03 / 10 / 2024

Tebernüş Kireççi haberleri

Tebernüş Kireççi haberleri

Gayrimenkul ve emlak uzmanı Tebernüş Kireççi, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa gibi sınır illerdeki artışın direkt Suriyelilerin talebinden kaynaklandığını, İstanbul'daki artışta ise Suriyelilerin etkisinin sınırlı olduğu tespitini yaptı.

Fırsatçı emlakçılara ceza kesilmeye başlandı! Tebernüş Kireçci'den Bakanlığa çağrı: Müteahhitler de unutulmamalı!

Ticaret Bakanlığı, konut kredisi faiz oranında düşüş olacağı haberleri üzerine ilan fiyatlarını yükselten fırsatçı emlakçılara ceza kesmeye başladı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, fırsatçı müteahhitlerin de unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.

Tebernüş Kireçci: Bankalar konut kredisi verme konusunda daha iştahlı olacak!

Merkez Bankası faiz kararı sonrası bankalar konut kredisi faizlerinde indirime gitti. Kredi çekmek isteyenler için fırsatların olacağını aktaran Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, 'Bankalar konut kredisi verme konusunda daha iştahlı olacak' dedi.

Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kavgalarını işaret etti: Arz artırılmalı, yoksa daha büyük kavgalar göreceğiz!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kavgalarının bitmesi için arzın artırılması gerektiğini söyledi. İşte o açıklama ve ev sahipleri ile kiracıların yorumları...

Tebernüş Kireçci Boğaziçi'ni işaret ederek seslendi! Tek tük kaçak bina yıkılarak bir yere varılmaz!

Boğaz'da kaçak yapılaşma şu sıralar gündemden düşmüyor. Bir çok kaçak yapı Boğaz'ı işgal ederken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci 'Tek tük kaçak bina yıkılarak bir yere varılmaz' diyerek asıl olması gerekeni açıkladı.

Konut sahibi olmak için faizlerin düşmesini bekleyenler dikkat! Tebernüş Kireçci uyarıyor: Daha da zorlaşacak!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konut sahibi olabilmek için faizlerin düşmesini bekleyenlere kötü haberi verdi. Kireçci faizlerin düşmesiyle ev sahibi olmanın daha da zor hale geleceğini açıkladı. 

Tebernüş Kireçci 'devamı felaket' diyerek uyardı: İnşaat sektöründe konkordato rüzgarı esecek!

Konkordato başvuruları 2024'ün ilk yarısında geçen yılın tamamındaki sayıyı aşmıştı. Son olarak Müteahhitler Birliği eski Başkanı Mithat Yenigün'ün başında olduğu Yenigün İnşaat da konkordato ilan etti. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Devamı felaket" dedi...

'Kiralara sınırlama getirilmesi yanlıştı' diyen Tebernüş Kireçci sordu: İşin sonu nereye varır?

Kiralardaki yüzde 25 artış uygulaması 1 Temmuz itibarıyla kaldırıldı. Son iki yılda kiracı ve ev sahipleri arasında tansiyonun yükselmesine neden olan uygulamayla ilgili  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci ''Kiralara sınırlama getirilmesi yanlıştı'' ifadesini kullandı.

ABD’de ev alma hayali kuranlar dikkat! Tebernüş Kireçci uyarıyor! Mutlaka okuyun!

Ülke genelinde konut fiyatları fahiş rakamlara ulaştı. Yatırımcılar konut yatırımı için rotayı yurt dışına çevirirken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ABD'den ev alma hayali kuranları uyardı. 

Tebernüş Kireçci'den yabancı yatırımcı yorumu: Döviz girişi olsun diye gayrimenkul alınması kolaylaştırıldı!

Nisan konut satışı rakamlarına göre yabancı konut satışında düşüş yaşandı. Yabancılar tek tek evlerini satarak ülkeyi terk etmeye başladı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışlarını değerlendirerek kritik yorumlarda bulundu.

Tebernüş Kireçci uyardı: Yatırım için bu dönemde ev alınmaz!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Yatırım için bu dönemde ev alınmaz" dedi. İşte Tebernüş Kireçci'nin o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

Tebernüş Kireçci sordu: Parasını dolara, avroya veya altına yatırmayıp konutu tercih edenler ne suç işledi?

Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımı 2023'te yüzde 163,7 oranında arttı ve rekor kırıldı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından 'Parasını dolara, avroya veya altına yatırmayıp konutu tercih edenler ne suç işledi?' sorusunu yöneltti.

Tebernüş Kireçci: Kiralara yüzde 25 sınırı getirmek büyük bir hata!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen yüzde 25 sınırının büyük bir hata olduğunu söyleyen Tebernüş Kireçci, bu hataya devam edilmesi halinde daha kötü sonuçların ortaya çıkacağını belirtti.

Tebernüş Kireççi haberleri Haberi

Tebernüş Kireççi haberleri

İstanbul'da altı ayda kiraların yüzde 50 civarında arttığını belirten emlak uzmanlarına göre bu artışın nedeni muhtelif. 

Suriyelilerin talebi, kentsel dönüşümün yanı sıra artışta Arapların kaçış için İstanbul'u seçmesi gibi etkenler. Son dönemde İstanbul'da kiralık ev fiyatlarında yaşanan artışı, emlak uzmanları Suriyeliler başta olmak üzere Arap dünyasının, İstanbul'da konuta yoğunlaşan talebine bağladı. Daha önce,İstanbul'da, son altı ayda konut kiralarının yüzde 50'lik artış gösterdiğini belirten emlak uzmanları, konut stokunda satılmayan evlerin kiraya döndüğünü belirtti. 


Bununla beraber, 'merkeze uzak' evlerdeki artışın görece 10 puan daha fazla olduğuna da işaret edildi, İstanbul'da, Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Zeytinburnu ve Fatih'te ise kiraların öğrenci talebi ile arttığı kaydedildi. Kurtköy'de hizmet veren emlak uzmanı Erdinç Yılmaz, Kurtköy ve civarında konut fiyatlarının son altı ay içerisinde eski binalarda 550 TL'den...