Tavuk restoranları franchise Haberi
Her yıl ortalama yüzde 8 büyüyen tavuk sektörü, restoran zincirlerinin sayısının artmasını sağlıyor. Yüksek kar marjı sunan tavuk restoranları, bu yıl da yeni girişimcileri arasına katacak. Ekonomist Dergisi'nden Burcu Tuvay'ın haberine göre, altı tavuk restoranı markası yıl sonuna kadar 155 franchise şube açacak.
Türkiye'de yılda 2,23 milyon ton kanatlı eti üretimi gerçekleştiriliyor. Bunun 2,16 milyon tonunu tavuk eti oluşturuyor. Ülkemizin dünya üretiminden aldığı pay ise yüzde 2,3. Dünyada üretim büyüklüğü olarak sekizinci sırada yer alan Türkiye, dünya ticaretinde ise yüzde 3,7'lik paya ulaştı. Ülkemizde kanatlı sektörü her yıl ortalama yüzde 8 oranında büyüme gösteriyor.
Hızla büyüyen sektör, tavuk restoranı zincirlerinin sayısının artmasına da katkı sağlıyor. Tavuk, Türkiye'de yaşayan insanların damak tadına oldukça hitap eden bir yiyecek. Bu nedenle tavuk restoranlarının sayısı...