meriç Nehri yeniden taşkın riski yaşıyor!

Dün hem Bulgaristan hem de Edirne'deki sağanaklar nedeniyle debisi artan Meriç Nehri'ni besleyen diğer nehirlerin su seviyesinin de yükselmesi taşkın riskini yeniden artırdı.

Adil Sabancı: Edirne'deki nehirlerde taşkın riski yok!

DSİ 11. Bölge Müdürü Sabancı: "Şu anda büyük bir taşkın riski yok. Su yavaş yükseliyor. Bu gece debide düşüş başlayacak" dedi.

Yalıtımda taşyünü dolgulu paneller tercih ediliyor!

TAŞYÜNÜ'nün ses yalıtım kaabiliyetine, özel olarak tasarlanmış TAŞYÜNÜ içerisindeki elektrik tesisat altyapısını sağlayan boşluklar da eklendiğinde, ses yalıtım kaabiliyeti daha da yukarılara çıkmaktadır.

Maliye Hazinesi ve TCDD adına kayıtlı taşınmazların özelleştirme süresi uzatıldı!

ÖİB Maliye Hazinesi ve T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı muhtelif taşınmazların özelleştirilme sürelerinin uzatıldığını bildirdi. Özelleştirme İdaresi'nin süre uzatım ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mamak Kıbrıs Vadisi taş olmasın!

Mamak'ta bulunan ve doğal güzellikleri nedeniyle sit alanı ilan edilen Kıbrıs Vadisi, taş ocaklarının döktüğü molozlar nedeniyle tehdit altında. Köylü, taş ocaklarına çare bulunmasını istiyor.

Büyük Menderes Nehri'ndeki su taşkını giderildi!

Büyük Menderes Nehri'ndeki su taşkını giderildi. Aydın'da günlerdir etkili olan sağanak nedeniyle Büyük Menderes Nehri'nde oluşan taşkın DSİ 21. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu giderildi

Gediz Nehri taşkınıyla ilgili hasar tespit çalışmaları başladı!

Çok sayıda hayvan çiftliği ve ekili arazinin sular altında kaldığı Gediz Nehri taşkınında suların çekilmeye başlamasıyla hasar tespit çalışmaları başladı..

Taşınmazlarda ön izin bedeli Haberi

Taşınmazlarda ön izin bedeli

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

    

Yönetmelik, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri, bu bölgelerin alt bölgeleri ve turizm merkezlerinin içinde veya dışındaki kamu taşınmazlarının, turizm amaçlı kullandırılmasına ilişkin esasları düzenliyor.

    

Taşınmazlara dair tekliflerin değerlendirilmesini düzenleyen maddede yapılan değişikliğe göre, tahsis şartnamesinde belirlenecek hususlar kapsamında başvurusu Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygun görülen girişimcilerle sosyal ve teknik altyapıya katılım payı üzerinden müzakere yapılacak.

    

Müzakereye ilişkin usul ve esaslar Arazi Tahsis Komisyonu'nca belirlenerek, müzakereye katılacak girişimcilere tebliğ edilir ve müzakereler Müzakere Komisyonu tarafından yürütülecek. Tek başvurunun yapıldığı hallerde Müzakere Komisyonu'nca yatırımın özelliğine göre girişimciden sosyal ve teknik altyapıya katılım payı istenebilecek.


Birden fazla başvuru hallerinde ise müzakere öncesi tebliğ edilen usulve esasların kabul...