02 / 05 / 2024

Tazminat ajansı

Tazminat ajansı

Eski Yugoslavya döneminde mallarına, tapularına el konulan Türk vatandaşları, iade için Sırbistan'ın tazminat ajansına başvuru yapabilecek

Kıdem tazminatındaki yeni sistem apartman aidatlarını artıracak!

Kıdem tazminatının fona devredilmesiyle tüm çalışanlar gibi kapıcıların da kıdem tazminatları her ay hesaplarına yatırılacak.

Samime Sanay, inşaat firmasına tazminat davası açtı!

Samime Sanay, Çatalca’daki villasının inşaat işlerinin sözleşmede olmasına rağmen tamamlanmadığını iddia ederek, firma yöneticilerine 10 bin liralık tazminat davası açtı. İstanbul Tüketici Mahkemesi’ne açılan davaya göre Sanay, dubleks bir villa aldı.

İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı, Ankiros 2016'ya 11 firmayla katılıyor!

13’üncü kez düzenlenecek olan Ankiros Uluslararası Demir-Çelik ve Döküm Teknoloji, Makine ve Ürünleri İhitasas Fuarı, sektör profesyonellerini bir araya getiriyor. İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı, 11 İtalyan firması ile Ankiros 2016’ya katılacaklarını belirtti.

5 maddede gecikme tazminatı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 5 maddede gecikme tazminatı " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Başyazıcı Grubu'nun PR ajansı Being/Çözüm oldu!

Başyazıcı Grubu, aldığı yatırım kararı doğrultusunda stratejik işbirliklerine de imza atıyor. Geçtiğimiz günlerde 'Bahar Ünal İletişim Danışmanlığı'nı pr ajansı olarak seçen Başyazıcı Grubu, şimdi de Being Çözüm'le el sıkıştı.

İşte boşanma tazminatını gayrimenkulle ödeyen 5 ünlü!

Ünlüler olayları boşanmalarının yanı sıra ödedikleri tazminat bedelleriyle uzun süre gündemde kalıyorlar. Ünlüler binlerce TL ödenen nafakalar dışında milyon dolarlık villalarını da eşlerine bırakıyor.

Emaar Türkiye'nin yeni PR ajansı Effect Burson-Marsteller oldu!

Emaar Türkiye olarak stratejik iletişim çalışmalarını Effect Burson-Marsteller halkla ilişkiler ajansı ile yürütme kararı aldı.

İş yerinin satılması durumunda işçi kıdem tazminatı isteyebilir mi?

Kıdem tazminatı nedir? Kıdem tazminatı alma koşulları nelerdir? Hangi durumlarda kıdem tazminatı alınabilir? Milyonlarca çalışanın merak ettiği kıdem tazminatı ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Ferko'nun PR ajansı desiBel Ajans oldu!

Ferko’nun yeni kurumsal iletişim ajansı desiBel Ajans oldu. desiBel Ajans, Mayıs 2016 tarihinden itibaren Ferko’ya stratejik iletişim, lider iletişimi medya ilişkileri, kriz iletişimi konularında destek vermeye başladı.

Yedi Mavi projesinin PR ajansı 25 Medya İletişim oldu!

Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı’nda, TOBB Zeytinburnu arazisi üzerinde yükselen Yedi Mavi Projesi’nin iletişim ajansı 25 Medya İletişim oldu.

Konut kredilerinde erken ödeme tazminatı!

Erken ödeme tazminatı, anapara tutarının kalan vadesi 36 ayı aşmayan kredilerde yüzde 1 oranında, kalan vadenin 36 aydan fazla olması durumunda ise yüzde ikisini geçmeyecek şekilde tüketiciden talep edilebilir.

Aidatlarda gecikme tazminatı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Aidatlarda geçikme tazminatı" konusunu değerlendirdi. İşte Nihat Dönmez'in Emlakkulisi.com okurları için yazdığı yazı...

Datça'ya Uzay Ajansı'nın fırlatma rampası kurulacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun üç ay içinde kurulacağını açıkladığı Uzay Ajansı'nın fırlatma rampasının lk bölümünün Muğla'nın Datça ilçesine kurulması düşünülüyor.

Tazminat ajansı Haberi

Tazminat ajansı



Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sırbistan'da tarım reformu, millileştirme, kamulaştırma, özel mülkiyeti devlete devri gibi yasal düzenlemelerle  9 Mart 1945 tarihinden sonra el konulan malların iadesine dair " El Konulan Malların ve Tazminatına İlişkin Kanunun" 16 Eylül 2011 de Ulusal Meclis tarafından onaylandığı hatırlatıldı.


Kanunun uygulanmasından sorumlu Tazminat Ajansının 1 Ocak 2012 den itibaren çalışmalarına başladığı bildirilen açıklamada, "Başvuruların 1 Mart 2012'den itibaren iki yıl süreyle Tazminat Ajansı'na yapılması gerekmekte. Başvurular doğrudan Sırbistan'daki makamlara yapılacak. Mallarına el konulurken tapularına da ilgili Yugoslavya makanlarına teslim etmiş olşan vatandaşlarımızın kendilerine Yugoslavya makamlarınca verilen bu işlemi teyit eden belgeleri başvurularına eklemeleri yerinde olacaktır." denildi.


Sırbistan makamları, kendilerine ulaşan başvuruların her ay düzenli olarak 

“http: www.restitucija. gov.rs” adresindeki internet sitesinden duyurulacağını ve başvuru sahiplerine 6 ay ile...