04 / 05 / 2024

taşıtlardan arındırılmış yeni yaya bölgeleri

taşıtlardan arındırılmış yeni yaya bölgeleri

2020 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre şehir merkezlerinde tarihi ve kültürel cazibe noktaları ile alışveriş bölgelerinde motorlu taşıtlardan arındırılmış yaya bölgeleri oluşturulacak

İnşaat sektörüne güven Nisan'da sabit kaldı!

TÜİL tarafından açıklanan rakamlara göre; mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi hizmette düşerken, perakendede yükseldi. İnşaat sektöründe güven endeksi sabit kaldı. İşte o rakamlar...

İnşaat sektöründe güven yine yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2024 yılının Şubat ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,6 oranında inşaat sektöründe ise yüzde 1,0 artış gösterirken, perakende de güven yüzde 1 azalış gösterdi.

Yeni yılın ilk ayında inşaat sektöründe güven arttı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,0 geriledi, inşaat sektöründe yüzde 3,3 yükseldi. İşte o rakamlar... 

ABD'de konut fiyatları Mart'ta yüzde 0,7 arttı!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında aylık bazda mevsim etkisinden arındırılmış olarak yüzde 0,4 oranında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,7 arttı. 

Nisan'da hizmet sektöründe güven arttı, perakende ve inşaatta geriledi! 

TÜİK verilerine göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi nisan ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,1 yükseldi. Perakende ticaret sektöründe yüzde 1,3 ve inşaat sektöründe yüzde 0,1 gerileme kaydedildi. İşte o veriler...

Wifi özelliğine sahip çamaşır makinelerinde kontrol sizde!  28 Ocak 2023 fiyat listesi

Kirden arındırılmış hijyenik temiz kıyafetler için bu çamaşır makinesi en büyük yardımcınız olacak. 

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 0,6 arttı!

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2023 Ocak'ta aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 1,7, perakende ticaret sektöründe yüzde 1 gerilerken, inşaat sektöründe ise yüzde 0,6 artış gösterdi. İşte merak edilen o veriler...

 Bakterilerden arındırılmış maksimum temizlik için Arçelik'ten hediyeli bulaşık makinesi! 25 Ocak 2023 fiyat listesi

Seçili beyaz eşya alımında Arçelik K 3300 Mini Telve Beyaz Türk Kahve Makinesi hediye.

İnşaat sektörü ciro endeksi Nisan'da da yüzde 108,9 arttı!

Merakla beklenen resmi rakamlara göre, inşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksinde, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 108,9 arttı.

Merkez Bankası yeni rakamı açıkladı! Nisan'da 107,7 oldu

Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre; mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi, nisan ayında bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak 107,7 oldu. Nisan ayında, ankete katılan iş yerlerinin yüzde 47,7'si üretimlerini kısıtlayan faktör bulunmadığını belirtti.

İnşaat sektörü ciro endeksi, Şubat'ta 55,2 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Şubat 2022'de yıllık bazda yüzde 55,2 artış gösterdi.

Yeni Range Rover fiyatına inanamayacaksınız! 10 milyon TL'ye dayandı! İşte 11 Nisan 2022 fiyat listesi...

Yeni Range Rover, lüksü, konforu ve arazi kriterlerini daha da yukarı taşıyor. Kullanışsız ayrıntılardan arındırılan Yeni Range Rover, nefes kesen ve modern görüntüsüyle dikkat çekiyor. Peki Yeni Range Rover fiyatı kaç TL? İşte 11 Nisan 2022 fiyat listesi...

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 5 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2022 yılının Ocak ayında, 2021 yılının Aralık ayına göre;  inşaat sektöründe yüzde 5 azaldı.

taşıtlardan arındırılmış yeni yaya bölgeleri Haberi

taşıtlardan arındırılmış yeni yaya bölgeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda şehir merkezlerinde tarihi ve kültürel cazibe noktaları ile alışveriş bölgelerinde motorlu taşıtlardan arındırılmış yaya bölgeleri oluşturulacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan 2020 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bazı yeni uygulamaları da hayata geçirecek.

Programdaki uygulamalara göre, çevreci ulaşım modları geliştirilecek ve kent içi ulaşımda motorsuz ulaşım türleri özendirilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sorumluluğunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yerel yönetimlerin iş birliğiyle yaya trafiğinin kesintisiz hale getirilmesi amacıyla yaya yolları ve kaldırımlar ile ilgili standartlar oluşturulacak.

Yaya yolları ve kaldırımlara ilişkin yurt dışında uygulanan standartlar ve iyi uygulamalar da incelenecek, Türkiye'nin mevcut durum etüdü de tamamlanacak.

Şehir merkezlerinde tarihi ve kültürel cazibe noktaları ile alışveriş bölgelerinde motorlu taşıtlardan arındırılmış yaya bölgeleri oluşturulacak. Çevre ve...