08 / 07 / 2024

tebliğler

tebliğler

Resmi Gazete tarihi 28 Temmuz 2013 Pazar olan ve Resmi Gazete sayısı 28721 olan Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Sıralamaya Alınma Esaslarına Dair Tebliğ hükümleri haberimizde...

Pay Tebliği!

22 Haziran 2013 Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan 28685 sayılı Pay Tebliği için haberimizi inceleyebilirsiniz....

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Kapsamında Uygulanacak Teknik Şartnameler!

18 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 28681 sayılı Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Kapsamında Uygulanacak Teknik Şartnamelerin Yayımlanması Hakkında Tebliğ için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Resmi Gazete'de yayımlandı: Ön ödemeli konut ve devre tatillerle ilgili cezalar artırıldı!

Ticaret Bakanlığı tüketicinin korunmasına yönelik idari para cezalarını artırdı. Bakanlık tarafından hazırlanan konuya ilişkin tebliğler, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlandı.

18 Mayıs 2023 Resmi Gazete ilanları! Resmi Gazete'de ne yayınlandı?

18 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazete'de kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. İşte, merakla beklenen Resmi Gazete'deki yenilikler ve değişiklikler neler? 

ÖİB'den Ankara'daki 4 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme kapsamında yer alan Ankara'daki bazı taşınmazların satışı onaylandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından konuyla ilgili tebliğler, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkulde vergi ve harçlar yeniden belirlendi!

Gayrimenkulde 2019 yılında ödenecek bazı vergi ve harç oranları belirlendi. Tebliğler, 1 Ocak itibari ile yürürlükte olmak üzere Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer aldı...

Milli emlak nasıl alınır?

Devlete ait olan malların bütünü milli emlak olarak tanımlanıyor. Milli emlak taşınmazlarının tasarruf işlemleri ile ilgili hususlara, kanun, yönetmelik ve tebliğler ile açıklanıyor. Peki, milli emlak nasıl alınır?

3.derece sit alanına ev yapılabilir mi?

Sit alanları özelliklerine göre türlere ve derecelere ayrılıyor. Bu alanlardaki yapılaşma şartları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kanun, yönetmelik ve tebliğler ile açıklanıyor. Peki, 3.derece sit alanına ev yapılabilir mi?

İMKON'dan derneklerin birleşmesi değerlendirmesi!

2014’ün son çeyreğinde, İnşaat ve Müteahhitlik sektörü ile ilgili yapılan açıklamalar ve de beraberinde gelen yönetmelik ve tebliğler, sektör mensuplarımızı, konulara daha duyarlı olmaya zorlamıştır.

İnşaat sektörü bir bütün olarak ele alınmalı!

İMKON Başkanı Tellioğlu, "İnşaat ve müteahhitlik sektörünün beklentisi, tebliğler ile sektörü ıslah etme çabalarından ziyade, Müteahhitlik Hizmet Kanununun içinde, mesleğin kurumsal bir yapı altında, bütüncül olarak ele alınmasıdır" dedi.

Milli emlak arazi kiralama şartları neler?

Devlete ait taşınır ve taşınmaz malların tümüne milli emlak deniyor. Milli emlak taşınmazlarının tasarruf işlemleri ile ilgili esaslar, kanun, yönetmelik ve tebliğler ile açıklanıyor. Peki, Milli emlak arazi kiralama şartları neler?

Enerjide para cezaları arttı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan tebliğler uyarınca, elektrik, petrol, sıvılaştırılmış petrol gazları ve doğalgaz piyasaları yasalarında öngörülen cezalar, yüzde 10.11 olarak belirlenen yeniden değerleme oranı nispetinde artırıldı.

Belediye gelirleri kanunu genel tebliği seri no:44!

Belediye gelirleri kanunu genel tebliği seri no: 44, 17 Nisan 2014 tarihinde ve 28975 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu tebliğ kapsamında bazı tebliğler yürürlükten kaldırıldı...

Özürlüler emlak vergisinden muaf mıdır?

Özürlüler emlak vergisinden muaf mıdır? İşte 27 Temmuz 2011 tarihinde 28807 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 57 Seri No'lu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliğinde yer alan esaslar...

Emlak vergisi mevzuatı!

Emlak vergisi mevzuatı dahilinde kanunlar, tebliğler, yönetmelikler ve genelgeler bulunuyor. Emlak vergisi ile tüm esaslar 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında toplanıyor. İşte emlak vergisi mevzuatı...

tebliğler Haberi

tebliğler

TEBLİĞ


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


YAPI DENETİMİ İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN YAPILAN MÜRACAATLARIN


SIRALAMAYA ALINMA ESASLARINA DAİR TEBLİĞ


Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; 5/2/2008 tarihli ve 26778 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinin 12 nci maddesi kapsamında yapı denetim izin belgesi almak için yapılan müracaatların bir sıralama dâhilinde değerlendirmeye alınmasına, sıralamaya alınan kuruluşlardan, iflas, tasfiye gibi nedenlerle tüzel kişiliklerinin sona erdiğinin veya merkezini değiştirmiş olduklarının tespit edilmesi halinde veya sıralamadan çıkma talebinde bulunan veya izin belgesi almak için gerekli şartları sağlamayan kuruluşların sıralamadan çıkarılmalarına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


(2) Yönetmeliğin 12 nci maddesinde belirtilen yedek kuruluşlar ile sıraya konulmuş kuruluşlar, bu Tebliğde sıralamaya alınmış kuruluşlar olarak değerlendirilmiştir.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 5/2/2008 tarihli ve 26778 sayılı...