06 / 05 / 2024

teferrüç kadıyayla sarıalan teleferiği ne zaman açılacak

teferrüç kadıyayla sarıalan teleferiği ne zaman açılacak

Dünyanın en uzun mesafeli hava taşıt aracı olan Bursa Teleferiği 31 Mart Pazartesi günü deneme seferlerine başlayacak. Teferrüç- Kadıyayla-Sarıalan arasındaki 4 bin 980 metre uzunluğundaki güzergahta seferler yapılacak...

Kadıköy Osmaniye'deki rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Kadıköy Osmaniye Mahallesi 627 Ada (Eski 7 Parsel) Yeni42, 43, 44 Parseller İle Bir Kısım Tescil Dışı Alanı İçeren Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıda...

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

Sarıgazi Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Sarıgazi Mahallesi 1752 Parsel Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Sancaktepe Sarıgazi rezerv yapı alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Sarıgazi Mahallesi 1752 Parsel Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıda...

Akıl almaz yöntemle 126 milyon lirayı çalan kadının kimliği ve gizlendiği adresi deşifre edildi

Almanya'da çalıştığı şirketten 8.2 milyon euro çalan kadının kimliği ve paralarla kaçtıktan sonra nerede gizlendiği ortaya çıktı. Alman polisi hırsızlık olayının şüphelisinin Yasemin Gündoğan olduğunu ve genç kadının paralarla birlikte Türkiye'ye kaçtığını tespit etti.

Sarıyer Poligon Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Poligon (İstinye) Mahallesi, Rezerv Yapı Alanına (380 Ada 24-25 Parseller) İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı NİP Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Konya Kadınhanı ilçesi için riskli alan kararı!

Konya ili, Kadınhanı ilçesi, Ünveren Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Son 10 ayda 15 milyon metrekarelik yayla alanının statüsü değiştirildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yayla statüsündeki yaklaşık 900 bin metrekarelik alanın imara açılması kararıyla beraber son 10 ayda imara açılan yayla alanlarının büyüklüğü 15 milyon metrekareye ulaştı. 

Tuzla Yayla Mahallesi’nin rezerv yapı alanı kararına 'ret' oyu!

Tuzla Belediye Meclisi’nde düzenlenen Kasım ayı meclis toplantısında CHP ve İYİ Parti'li Meclis üyeleri, Yayla Mahallesi’nde rezerv yapı alanı ilan edilen 77 bin metrekarelik alan için yetki talebini içeren gündem maddesini reddetti.

Muğla Sarıgerme kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla Ortaca-Sarıgerme Dalaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla kesin korunacak hassas alan ilan edildi...

11 ilde 126 alan yayla olmaktan çıkarıldı!

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile toplam 14 milyon 92 bin 800 metrekare (14 bin 92 dönüm) büyüklüğünde alan "yayla alanı" olmaktan çıkarıldı...

Mustafa Sarıgül: Şişli'ye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapmak istiyorum!

DSP Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül Habertürk'te soruları yanıtladı. Sarıgül 'manşet projem' diye nitelendirdiği planını şöyle açıkladı; ''Şişli'ye özellikle çok önemli kadın doğum ve çocuk hastanesi kazandırmak istiyorum'' dedi. 

teferrüç kadıyayla sarıalan teleferiği ne zaman açılacak Haberi

teferrüç kadıyayla sarıalan teleferiği ne zaman açılacak


Dünyanın en uzun mesafeli hava taşıt aracı olan Bursa Teleferiği 31 Mart Pazartesi günü deneme seferlerine başlayacak.


Teferrüç- Kadıyayla-Sarıalan arasındaki 4 bin 980 metre uzunluğundaki güzergahta seferler başlayacak. Sarıalan Oteller Bölgesi arasındaki inşaat ve yapım çalışmaları ise mahkemeden gelen kararın ardından netleşecek. Bursa’nın simge yapılarından bir tanesi olan teleferikte deneme seferleri mahalli seçimlerin hemen ardından 31 Mart'ta başlayacak.


Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Merkezi Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi’nin ortaklığında Yeşil Bursam Derneği tarafından yürütülen Avrupa’da Genç Girişimciler Projesi için Bursa’ya gelen AB üyesi ülkelerin gençleri teleferik inşaatında incelemelerde bulundu.


Türkiye’nin ilk insanlı hava taşıtı olan ve 1963 yılında hizmete başlayan teleferiğin yeniden dizayn edilerek modernleşme çalışmalarını yerinde inceleyen AB’li genç girişimciler, teknolojik çalışmalara hayran kaldı.


Romanya, Poloınya,...