01 / 05 / 2024

tekfen Şah Deniz 2. Faz yatırımları

tekfen Şah Deniz 2. Faz yatırımları

Tekfen Holding'in bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat'ın dahil olduğu konsorsiyum, Azerbaycan'da gerçekleştirilen Şah Deniz 2. Faz yatırımları kapsamında toplam bütçesi 975 milyon dolarlık sözleşme imzalarken; Tekfen İnşaat'ın payı yaklaşık 496 milyon dolar...

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

TANAP'ın maliyeti 4,5 milyar euro!

Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) Genel Müdürü Ian Bradshaw Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin Avrupa ayağı olan TAP'ın geliştirme takviminin tamamen Şah Deniz 2'nin geliştirilmesiyle uyumlu olarak planlandığını söyledi.

ADB'den Şah Deniz-2 için 1 milyar dolar kredi!

Asya Kalkınma Bankası (ADB), dünyanın en büyük doğalgaz sahalarından biri olan Azerbaycan'daki Şah Deniz-2'yi genişletmek için 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlamayı kararlaştırdı.

Faz 2 Off-Shore Platformu’nda sona yaklaşıldı!

TANAP’a yılda 16 milyar metreküp doğalgaz verecek Şah Deniz sahasına inşa edilen Faz 2 Off-Shore Platformu’nda sona yaklaşıldı.

Tanap'ta inşaat çalışmaları hızla devam ediyor!

Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki Şah Deniz-2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi'nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın Türkiye'ye ve Avrupa'ya taşınmasını amaçlayan TANAP Projesi’nin çalışmaları takvime uygun şekilde ilerliyor.

Türk Akımı, TANAP ve Şah Deniz'i etkilemez!

Atlantik Konseyi Küresel Enerji Merkezi Kurucu Direktörü ve eski ABD Büyükelçisi Morningstar, "Türkiye, Azerbaycan'la çok güçlü ilişkilere sahip. Türk Akımı'nın, TANAP ve Şah Deniz projelerine hiçbir etkisi olmayacağına kuvvetle inanıyorum" dedi.

Türk Akımı TANAP'ı etkileyecek mi?

Atlantik Konseyi Küresel Enerji Merkezi Kurucu Direktörü Richard Morningstar, Türkiye ve Azerbaycan'ın çok güçlü ilişkileri olduğunu belirterek, “Türk Akımı'nın, TANAP ve Şah Deniz projelerine hiçbir etkisi olmayacağına kuvvetle inanıyorum” dedi.

Didim'de yeni yapılan binaların çatıları ahşap ya da çelik olacak!

DİDİM Belediye Meclisi, CHP'li Başkan Deniz Atabay'ın önerisiyle, yeni yapılacak binalarda betonarme yerine çelik ya da ahşap çalı yapılmasına karar verdi..

TANAP'ın argon kaynakçıları Bayburt'ta yetiştirilecek!

Azerbaycan'daki Şah deniz sahasından çıkarılacak doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı' nda istihdam edilecek argon kaynakçılarının yetiştirilmesi için Bayburt'ta kurs açılacak.

TANAP'ın boru hattında firmalar belirlendi!

Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılacak doğal gazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan “56’’ KaraBoru Hattı İnşaat İhalesi”ne ilişkin Boru Hattı İnşaatını gerçekleştirecek firmalar belirlendi.

Statoil, şahdeniz hisselerini sattı!

Statoil, internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre , Norveç'in enerji şirketi olan Statoil, Şah - Deniz Projesi'ndeki yüzde 15,5’lik hissesini, Malezya'nın enerji şirketlerinden olan Petronas’a sattı.

Statoil, Şah Deniz Projesi'ndeki hissesini sattı!

Statoil, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Şah Deniz Projesi'ndeki yüzde 15,5'lik payı ile Güney Kafkas Boru Hattı şirketindeki (SCPC Holding) 15,5 ve Azerbaycan Gaz Tedarik Şirketindeki (AGSC) yüzde 12,4'lük payını sattığını duyurdu

Şah Deniz Projesi‘nde hisse satışı gerçekleşti!

Statoil, internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre , Norveç'in enerji şirketi olan Statoil, Şah - Deniz Projesi'ndeki yüzde 15,5’lik hissesini, Malezya'nın enerji şirketlerinden olan Petronas’a sattı.

tekfen Şah Deniz 2. Faz yatırımları Haberi

tekfen Şah Deniz 2. Faz yatırımları

Tekfen Holding'in bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat'm dahil olduğu konsorsiyum, Azerbaycan'da gerçekleştirilen Şah Deniz 2. Faz yatırımları kapsamında toplam bütçesi 975 milyon dolarlık sözleşme imzalarken; Tekfen İnşaat'ın payı yaklaşık 496 milyon dolar olacak. 


Tekfen'den KAP'a yapılan açıklamaya göre; BP Exploration ile imzalanan sözleşme ile, toplam ağırlığı 26,442 ton olacak iki adet offshore platformun ve bunlara ilişkin bağlantı köprüsünün imalat, yapım ve teslim işleri üstlenildi. Tekfen İnşaat'ın yer aldığı ATA konsorsiyumunda ayrıca AMEC ve Azfen bulunuyor. Açıklamaya göre, işin yapım süresi, sözleşmenin yürürlüğe girmesinden itibaren 42 ay olarak öngörüldü. Tekfen Holding hisseleri dün günü yüzde 3.31 artışla 4.68 TL'den kapattı. 


Dünya...