17 / 05 / 2024

TAV Ege Terminal Yapım ve İşletme A.Ş

TAV Ege Terminal Yapım ve İşletme A.Ş

250 milyon Euro'luk finansman kredisinin sözleşmesi imzalanan İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali 2014'te tamamlanacak...

TAV İnşaat 6 milyar liralık alacağı için tahkime gitti!

Suudi Arabistan ve Türkiye arasında yaşanan siyasi sorunlar yatırımları da vurdu. Abu Dabi Yönetim, Abu Dabi Havalimanı’nın yeni yapılması planlanan terminal ihalesini fesh ettiğini açıkladı. TAV 6 milyar liralık alacağı için tahkime gitti.

İGA, İstanbul Havalimanı için 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek!

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ'nin, Atatürk Havalimanı için yapılan kira sözleşmesi kapsamında yıllık KDV dahil 165 milyon 55 bin 383 dolar ödediğini hatırlatan BakanTurhan, "İstanbul Havalimanı için ise İGA yıllık 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek'' dedi.

TAV iki şirketiyle Maskat'ta!

TAV, Umman'ın başkenti Maskat'ta yeni açılan 20 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binasının yiyecek-içecek hizmetleri ile özel yolcu salonu işletmeciliğini üstlendi. 

TAV, Umman Maskat Havalimanı'nın yolcu salonunu işletecek!

TAV İşletme Hizmetleri, Umman'ın başkenti Maskat Havalimanı'nın yeni terminal binasında özel yolcu salonu işletmesi için açılan ihaleyi kazandı.

TAV'dan Tiflis Uluslararası Havalimanı'na yeni terminal!

TAV Havalimanları Holding'in temsilcisi "TAV Georgia" şirketi, Tiflis Uluslararası Havalimanını genişletmek amacıyla inşa edilecek 12 bin metrekarelik yeni geliş terminali için temel atma töreni düzenleyecek.

Atatürk Havalimanı'na çevreye duyarlı terminal binası!

Atatürk Havalimanı’nda kapasite büyütme çalışmaları kapsamında TAV Havalimanları tarafından yapımı gerçekleştirilen ek terminal inşaatı devam ediyor. Ek terminal binasının Eylül öncesi hizmete girmesi öngörülüyor.

Tavşanlı’ya yeni otogar!

Tavşanlı-Kütahya yolu Çukurköy mevkiine yapılan yeni terminal binasında çalışmalar bitti. Çevre düzenlemesi ile altyapı çalışmalarının koordineli olarak yürütüldüğü yeni otogar, artık açılış için gün sayıyor.

Abu Dabi Havalimanı TAV'a emanet!

TAV Bilişim, tamamlandığında dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminali olacak Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Binası için açılan iletişim teknolojileri ihalesini kazandı. Terminalin 2017 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

TAV Bilişim Abu Dabi Havalimanı ihalesini kazandı!

TAV Bilişim, Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Binası için açılan iletişim teknolojileri ihalesini kazandı. TAV Bilişim 50 milyon dolar karşılığı kazandığı ihaleyle, terminalin tüm bilişim altyapısının tasarım, kurulum ve destek hizmetlerini üstlendi.

Ege-Tav'ın yüzde 60 hissesini Japon firma aldı!

Japon gıda devi Nippon Ham, Türkiye'ye hızlı girdi. Japon şirketi, Bandırma ve İzmir'de tesisi bulunan beyaz et ve yem üreticisi Ege-Tav'ın yüzde 60 hissesini 72 milyon dolara satın aldı..

Japon NH Foods Ege-Tav'ın yüzde 60'ını aldı!

Japon NH Foods Ege-Tav'ın yüzde 60'ını aldı. Dünyanın en büyük gıda şirketlerinden Japon NH Foods Ltd., Türkiye’nin önde gelen tavukçuluk şirketi Ege-Tav’ın yüzde 60 ile çoğunluk hissesini aldı.

TAV, Gazipaşa Havalimanı'nın kapasitesini 3 kat artırdı!

TAV Havalimanları tarafından işletilen Antalya Gazipaşa Havalimanı, 3 kat büyütülen 6 bin 400 metrekarelik yeni terminal binası ve park kapasitesi iki kat artırılan apronuyla Akdeniz Bölgesi'nin yeni uçuş merkezi olmaya hazırlanıyor.

Atatürk Havalimanı'na yeni dış hatlar terminal binası yapılması planlanıyor!

TAV Havalimanları CEO'su Sani Şener, Atatürk Havalimanı'nda yeni dış hatlar terminal binası yapmak için DHMİ ile görüştüklerini söyledi. Şener, havalimanı işletmeciliği ve inşaatına dair son bir yıllık sürecin değerlendirildiği toplantıda konuştu

TAV Ege Terminal Yapım ve İşletme A.Ş Haberi

TAV Ege Terminal Yapım ve İşletme A.Ş
TAV Havalimanları, İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali için bankaların oluşturduğu konsorsiyumdan sağladığı 250 milyon Euro'luk finansman kredisinin sözleşmesini Londra'da imzaladı, Sözleşme TAV'ın 2015'ten sonra işletmeyi devralacak iştiraki TAV Ege Terminal Yapım ve İşletme A.Ş. ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Deniz Bank, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası ile Siemens Bank arasında imzalandı. Kredisi hazır olan yeni iç hatlar terminali 2014'te...