06 / 05 / 2024

Tatil Sitesi Aidat

Tatil Sitesi Aidat

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, "Bizden bu güne kadar "Biz bir siteyiz" diye para alınıyordu ancak yeni öğrendim ki para keyfi alınıyormuş" diyen okurunu cevaplıyor

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ödenmeyen konut sitesi ve apartman aidatı borcundan kim sorumlu?

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de aidat borcundan kim sorumlu olduğunu merak ediyor. Peki bu borçtan kim sorumlu? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili paylaşımı...

2 yıl öncenin kirası, bugünün aidatı oldu!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının yanı sıra konut sitesi aidatlarındaki fahiş artışlar da dikkatleri çekmeye başladı. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, resmi X sosyal medya hesabından konuya değindi. Peki vatandaşlar aidat artışı ile ilgili ne düşünüyor? İşte gelen yorumlar...

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Yeni yılla beraber konut sitesi aidat zamları belli olacak! Yüksek zam oyunlarına dikkat!

Yeni yıldan itibaren sitelerde yeni aidat zamları belli olacak. Bazı fırsatçı site yönetimlerinin şimdiden yüksek zam taleplerinde bulunduğu ifade ediliyor. Uzmanlar ise her yönetimin bir olmadığını aktararak "Sap ile samanı karıştırmamalıyız" diyor.

İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre İstanbul’da aidatlar son bir sene içinde yüzde 40 ile yüzde 154 arasında yükseldi. İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

Aidat ödemeyenlerin suyu kesilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarını ödemeyenlerin suyunun kesilip kesilemeyeceğini kaleme aldı. Peki aidat ödemeyenlerin suyu kesilir mi?

Konut sitesi aidatı en fazla ne kadar olmalı?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Bazı sitelerdeki aidatlar kira bedellerine yaklaşıyor. Taammümlere göre aidat bedeli kira tutarının yüzde 15’ini geçmemelidir" şeklinde konuştu.

Tatil sitelerinde aidatlar ve genel kurul toplantıları denetlenmeli!

Tatil sitelerinin denetimsizliği birçok yönden şikayetlerin gelmesine sebep oluyor. Tatil sitelerinde aidat kapsamında ortaya çıkan gelir gider tablosunu denetlemek zorlaşıyor. Sitelerde Genel Kurul defterleri, haziran listeleri incelenmeli...

Alanya ÇİMTUR Tatil Sitesi'nde son durum ne?

Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Çimtur’da devre mülk sahiplerinin sahte çürük raporları ile mağdur edildiklerine vurgu yaparak, bakanlığın usulsüzlüklerin tespiti ve araştırılması amacıyla inceleme başlatmasını talep etti. 

Gazipaşa Kombi Tatil Sitesi'nin arazisi için satış tepkisi!

Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz, 55 milyon liralık borç için 130 milyon liralık Kombi arazisini satmayı planladığını açıkladı. Satış kararı tepkilere neden oldu.

Elite Concept’ten yeni yılda yurt içi ve yurt dışı tatil hediyesi!

Yılbaşı kampanyası ile tatil hediye eden ve “2 yıl aidat ödemeye son” diyen Şua İnşaat, yüzde 10 indirim, 48 ay sıfır faiz ve kişiye özel ödeme planı ile ev sahibi olmak isteyenlere kolaylıklar sunuyor.

Naciye Sultan Sitesi'ndeki aidat sorunu yargıya taşındı!

İstanbul Ulus'taki milyon dolarlık Naciye Sultan Sitesi'ndeki aidat sorunu yargıya taşındı. 2009'daki aidatların nerelerde harcandığı belgelenemediği için dava açıldı.

Swiss Otel Residances Bodrum Hill'deki dubleks ev icradan satılıyor!

“Swiss Otel Residances Bodrum Hill” isimli tatil sitesi içerisinde yer alan A Blok Zemin+1 Kat, 1 Nolu Bağımsız Bölüm dubleks tatilevi icradan satılıyor..

Tatil Sitesi Aidat Haberi

Tatil Sitesi Aidat

İşte o yazı; 


Biz site miyiz?


"Bir kıyı kasabasında evimiz var. Bina iki katlı, alt kata bir başkası sahip. Bizden bu güne kadar "Biz bir siteyiz" diye para alınıyordu ancak yeni öğrendim ki para keyfi alınıyormuş, herkes farklı ödüyor. Peki öncelikle bizim bir site olup olmadığımızı nasıl anlayacağım? - N.A.


Doğrusu sitenin tarifi yok. Site sözü alışkanlıkla söylenmiş sözdür. Burada dikkat edilmesi gereken hususlar binalannızın hukuki statüsüdür. Peki bunlar nelerdir? Öncelikle sizin binanızın bulunduğu bir parsel var, bu parsel üzerine binalar bir proje dahilinde yapılmışsa ve aynı yönetim planına sahipseniz işte site diye adlandırdığımız topluluk oluşmuş demektir. Bu aslında kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş bir birlik demektir ve sizin isimlendirdiğiniz manada sitedir. Peki bir proje veya bir yönetim planını nasıl bulalım?...