06 / 05 / 2024

tek partili iktidar dönemi

tek partili iktidar dönemi

Rabobank Gelişmekte Olan Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, "Tek parti iktidarı Türkiye'nin ekonomisine güç kazandıraca" ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarından son dakika EYT açıklaması! Masada tek bir formül var! Diğer hepsini unutun

Milyonların sonucunu beklediği EYT ile ilgili son gelişmelerin vatandaşlar ile paylaşılması devam ediyor. AK Parti iktidarı ise konu ile alakalı olarak hemen hemen her gün Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son durumu paylaşıyor. İşte detaylar…

Dolar AK Parti iktidarında nereden nereye geldi? 'Piyasaya umut oldu' denmişti işte son durum

AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinden tek başına iktidar olarak çıkması o gün doların 1 milyon 680 bin liranın altına inmesine neden olmuştu. Dolar AK Parti iktidarında 1 liradan 5 liraya 17 yılda, 10 liraya 3 yılda, 18 liraya ise 1 ayda çıktı! İşte detaylar...

İnşaat sektörü 20-30 yıl daha gelişmeye devam edecek!

Astaş Holding, İstanbul'un gözde lokasyonlarında yatırım için kolları sıvadı. Yönetim Kurulu Başkanı Aşçı, "Tek parti iktidarıyla önümüzü görüyoruz. 2 yılda 2 milyar dolarlık yatırım planımız var. Kentsel dönüşüme yoğunlaştık" dedi.

Araplar Türkiye'de nerelere gayrimenkul yatırımı yapıyor?

Proje Beyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, özellikle Körfez bölgesinin seçimden tek parti iktidarının çıkmasıyla Türkiye'ye yatırım yapma iştahının arttığına dikkat çekiyor.

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı harekete geçiyor!

Tek parti iktidarı ile sağlanan istikrar iyimserliği zirveye taşıdı. Siyasi belirsizliğin kalkması gayrimenkulde de yabancı yatırımcıyı harekete geçirdi. Dolar 2.82 TL'nin altına inerken, yabancıya konut satışı ekime göre ikiye katlandı.

Kuzu Grup Ankara'da 2 yeni projesini satışa sunacak!

2015 yılını iki seçimle durgun geçiren gayrimenkul sektöründe seçimden tek parti iktidarının çıkmasının ardından lansmanlar hızlandı. Bu kapsamda ertelenen projeler de birbiri ardına satışa çıkıyor.

Seçim bitti, projeler peş peşe geldi! İşte yeni projeler...

2015 yılını iki seçimle durgun geçiren gayrimenkul sektöründe seçimden tek parti iktidarının çıkmasının ardından lansmanlar hızlandı. Bu kapsamda ertelenen projeler de birbiri ardına satışa çıkıyor.

Müteahhitler tek parti iktidarından memnun!

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, "Hükümetin kurulması ve istikrarın devam etmesiyle gayrimenkul sektöründe bir bahar havası esecek" dedi.

Tek partili iktidarla İstanbul'daki mega projeler hızlandı!

Türkiye'nin geleceğini oyladığı 1 Kasım seçimlerinde kazanan 'istikrar' oldu. Yönetimde istikrarın sağlanmasıyla İstanbul'daki mega projelerde çalışmalar da hız kazandı. 14 bini aşkın işçi ordusu adeta arı gibi çalışıyor.

Körfez yatırımcıları seçimden sonra harekete geçti!

AK Parti’nin sandık zaferi durgunluktaki emlak sektöründe bahar havası estirdi. Seçim öncesi bekleyen Körfez yatırımcısı, tek parti iktidarı ile alıma geçtikleri konut kaporalarını bankalara yatırmaya başladı.

İnşaat sektöründe yatırımlar ve satışlar hız kazanacak!

1 Kasım seçimlerinden tek parti iktidarının çıkması inşaat sektöründe de sevinçle karşılandı. Sektörün önde gelen firmalarının ortak görüşü; istikrarın sürmesi sebebiyle yatırımlar ve satışlar hız kazanacak, ekonomi yeniden ayağa kalkacak.

Müteahhitler tek parti iktidardan memnun!

Müteahhitler 1 Kasım seçimleri sonrası ortaya çıkan tek parti iktidarından memnun olduklarını ifade ediyor. Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, "istikrarın devam etmesiyle gayrimenkul sektöründe bir bahar havası esecek" dedi.

Körfez yatırımcısı Emlak 2015 Fuarı'na yoğun ilgi gösteriyor!

Körfez'e Seçimden tek parti iktidarı çıktığını gören Körfez yatırımcısı CNR'deki fuara koştu. 5 bin yabancı ziyaretçiyi ağırlaması beklenen fuarın ilk gününde emlakçılar sıcak satış yaptı

tek partili iktidar dönemi Haberi

tek partili iktidar dönemi

 Rabobank Gelişmekte Olan Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, "Tek parti iktidarı Türkiye'nin ekonomisine güç kazandıracak" ifadelerini kullandı.


1 Kasım Genel Seçimine ilişkin olarak AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Matys, AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde yeniden tek başına iktidara gelmesiyle siyasi belirsizlik ortamının ortadan kalktığını ifade etti. 


7 Haziran'daki seçim sonuçlarından sonra Türkiye'de belirsizliğin hakim olduğunu vurgulayan Matys, bu belirsizlikten dolayı ekonomiye ilişkin öngörülerin zayıfladığını ve bunun da TL'nin dolar karşısında rekor seviyelerde değer kaybetmesine sebep olduğunu aktardı.


Gerileyen petrol fiyatlarına rağmen TL'deki değer kaybının enflasyonun düşmesini engellediğini dile getiren Matys, bundan dolayı enflasyonun eylül ayında yıllık bazda yüzde 7,95'e yükseldiğini anımsattı. Matys, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikalarının da 7 Haziran'dan bu yana ekonomiye katkı sağlamadığının altını çizdi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından...