10 / 05 / 2024

tcdd sinyalizasyon

tcdd sinyalizasyon

TCDD, TÜBİTAK-BİLGEM ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilen Ulusal Demiryolu Sinyalizasyon Sistemi'nde sona gelindi

Eskişehir OSB ile TCDD'nin demiryolu protokolü TBMM'de!

Eskişehir OSB ile TCDD arasında imzalanan demiryolu yapım protokolünün ve diğer bazı projelerin durumuna ilişkin soru önergesi hazırlandı...

TCDD, Cengiz İnşaat'ı sözleşme imzalamaya çağırdı iddiası!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) en düşük tekliften 109 milyon TL daha pahalı teklif veren Cengiz İnşaat'ı sözleşme imzalamaya çağırdığı iddia edilliyor. 

TCDD, Kartal İstasyonu'ndaki kafe- restoran alanını kiraya verecek!

TCDD 1.Bölge Müdürlüğü, Kartal İstasyon sahası içerisindeki toplam 1.290 metrekarelik taşınmazı kafe, restoran ve büfe amaçlı olarak kullanılmak üzere kiraya verecek...

TCDD, 2 ildeki 5 gayrimenkulü satıyor!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Tekirdağ ve İstanbul ilçelerinde bulunan 5 gayrimenkul satışa çıktı. 

TCDD'den Tekirdağ Muratlı'da satılık arsa!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Tekirdağ ili, Muratlı İlçesi, Balabanlı Mahallesi'ndeki tarla nitelikli taşınmaz satışa çıkıyor. Gayrimenkulün ihalesi 26 Eylül 2018 günü gerçekleşecek.

TCDD'den Kadıköy'de satılık 2 ev!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, Kadıköy İlçesi, Erenköy mahallesinde bulunan 2 evi satışa çıkardı. Gayrimenkullerin ihalesi 27 Eylül 2018 günü düzenlenecek.

TCDD'den Tekirdağ'da satılık arsa!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, Tekirdağ İli, Ergene ilçesindeki arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün ihalesi 26 Eylül 2018 günü gerçekleşecek.  

TCDD'den Bakırköy'de satılık dükkan!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Bakırköy İlçesi, Kartaltepe Mahallesi'nde bulunan dükkan satışa çıkarıldı. Gayrimenkulün ihalesi 3 Kasım 2018 günü saat 14:00'da gerçekleşecek.

İzmit TCDD Hizmet Binası'nın ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan TCDD Hizmet Binası'nın inşaatı devam ediyor. Binanın yapım ihalesini Ersan İnşaat 1.4 milyon TL'ye kazandı.

TCDD Kırklareli Babaeski'deki tarlayı satıyor!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, Kırklareli ili, Babaeski ilçesinde yer alan 1.216,76 metrekare büyüklüğündeki tarlayı ihale ile satışa sunuyor..

TCDD Erzurum'daki 3 gayrimenkulünü satıyor!

TCDD Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü, Erzurum İli Yakutiye İlçesi İstasyon Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 3 gayrimenkulünü ihale ile satıyor...

TCDD'den Tekirdağ Ergene'de satılık arsa!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, Tekidağ İli Ergene İlçesi Velimeşe Mahallesi'nde yer alan arsa hissesini satışa sunuyor. İhale 11 Haziran'da gerçekleşecek.. 

TCDD'den Kadıköy'de satılık 3 gayrimenkul!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul İli Kadıköy İlçesi Erenköy Mahallesi'ndeki 3 gayrimenkulü ihale ile satıyor..

tcdd sinyalizasyon Haberi

tcdd sinyalizasyon


Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), TÜBİTAK-BİLGEM ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilen Ulusal Demiryolu Sinyalizasyon Sistemi'nde sona gelindi. Adapazarı Mithatpaşa İstasyonu'nda devreye alınan ve 1 yıldır sorunsuz bir şekilde uygulanan sistem, TCDD Yönetim Kurulu'nun onayının ardından Afyon-Denizli-Isparta hattında uygulamaya konulacak. 

     Bugüne kadar attığı adımlar ve yaptığı yatırımlarla birçok konuda dışa bağımlılığını sona erdiren Demiryollarında, en az altyapı çalışmaları ve ray döşenmesi kadar önemli olan sinyalizasyon sistemi de bundan sonra milli olacak. 

     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 2009 yılındaki 10. Ulaştırma Şurası'nda belirlenen ''Yerli demiryolu sanayinin geliştirilmesi'' hedefi doğrultusunda, TCDD, TÜBİTAK-BİLGEM ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilen Ulusal Demiryolu Sinyalizasyon Sistemi, kısa bir süre içerisinde uygulamaya konulacak. 

     Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve 4,6 milyon liraya mal olan...