27 / 04 / 2024

İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre İstanbul’da aidatlar son bir sene içinde yüzde 40 ile yüzde 154 arasında yükseldi. İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...



Asgari ücrete gelen ara zammın ardından, yükselen  personel giderleri ve alınan hizmetlerdeki maliyet artışları aidat zamlarını da kaçınılmaz hale getirdi. Ancak, kimi zaman iyi yönetilemeyen site ve apartmanlarda aidat zammının dozunun kaçtığı da görülüyor. 

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre İstanbul’da aidatlar son bir sene içinde yüzde 40 ile yüzde 154 arasında yükseldi. Enflasyondaki yükselişlerin kendini gösterdiği 2022 yılı ocak ayını başlangıç noktası kabul edildiğinde ise yükselis yüzde 170'i buldu. 

İstanbul da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

İSTANBUL'DA EN DÜŞÜK AİDAT 575 LİRA 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, İstanbul’da aidat araştırması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve "100 metrekarelik daire başına ödenen ortalama aylık aidat tutarında en yüksek rakam 2 bin 900 TL ile Beşiktaş’ta görülürken, onu 2 bin 450 TL ile Şişli, 1.800 TL ile Kadıköy, 1.950 TL ile Sarıyer ve Ataşehir izliyor" ifadelerini kullandı. 

100 metrekarelik daire başına ödenen ortalama aylık aidat tutarının en düşük olduğu ilçeler ise Silivri, Fatih ve Çatalca. Serkan Bal, konuyu "Yapılan araştırmalara göre İstanbul’da 100 metrekare alana sahip daire başına ortalama aidat tutarı en az 575 lira oldu" diyerek değerlendirdi. 

İstanbul da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

AİDAT BEDELLERİ KONTROL ALTINA ALINACAK 

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı da konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. "15-17 Eylül’de Sakarya’da, 81 ilden yönetim şirketlerinin ve kamu temsilcilerinin katıldığı bir çalıştay düzenlenecek. Yapılacak toplantılarla yönetim şirketlerine getirilecek kriterler belirlenecek" diyen Suat Sandalcı, nasıl bir müteahhit yetki belgesi almadan inşaat yapamıyorsa, site yönetim şirketlerinin de lisans almak zorunda olacağını belirtti. 

Suat Sandalcı, açıklamasında "erli bir yazılım da devre alınarak tüm yönetim şirketlerinin ilgili bakanlıklarca denetlenmesi sağlanacak. Şirket değil, bireysel olarak bu işi yapanlar için de kriterler getirilecek ve iki yılda fazla görev yapması yasaklanacak" ifadelerine yer verdi ve düzenleme devreye girdikten ve denetimler yapıldıktan sonra kimsenin keyfi zam yapamayacağının altını çizdi. 

"Böylece Aidat bedelleri kontrol altına alınacak" diye konuşan Sandalcı, aidatlar için bir tavan zam oranı beklentisi olduğuna, fakat her site ve apartmanın çok değişken olması sebebiyle bunun mümkün olmadığına dikkat çekti. 

e-Devlet'ten başvuranın hesabına 7.323 TL yatıyor! Maaşlar yeniden hesaplandı, yeni yıl zammı netlik kazandı!

Seat Leon, Ibiza, Arona, Ateca ve Tarraco Eylül fiyatları açıklandı! Seat modelleri Eylül 2023 fiyatları ne kadar?

TOKİ Gaziosmanpaşa Yıldıztabya projesi için beklenen tarih geldi! TOKİ'den konut bekleyen İstanbullular dikkat!


Geri Dön