25 / 11 / 2024

tdk iskan

tdk iskan

İskan özellikle yapılar için çok sık kullanılan kelimeler arasındadır. Türkçede yaygın şekilde kullanılsa dahi anlam açısından pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Peki, İskan ne demek? İskan nedir? İşte merak edilen soruların cevabı…

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

İskan ruhsatı harcı 2015!

İnşaat çalışmaları bitmiş ve ruhsat eklerine göre tamamlanmış olan yapılara iskan alabilmek için iskan harcı ve döner sermaye bedelinin ödenmesi gerekiyor. İşte, iskan ruhsatı harcı 2015!

İskan ruhsatı almak için neler gerekli?

İnşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi, iskan raporu almak için dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatı almak için neler gerekli?

İskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan raporu masrafı!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapıda oturmaya başlanabilmesi için iskan ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, iskan raporunun maliyeti ne kadardır? İşte, iskan raporu masrafı!

Köy tüzel kişiliğinden belediyelere devredilen arazilerin iskan kanunu amaçlarında kullanılmasına ilişkin tebliğ!

Köy tüzel kişiliğinden belediyelere devredilen arazilerin iskan kanunu amaçlarında kullanılmasına ilişkin tebliğ, 5 Haziran 2015 tarihinde 29377 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ esasları..

Köyden belediyelere devredilen araziler için iskan kanunu!

14 ilde büyükşehir belediyesi ve 27 ilçede kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun gereği köy tüzel kişiliğinden belediyelere devredilen arazilerin iskan kanunu amaçlarında kullanılmasına ilişkin tebliğ

Eski binaya iskan nasıl alınır?

İskan belgesi, ruhsatlı bir binanın projesine uygun olarak bitirilmesi halinde belediye tarafından düzenlenen oturma ruhsatı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eski binaya iskan alınır mı? Eski binaya iskan nasıl alınır?

İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Peki iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur? İşte iskan alma işlemleri..

İskan almak ne kadara mal olur?

Bir yapının inşaat çalışmalarının sona ermesinin ardından yapıya mülkiyet kurulabilmesi için iskan alınması gerekiyor. İskan alma sorumluluğu müteahhitlerde oluyor. Peki, iskan almak ne kadara mal olur?

İskan almadan oturmanın sakıncaları nelerdir?

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra iskan belgesi alınarak mülkiyet tapuları alınabiliyor. İskan belgesi, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Peki, iskan almadan oturmanın sakıncaları nelerdir?

İskan ruhsatı masrafı 2015!

İskan, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenleniyor. Peki, iskan ruhsatı masrafı 2015 ne kadar?

İskan alma prosedürü nedir?

Bir arsa üzerinde inşa edilen binaya iskan almak için belediyeye başvuruluyor. Peki, bir yapıya iskan almak için neler gerekir? Belediyeye ne kadar harç ödenir? İskan alma prosedürü nedir?

tdk iskan Haberi

tdk iskan

Yapılar için kullanılan kelimeler arasında sıkça yer alan iskan kelimesinin anlamı birçok insan tarafından araştırılıyor.

Hürriyet’te yer alan habere göre; Arapça kökenli bir kelime olarak iskan Türkçede yaygın şekilde değerlendirilen bir sözcüktür. Özellikle imar amaçlı farklı yapılar adına öne çıkan bir kelime olarak bilinmektedir. Hem yapılar konusunda hem de gündelik yaşam içerisinde farklı cümlelerde kullanılabilir.

İskan ne demek?

Kelime anlamı olarak iskan ‘yurtlandırma’ ya da ‘yurtlanma’ olarak bilinmektedir. Genelde gündelik yaşam içerisinde ‘iskan izni’ şeklinde kullanılmakta ve yaygın biçimde değerlendirilmektedir.

 İskan nedir?

İskan kelimesi anlamı itibariyle ‘yurtlanma’ veya ‘yurtlandırma’ olarak geçer. Ancak detaylı bir tanımlama yapmak gerekirse, bir yapının ruhsatlandırmaya ya da usulüne uygun şekilde tanımlandığını gösteren bir belgedir. Buna da İskan belgesi denir. Farklı yapıların inşası konusunda imar açısından binanın yasal yollarla yapılabileceğini...