17 / 05 / 2024

TCDD tekeli

TCDD tekeli

Özel sektörün de tren işletmeciliği yapabilmesi için geri sayım başladı. TCDD tekelini kaldıracak olan kanunun yıl sonunda yürürlüğe girmesi gündemde

TCDD'den Tekirdağ Muratlı'da satılık arsa!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Tekirdağ ili, Muratlı İlçesi, Balabanlı Mahallesi'ndeki tarla nitelikli taşınmaz satışa çıkıyor. Gayrimenkulün ihalesi 26 Eylül 2018 günü gerçekleşecek.

TCDD'den Kadıköy'de satılık 2 ev!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, Kadıköy İlçesi, Erenköy mahallesinde bulunan 2 evi satışa çıkardı. Gayrimenkullerin ihalesi 27 Eylül 2018 günü düzenlenecek.

TCDD'den Tekirdağ'da satılık arsa!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, Tekirdağ İli, Ergene ilçesindeki arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün ihalesi 26 Eylül 2018 günü gerçekleşecek.  

TCDD'den Bakırköy'de satılık dükkan!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Bakırköy İlçesi, Kartaltepe Mahallesi'nde bulunan dükkan satışa çıkarıldı. Gayrimenkulün ihalesi 3 Kasım 2018 günü saat 14:00'da gerçekleşecek.

İzmit TCDD Hizmet Binası'nın ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan TCDD Hizmet Binası'nın inşaatı devam ediyor. Binanın yapım ihalesini Ersan İnşaat 1.4 milyon TL'ye kazandı.

TCDD Kırklareli Babaeski'deki tarlayı satıyor!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, Kırklareli ili, Babaeski ilçesinde yer alan 1.216,76 metrekare büyüklüğündeki tarlayı ihale ile satışa sunuyor..

TCDD Erzurum'daki 3 gayrimenkulünü satıyor!

TCDD Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü, Erzurum İli Yakutiye İlçesi İstasyon Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 3 gayrimenkulünü ihale ile satıyor...

TCDD'den Tekirdağ Ergene'de satılık arsa!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, Tekidağ İli Ergene İlçesi Velimeşe Mahallesi'nde yer alan arsa hissesini satışa sunuyor. İhale 11 Haziran'da gerçekleşecek.. 

TCDD'den Kadıköy'de satılık 3 gayrimenkul!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul İli Kadıköy İlçesi Erenköy Mahallesi'ndeki 3 gayrimenkulü ihale ile satıyor..

TCDD'nin Menemen'de yapacağı taş ocağı projesi TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menemen ilçesinde TCDD tarafından yapılması planlanan taş ocağı ve diğer bazı tesisleri TBMM gündemine taşıdı..

TCDD İzmir'deki 6 arsadaki hissesini satıyor!

TCDD Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü İzmir'in 3 ilçesinde yer alan 6 arsadaki hissesini ihale ile satıyor. İhale 3 ayrı günde yapılacak..

TCDD, Bingöl ve Malatya'daki 5 arsasını satıyor!

Mülkiyeti TCDD Genel Müdürlüğüne ait Malatya 5. Bölge Müdürlüğü mıntıkası sınırları içerisinde bulunan 5 adet gayrimenkul ihale ile satışa sunuluyor..

TCDD Kadıköy'deki 3 meskendeki hissesini satıyor!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü tarafından İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Erenköy mahallesi sınırlarında yer alan 3 meskendeki hissesini satıyor..

TCDD tekeli Haberi

TCDD tekeli

Demiryolu taşımacılığında devlet tekelinin kalkacak olması uluslararası dev firmaları harekete geçirdi. Deutsche Bahn, Rail Cargo gibi firmalar Türkiye'de kendi lokomotif ve vagonları ile taşıma yapmayı planlıyor. Amerikalı şirket The Greenbrier Companies ise Türkiye'de fabrika kurarak yıllık bin vagon üretmek istiyor


Demiryolu taşımacılığında tekelinin kalması ve özel sektörün tren işletmeciliği yapması için geri sayım başladı. TCDD tekelinin kalması konusu, hükümetin 2012 yılı programına resmen girdi. Kanunun yılsonuna kadar çıkarılması planlanıyor. Kanun henüz yürürlüğe girmedi ama özel sektör şimdiden yatırım hazırlıklarına başladı. Birçok lojistik firması demiryoluna girmeye hazırlanırken, dünya devi uluslararası firmalar da Türkiye'de demiryolu yatırımı yapmak için kolları sıvadı. Uluslararası şirketlerin bir kısmı Türkiye'de yük taşımacılığı yapmaya hazırlanırken bir kısmı da vagon ve lokomotif üretimi için Türkiye'de fabrika kurmaya hazırlanıyor.


Demiryolu Taşımacılığı...