03 / 05 / 2024

tcdd menemen taş ocağı projesi

tcdd menemen taş ocağı projesi

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menemen ilçesinde TCDD tarafından yapılması planlanan taş ocağı ve diğer bazı tesisleri TBMM gündemine taşıdı..

İZBAN'ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 136 kilometrelik İZBAN hattına iki istasyon daha kazandırıyor. Menemen’e Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonlarının yapılması için son ihale 6 Mart'ta gerçekleştirilecek. 

İzmir'de imarlı 10 arsa satılacak! İhalesi 8 Aralık'ta!

İzmir İli Menemen Belediye Başkanlığı, İzmir Menemen'de yer alan 10 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 8 Aralık'ta yapılacak.

TCDD, Başakşehir'de 18 adet film platosu ve ofis alanı yaptıracak! İhalesi 25 Ağustos'ta!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, 18 adet film platosu ve ofis alanı yaptıracak. Merakla beklenen ihale 25 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

TCDD Yüksek Hızlı Tren biletlerine zam yaptı! 3 Ocak'ta da zam yapılmıştı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları geçtiğimiz 3 Ocak'ta tren biletlerine yüzde 20 zam yapmıştı. TCDD'nin aradan geçen 3 ayda tren biletlerine ikinci kez yaptığı öğrenildi. Bilet fiyatları yüzde 10 zamlandı. Böylelikle 3 ayda TCDD tren biletleri yüzde 30 zam gördü.

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar 4 yıldır kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, 4 senedir kiralarını ödemiyor. 2020'de ödenmeyen kira borcu 16 bin Euro daha arttı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'ndan özelleştirme kararları için dava!

Geçtiğimiz günlerde TCDD Fenerbahçe Eğitim ve Dinlenme Tesisleri için özelleştirme kararı çıkmıştı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, kararın iptali için dava açıyor.

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, kiralarını ödemedi. Sözleşmeye bu konuda yaptırım hükmü konulmadığı öğrenildi. 

TCDD mülkiyetinde bazı taşınmazlarla ilgili soru önergesi verildi!

TCDD mülkiyetinde olan bazı taşınmazlar için derdest olan davaların Kurul kararı ile takibinden vazgeçilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Göker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Menemen'de taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler mecliste!

2020 yılında İzmir'in Menemen ilçesinde taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TCDD 1250 taşınmazı değerinden düşük bedelle kiraya verdi iddiası!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın zararı dört yılda 11 milyar 174 milyon TL'yi aştı. Ayrıca, 1250 taşınmazın düşük bedellerle kiralanarak kurumun zarara uğratıldığı belirlendi. 

Sivas'ta inşa edilen ahşap evlere sipariş yağıyor!

Sivas'ta TCDD emeklisi 65 yaşındaki Namoğlu torunları için inşa ettiği ahşap evlere, Türkiye'nin dört bir yanından sipariş alıyor. 

Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu 22 Şubat'ta açılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katılımıyla, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu 22 Şubat Cumartesi günü açılacak...

TCDD Ankara Tren Garı'ndaki binalar üniversiteye mi tahsis edildi?

TCDD Ankara Tren Garı yerleşkesindeki bazı tarihi binaların bir özel üniversiteye tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

tcdd menemen taş ocağı projesi Haberi

tcdd menemen taş ocağı projesi

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menemen ilçesinde TCDD tarafından yapılması planlanan taş ocağı ve diğer bazı tesislere ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakan sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından cevaplandırılmasını talep etti.

Bakan önergesinde "İzmir'in Menemen ilçesinde Gediz Deltası'nın yakınlarında Bağcılar ve Çaltı mahallelerinin sınırları içerisinde kalan ve TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapılmak istenen taş ocağı, kırma-eleme tesisi ve hazır beton tesisleri için İzmir Valiliği tarafından verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararı, aralarında 5 mahalle muhtarının da olduğu 26 bölge sakini tarafından mahkemeye taşınarak iptali istenmiş ve TCDD’ye ait taş ocağı projesi mahkeme tarafından iptal edilmiştir. Mahkeme, proje dosyasında madencilik faaliyet alanının, yönetmelikte belirlenen 25 hektarlık alanın altında gösterilmiş olsa da ruhsat sahasının 99.37 hektarlık alan olduğunu...