08 / 05 / 2024

tbmm tapulu arazi düzenleme önerisi

tbmm tapulu arazi düzenleme önerisi

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu Toplantısı'nda  tapulu arazilerinin düzenlenmesi hakkında öneride bulundu. 

Yenişehir'deki arazilerin sahiplerinin gizlenmesi TBMM gündeminde!

Son zamanlarda gündemde olan Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir’in tapu sürecinde askıya çıkarılan belgelerde arazi sahiplerinin gizlendiği iddiası TBMM gündemine taşındı. 

Muğla'da tapu şoku: Orman müdürlüğü tapuları tanımıyor!

Türkiye’nin bazı kentlerinde olduğu gibi Muğla’da da vatandaşların atadan kalma tapulu arazi ve evlerine Orman Müdürlükleri tarafından orman alanı içinde kalması sebebiyle “Rıza-en terk edin” şeklindeki yollanan mektuplar vatandaşı şoka uğrattı.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

TBMM Genel Kurulu'nda tapulu arazilere yönelik düzenleme önerisi!

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu Toplantısı'nda  tapulu arazilerinin düzenlenmesi hakkında öneride bulundu. 

Köylere dönmek isteyenlere arazi ve konut kredisi verilmeli!

TBMM Tarım Komisyonu üyesi ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kentlerde yaşayıp köylerine dönmek isteyenler için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtti. Sarıbal, "Köye Dönüş teşvik edilmeli. Arazi, konut ve kredi desteği verilerek teşvik sağlanabilir" dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiraladığı arazi TBMM'de!

Cumhurbaşkanlığında görevli bir bürokratın Vakıflar Genel Müdürlüğünün yaptığı bir ihale ile kiraladığı arazi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul güzergahında arazi satın alındığı iddiaları TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesi güzergahında arazi satın aldığı iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TAKPAS'ın iptali ve Kanal İstanbul'da Arapların aldığı arazi miktarı TBMM'de!

Belediyelere görev alanı dışındaki taşınmazları sorgulama yetkisi veren TAKPAS Protokolü'nün iptal gerekçesi ve Kanal İstanbul güzergahında Arap şirketlerce satın alınan arazi miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Karabat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır'da yabancılara arazi satışı TBMM'de!

Diyarbakır ilinde yabancılara yapılan arazi satışları ve üzerinde ipotek bulunan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sakarya'da yabancılara yapılan arazi satışları TBMM'de!

Sakarya ilinde yabancılara yapılan arazi satışlarına ve üzerinde ipotek bulunan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkoç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin'de 50 yıllık yolu kapatan arazi sahibi: Benim en doğal hakkım!

Mersin Erdemli'de geçtiğimiz günlerde vatandaşların 50 senedir kullandığı yolun özel mülk nedeniyle kapatılmasının ardından arazi sahibi Hasan Solaklı (38), yolun geçtiği bölgenin tapulu alanına girdiğini söyleyerek, "Bu en doğal hakkım" diye konuştu.

Bitlis'te yabancılara yapılan arazi satışı TBMM'de!

Bitlis ilinde yabancılara yapılan arazi satışlarına ve üzerinde ipotek bulunan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHPli Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Arazi toplulaştırma çalışmalarıyla ilgili 8 soru TBMM'de!

Arazi toplulaştırma çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

tbmm tapulu arazi düzenleme önerisi Haberi

tbmm tapulu arazi düzenleme önerisi

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında bir araya geldi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, tapulu arazilerin düzenlenmesine yönelik önerilerde bulundu.

Yılmaz konuşmasında "2B arazileri dışında kalan alanlarla ilgili yaşanan sorunlar" hakkındaki gündem dışı konuşmasında, bu durumun, bütün Türkiye'de, özellikle Karadeniz bölgesinde yaşanan bir sorun olduğunu söyledi.

Bu konuda, devletin iyi bir iş yaparak 2012 yılında bir kanunla düzenlemeye gittiğini, aynı yıl içerisinde yönetmelik de çıkarıldığını anlatan Yılmaz, ancak daha sonraki süreçte çıkarılan kanunlarla bu konuda bir karmaşa oluştuğunu belirtti. 

Yılmaz, söz konusu düzenlemeler nedeniyle insanların arazi sınırlarının birbirine karıştığını, tapulu arazi sahiplerinin mağduriyet yaşadığını ifade ederek, bu konuda yeni bir düzenleme yapılmasını istedi.

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz de "Gaziantep'in sorunları" hakkındaki...