27 / 04 / 2024

İstanbul'da en ucuz, en pahalı ev nerede? İşte ilçe ilçe rakamlar...

İstanbul'da en ucuz, en pahalı ev nerede? İşte ilçe ilçe rakamlar...

İstanbul'da ortalama konut ve kira fiyatları ile ilgili değerlendirmeler devam ediyor. Aylık bazda bazı ilçelerde yüzde 10'u aşan yükselişler görüldü. Peki İstanbul'da en ucuz en pahalı ev nerede? İşte ilçe ilçe rakamlar...



Konut ve kira fiyatları milyonlarca kişinin en büyük sorunu haline geldi. Vatandaşlar yüksek fiyatlardan dolayı ev alamaz hale gelirken kira fiyatları da kiracıları isyan ettirdi. Kira ve konut fiyatları ile ilgili en çok artışların ve sorunların yaşandığı İstanbul'la ilgili değerlendirmeler devam ediyor. Aylık olarak bazı ilçelerde yüzde 10'u aşan artışlar görülüyor. Peki İstanbul'da en çok kira artışı nerede? İstanbul'da en çok konut artışları hangi ilçede? İşte ilçe ilçe İstanbul kira ve konut fiyatları...

İstanbul da en ucuz, en pahalı ev nerede? İşte ilçe ilçe rakamlar...

İSTANBUL'DA İLÇE İLÇE KONUT VE KİRA FİYATLARI

İstanbul geneline göre yüzde 10’u aşan oranlarda artışlar görülüyor. 2+1, 100 metrekarelik konutların ortalama olarak satış fiyatı Esenyurt’ta 1.5 milyon lira olurken Sarıyer’de bu rakam 9 milyon'a ulaşıyor.

Kira fiyatları ise 2+1, 100 metrekarelik evler incelendiğinde ve ortalaması alındığında Silivri’de 9 bin lira, Beşiktaş’ta ise 24 bin liralık fiyatlar dikkat çekiyor.

KONUT FİYATLARI EN ÇOK ADALAR'DA ARTTI!

Konut fiyatlarındaki artış oranları aylık bazda ele alındığında en yüksek oran yüzde 10,7 oranında yükselişle  Adalar’da ortaya çıktı.

En düşük fiyat artış oranı ise yüzde 1,12 ile Beylikdüzü’nde.  Adalar’da fiyatların hızlı artmasının nedeni kısıtlı sayıda konutun satışa çıkmasından ve talebin yüksek olmasından kaynaklanıyor.

Beylikdüzü, Esenyurt, Büyükçekmece gibi bölgelerde fiyat hızlarının düşük artmasının nedeni ise arz fazlasının olması geliyor. Kentsel dönüşüm uygulamaları, üniversitelerin açılması, evlenme-boşanma oranları, göçmenlerin yerleşimleri gibi etkenler de kira fiyatlarında yükselişi tetikleyen ana nedenler arasında yer alıyor. 

İstanbul'dan sonra o ilin de adı geçti: Depreme hazır değil! Kentsel dönüşüm çalışmaları için hemen düğmeye basıldı!

Metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor! İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları!

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2 seviyesinden 50,1'e geriledi!

Geri Dön