05 / 05 / 2024

tatilcilerin rotası nereye çevrildi

tatilcilerin rotası nereye çevrildi

Yılbaşında tatilcilerin rotası kayak merkezlerine çevrildi. Kış turizminin gözde merkezlerinde tatilini geçirmek isteyenler, erken rezervasyon kampanyaları ile yüzde 25 - 30 indirim ile tatil yapabiliyor.

Seçim öncesi yatırımcının rotası nereye döndü? Belirsizlik ortamında güvenli liman neresi?

Seçim öncesi yatırımcılar alternatif getiri arayışını sürdürüyor. Yatırımcılar geçen yıl yüzde 200’e varan getirisi nedeniyle borsaya yoğun ilgi gösterirken, bu yıl hem küresel hem yurt içi belirsizlikler nedeniyle rota farklı yatırım araçlarına yönelmiş durumda.

Çöp vergisi nereye yatırılır?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödenmesi gereken vergi çöp vergisi oluyor. Peki, çöp vergisi nereye yatırılır? Çöp vergisi ne zaman yatırılır?

İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Peki iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur? İşte iskan alma işlemleri..

Tapu harcı nereye yatırılıyor?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarife gereğince taşınmaz malların devir işlemleri için tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu harcı iki taraf da ödüyor. Peki, tapu harcı nereye yatırılıyor?

Emlak vergisi nereye ne zaman kaç taksitte ödenir?

Emlak vergisi, ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, ilk defa emlak vergisi ödeyecek olanlar "Emlak vergisi nereye ne zaman kaç taksitte ödenir?" diyorsanız işte yanıtı..

Yatırım teşviklerinin rotası güneşe enerjisi üretimine kaydı!

Enerji projeleri için verilen yatırım teşviklerinin rotası güneşe dayalı enerji üretimine kaydı. Ekonomi Bakanlığının şubat ayında yatırım teşvik belgesi verdiği 35 enerji üretim projesinin 28'ini güneş enerji santralleri oluşturdu.

Muhtarlar nereye bağlıdır?

Mahalleler, muhtar ve ihtiyar heyetleri tarafından yönetiliyor. muhtarların görev süresi 5 yıl olup; Bu süre içinde Muhtar köye ilişkin kararlarını 4 azasıyla birlikte alıyor. Peki, muhtarlar nereye bağlıdır?

Sözlü vasiyetname nereye verilir?

Mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi, hastalık, savaş gibi olağanüstü durumlar yüzünden resmî veya el yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet yoluna başvurabilir. Peki, sözlü vasiyetname nereye verilir?

Kaçak yapı ihbarı nereye yapılır?

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilen yapılara kaçak yapı deniyor. Kaçak yapılaşmanın önlenebilmesi için kaçak yapıların ihbar edilmesi gerekiyor. Peki, kaçak yapı ihbarı nereye yapılır?

TOKİ Kayaşehir 18. Bölge başvuruları nereye yapılıyor?

TOKİ Kayaşehir 18. Bölge'de 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak tasarlanan daireler için kura başvuruları devam ediyor. Peki TOKİ Kayaşehir 18. Bölge başvuruları nereye yapılıyor?

2015 emlak vergisi nereye ödenir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi, tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, 2015 emlak vergisi nereye ödenir?

Tapu harcı cezası nereye ödenir?

Kimi vatandaşlar daha az tapu harcı ödemek için tapu satış değerini de olduğundan daha düşük beyan ediyor. Ancak bu durumun Maliye tarafından fark edilmesi halinde tapu harcı cezası ödeniyor. Peki, tapu harcı cezası nereye ödenir?

Ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Bir taşınmaz malın sahibinin izinsiz kullanımının karşılığı olan bir tazminat olarak tanımlanıyor. Ödenecek bedel, ilgili kişiye ecrimisil ihbarnamesi ile tebliğ ediliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

tatilcilerin rotası nereye çevrildi Haberi

tatilcilerin rotası nereye çevrildi

Kış turizminin gözde merkezlerinde tatilini geçirmek isteyenler, erken rezervasyon kampanyalarıyla yüzde 25-30 indirimle tatil yapabiliyor.


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, kış turizmi, deniz, kum ve güneş turizmine göre daha yüksek bütçelerle yapılırken, tesislerde günlük konaklama ücreti erken rezervasyon indirimi ve 9 ay taksitle kişi başı 60 ila 990 lira arasında değişiyor.


 Deniz kıyısında 4 ve 5 yıldızlı otellerin kişi başı fiyatları, bu dönemde erken rezervasyonla 70 liraya kadar inerken, kış turizminin yapıldığı tesis sayısının yeterli olmaması nedeniyle kayak merkezlerinde rakamlar daha yüksek oluyor.


- Yeni yıla kayak merkezinde girme alternatifi


Yılbaşını fırsat bilerek tatilini kayak merkezlerinde geçirmek isteyen tatilcilere de kar motoruyla gezinti, kayak, kızak gibi birçok etkinliğe katılma fırsatı sunuluyor.


Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, kış aylarında diğer bölgelerden fazla rağbet görürken, talebin...