22 / 05 / 2024

tata motors arabistan

tata motors arabistan

Hintli Tata Motors’un, sahibi olduğu Jaguar ve Land Rover modellerinin üretimi için Suudi Arabistan’da tesis açmayı düşündüğü bildirildi

Suudi Arabistan da haftada 3 gün tatili planlıyor

Suudi Arabistan'da bakanlık istihdamı ve verimi artırmak için çalışma sistemini incelediklerini ve gözden geçirdiklerini açıkladı. BAE’den sonra bu ülkede de hafta sonu tatili 3 güne çıkabilir.

Rase Motors Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rase Motors Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Bekir Yılmaz ve Yasin Haraç ortaklığında kuruldu.

Suudi Arabistan kritik hamle! TCMB'ye 5 milyar dolar yatıracak!

Suudi Arabistan'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) 5 milyar dolarlık mevduat hesabı açmak için müzakerelerde son aşamaya gelindiği belirtildi.

Bek Motors Gayrimenkul Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bek Motors Gayrimenkul Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Esin Şimşek ve Hüseyin Erhan Çevre ortaklığında kuruldu.

Türk müteahhitler Suudi Arabistan'da 24,3 milyar dolar tutarında 377 proje üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında müteahhitlik alanındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Suudi Arabistan'da bugüne kadar 24,3 milyar dolarlık 377 proje üstlenildi" dedi.

Turizme sektöründe Suudi Arabistan şoku

Turizm sektörü son yıllarda Kovid-19'un açtığı yaraları sarmak için tatil sezonunu beklerken korkutan haber Suudi Arabistan'dan geldi.

Tata Tiago sadece 130 bin TL fiyatıyla satışta! Geri sayım başladı, herkes sıraya girdi…

Hindistanlı otomotiv firması Tata, 130 bin TL’lik yeni modeli Tiago’yu satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Tata Tiago, fiyatıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. Zira bu dönemlerde sıfır otomobil almak için adeta bir servet ödemek gerekiyor.

Suudi Arabistan ulaşım projelerini yapan firmaların borçlarını ödemiyor!

Suudi Arabistan’ın altyapı projeleri için anlaştığı ABD merkezli Bechtel ve diğer uluslararası firmalara milyarlarca dolarlık ödemelerini yapmadığı ifade edildi. 

Rüya, İngiltere, Katar, Dubai ve Suudi Arabistan'da 6 şube açıyor!

D-ream çatısı altındaki Rüya, İngiltere, Katar, Dubai ve Suudi Arabistan'da 6 yeni şube açacak.

Suudi Arabistan'da 1300 konutluk proje hayata geçecek! 

Suudi Arabistan 2,9 milyar dolar tutarında yatırımla kurulan turizm geliştirme şirketi ile 1300 adet konut inşa edilecek. 

Suudi Arabistan, İsrail'in Batı Şeria'da yasa dışı 800 konut inşa etme planını kınadı!

Suudi Arabistan, İsrail'in, işgal altında olan Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 800 yeni konut inşa etme kararını kınadı.

Türk müteahhitlerin Suudi Arabistan heyecanı!

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Katar'a ambargoyu kaldırması, bölgede fiili boykotla karşı karşıya olan ve milyarlarca dolarlık kayıp yaşayan Türk iş dünyasının da heyecanlanmasına neden oldu. TMB Başkanı Mithat Yenigün, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan'da 2021 bütçe kanunu onaylandı!

Suudi Arabistan'da 2021 yılına ait bütçe kanunu onaylandı.

tata motors arabistan Haberi

tata motors arabistan


Şirketin Başkanı Ratan Tata, bir İngiliz dergisine verdiği ropörtajda Suudi Arabistan’da bir alüminyum tesisi kurduklarını, buranın hemen yanında araç üretmek için bir tesis kurma konusunu da ciddi anlamda düşündüklerini söyledi. Tata, “Söz konusu tesisle Suudi arabistan’da alüminyum üretimi yapmak çok rekabetçi olacak. Şayet uzun dönemli düşünürsek, bu tesisin yanına büyük kalıp atölyelerine sahip bir otomobil üretim tesisi kurabilir ve ilginç bir işe imza atabiliriz. Bunu gerçekten de düşünüyoruz” dedi.

Suudi Arabistan Madencilik Şirketi “Maaden” ve Alcoa Inc. ortaklığında kurulan alüminyum tesisinin, 2013’te üretime başlaması planlanıyor. Düşük maliyetli doğalgaz ve düşük elektrik fiyatları, Suudi Arabistan’ın önemli avantajları. Suudi Arabistan’da otomotiv üretim tesisi...