03 / 05 / 2024

TBMMden Dolmabahçe Sarayına önlemler

TBMMden Dolmabahçe Sarayına önlemler

Dolmabahçe Sarayı'ndaki bombalı ve silahlı eylem, devletin birimlerini alarma geçirirken, TBMM yönetimi, Dolmabahçe Sarayı'nın kamera sisteminin yenilenmesini, özellikle stadyum tarafından gelecek güvenlik tehditlerine yönelik duvar ve korkulukların yükse

BİM'de bu cuma halı yıkama makinesinden, mutfak eşyalarına kadar birçok üründe indirim var!

BİM 5 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Kataloğu'nu yayımladı. BİM'de bu hafta; halı yıkama makinesinden, küçük ev aletlerine, beyaz eşyalardan, teknolojik ürünlere, kozmetik malzemelerden, mutfak eşyalarına kadar birçok kategoride ürün indirimli fiyatları ile raflarda yerini alıyor.

1939 yılında Dolmabahçe stadı Türk mimarlarına yaptırılmak istenmiş!

Dolmabahçe stadına İstanbul'un her tarafından halkın gelmesini temin için Kabataş iskelesi büyük vapurların yaşanabileceği hale getirilecekmiş.

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cansu Gümüş tarafından kuruldu. 

ABD 2023 mali yılına 88 milyar dolarlık bütçe açığıyla başladı!

Yeni mali yılın ilk ayında bütçe açığına ilişkin piyasa beklentileri 90 milyar dolar olması yönündeydi.

Çalışana 1000 lira doğal gaz desteği! Meclis’e sunulmasına az kaldı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yasa teklifi Meclis’e sunulacak… Şirketlerin ve firmaların, çalışanlarına 1000 liraya kadar doğal gaz desteği verilmesi gündemde. İşte detaylar…

İzmir'de kiraya yüzde 100 zam yapan ev sahibi kiracıyı habersiz evden çıkardı! Eşyalarına el koydu

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısına yüzde 100’e yakın zam yapmak istedi. Buna itiraz eden kiracı, haberi olmadan evden çıkartıldı. Ev sahibi iddiaya göre kiracının eşyalarına el koydu. Evden çıkarılan kiracı şimdi ne eşyalarını alabiliyor ne de sitenin kapısından içeri girebiliyor.

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında Dolmabahçe-Levazım Tüneli'ni kaleme aldı.

İzmir’de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe hangisi oldu?

Denge Değerleme, İzmir Pandemi Öncesi ve Sonrası Yazlık Gayrimenkul İlçe Raporu’na göre, İzmir'de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe Çeşme oldu.

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 

Beckham ailesinin modern Beckingham Sarayı!

Beckham ailesinin yıllardır çocuklarıyla birlikte yaşadığı malikane İngiltere Kraliçe'nin yaşadığı ‘Buckingam Sarayı'na’ benzetiliyor. Öyle ki 9 odadan oluşan malikaneye ‘Beckingham Sarayı’ ismi takıldı. Ünlü çift bu ismi haketmek için evlerine her türlü yatırımı yapmaktan geri kalmıyorlar.

Kadıköy’deki icradan satılık ‘Perili Köşk’ havadan görüntülendi!

Kadıköy Caddebostan'da yer alan 'Küçük Dolmabahçe', 'Saray Yavrusu' ve 'Perili Köşk' gibi adlarla da anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, icradan satışa çıkarıldı.

TBMMden Dolmabahçe Sarayına önlemler Haberi

TBMMden Dolmabahçe Sarayına önlemler

TBMM'nin 2015 Yılı Eylem Planında yer alan projelerin bazılan şöyle: • Dolmabahçe Sarayı kamera sistemi yenilecek. İhale işlemlerinin ardından sistemin kurulması tamamlanacak. 

• Dolmabahçe Sarayı'mn ön bahçe duvarları yükseltiliecek. 

Böylece stadyum tarafından gelecek güvenlik risklerine karşı emniyet sağlamak amacıyla duvar ve korkuluklar yükseltilmiş olacak. 

• Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi 2. Kısım (Sultan Abdülmecid Bölümü) ahşap doğramaları onarılacak. Çatı, denizlik ve cephe silmelerinin kurşun kaplamaları yapılacak. 

• Dolmabahçe Sarayı dış bahçesinde büyük bir hediyelik eşya mağazası açılacak. 

TBMM'nin 2015 Eylem Planı'nda yer alan projelere Dolmabahçe'nin kamera sisteminin yenilenmesi ve bahçe duvarları yükseltilmesi de eklendi... 

•Beykoz Kasrı ahşaplarının kurtlanması için özel bn sistemle ilaçla mantolama yöntemi uygulanacak. 

• Milli Saraylar Yıllık Takvimi basılacak. 

• Meclis'te görev yapan şoförlere ileri ve Güvenli Sürüş Teknikleri ile Protokol ve Nezaket Kuralları Eğitimi...