02 / 05 / 2024

TCMB resmi rezerv varlıkları

TCMB resmi rezerv varlıkları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, geçen yılın aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 12,8 artarak 93,3 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası rezervleri 86 milyar 320 milyon dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri geçen hafta 1 milyar 869 milyon dolar azalarak 86 milyar 320 milyon dolara geriledi.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları temmuzda arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları, temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 4,5 artarak 90,3 milyar dolara çıktı.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları mayısta arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 5,3 artış göstererek 90,9 milyar dolara çıktı.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), resmi rezerv varlıkları kasım ayında bir önceki aya göre 390 milyon dolar artarak, 134 milyar 576 milyon dolar oldu. Söz konusu tutar 2013 ekim ayında 134 milyar 186 milyon dolar düzeyindeydi...

Yeni kentsel dönüşümde ilk rezerv alan hamlesi Hatay'da! 207,35 hektarlık alan rezerv alan ilan edildi! 

Yeni kentsel dönüşüm kapsamında ilk rezerv alan hamlesi Hatay'da atıldı. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte merak edilen detaylar...

TCMB’nin rezerv varlıklarında artış! Toplam 116,6 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları, ağustosta temmuz ayına kıyasla yüzde 4,5 oranında artarak 116,6 milyar dolara çıktı.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Merkez Bankası bir dizi karar aldı: Taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekonomideki dengeleri korumak ve finansal piyasalardaki istikrarı sağlamak amacıyla sıkılaştırma adımları kapsamında bir dizi önemli karar aldı. Bu kararlar, 25 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ağustos 2023'ten itibaren yürürlüğe girecek.

Euro’da yeni zirve! 1 euro 29 TL'ye dayandı! 

Yeni ekonomi yönetiminin attığı adımlardan sonra dolar ve euro rekor tazeledi. TCMB’nin rezerv yakmayı bırakmasıyla birlikte kurda yeni zirve 26 seviyesini geçti.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları 122,4 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 7,8 artarak 122,4 milyar dolara çıktı.

Resmi Gazete’de yayımlandı! 2 Eylül’de yürürlüğe girecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), zorunlu karşılıklar hakkındaki tebliğde değişikliğe gitti. Yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sancaktepe Sarıgazi rezerv yapı alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Sarıgazi Mahallesi 1752 Parsel Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıda...

Çekmeköy Taşdelen Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Taşdelen Mahallesi, Rezerv Yapı Alanı ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Merkez Bankası rezervleri 2 milyar 636 milyon dolar arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)  toplam rezerv rakamları belli oldu. Her hafta düzenli olarak açıklanan rezervlerinin son bir haftaki rakamları belli oldu.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları ağustosta yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) resmi rezerv varlıkları Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 11,3 artarak 117,8 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası'nın rezervleri yüzde 9 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, mart ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 9 azalışla 86.7 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları 95,3 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,4 azalarak 95,3 milyar dolar oldu.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları aralıkta 93,3 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, geçen yılın aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 12,8 artarak 93,3 milyar dolar oldu.

TCMB resmi rezerv varlıkları Haberi

TCMB resmi rezerv varlıkları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın(TCMB) resmi rezerv varlıkları aralık ayında 93,3 milyar dolar oldu

TCMB tarafından, Aralık 2020 dönemine ilişkin "Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi Gelişmeleri" verileri yayımlandı. Buna göre, resmi rezerv varlıkları aralıkta bir önceki aya kıyasla yüzde 12,8 artarak 93,3 milyar dolara yükseldi. Aynı dönemde döviz varlıkları yüzde 17,8 artarak 48,5 milyar dolar, altın cinsinden rezerv varlıkları yüzde 8,1 azalarak 43,2 milyar dolar oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası’nın önceden belirlenmiş döviz çıkışları (döviz kredileri, menkul kıymetler ve mevduat işlemlerinden doğan yükümlülükler) aralıkta yüzde 2,4 artarak 28,3 milyar dolara çıktı. Bu tutarın 23 milyar doları anapara, 5,3 milyar doları faizden oluştu.

Bu dönemde, Merkez Bankasının yurt içi ve yurt...