23 / 12 / 2024

tekirdağ ermeni mezarlığı

tekirdağ ermeni mezarlığı

Tekirdağ Malkara'da yer alan tarihi Ermeni mezarlığının bulunduğu arazinin yerine ocakbaşı yapılması tartışmaya neden oldu. Mazlum-Der'in raporuna göre mezarlık alanından çıkarılan kemikler çöpe atılıyor.

Ankara'da Ermeni ve Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor?

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları sürerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

İBB, Ermeni mezarlığının imara açılması talebini reddetti!

İBB Meclisi, Meclis gündemine alınan 53 raporu oybirliği ile kabul edip tarihi bir olaya imza attı. Oybirliğiyle kabul edilen raporlardan biri de Sarıyer’de bulunan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi Vakfı’na ait mezarlığın imara açılması talebinin reddi oldu. 

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi arazisi ne olacak?

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi’ne ait olan mezarlık arazisi, Vakıflar Genel Meclisi (VGM) kararıyla hayrattan akara çevrildi.

Tekirdağ’de Çerkezköy şehitlik alanı genişletiliyor!

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi İstasyon Mahallesi’nde bulunan şehitlik alanını genişletme çalışmaları başladı. Çerkezköy Belediyesi, İstasyon Mezarlığı’ndaki şehitlik alanının genişletilmesi ve modernize edilmesi amacıyla çalışmalara başladı.

Ermeni vakfına 111.8 milyon kamulaştırma bedeli ödenecek!

Ermeni Mezarlığı'ndan 4 bin 474 metrekarelik alan 1971'de kamulaştırılmıştı. Dava açan Katolik Surp Agop Hastanesi Vakfı'na 111 milyon 850 bin lira ve 2 yıllık faiz ödenecek.

Şişli'deki Ermeni mezarlığı Belediyeye devredildi!

Şişli’de Surp Agop Hastanesi Vakfı’na ait olan 41bin 430 metrekarelik mezarlık 1930’da çıkartılan Belediyeler Kanunu çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) devredildi. İBB, 111,8 milyon lira ödeyecek.

Şehir içindeki mezarlıklar kaldırılacak!

1940 yılında Şişli'deki Katolik, Mecidiyeköy'deki Rum, Kağıthane'deki Ermeni mezarlıklarına ölü defnedilmesi men edilmiş. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o özel haber...

1940 yılında şehir içindeki mezarlıklar kaldırılacak!

1940 yılında Şişli'deki Katolik, Mecidiyeköy'deki Rum, Kağıthane'deki Ermeni mezarlıklarına ölü defnedilmesi men edilmiş. Şehrin sağlığını bozduğu gerekçesiyle bu mezarlıklar Prost planı mucibince park alanı olarak tesis edilecekmiş.

1937 yılında Surp Agop Mezarlığı satılığa çıkarılacak!

1937 yılında Pangaltı semti civarında yer alan Pangaltı Ermeni Mezarlığı (Surp Agop), Henri Prost tarafından kesin bir imar planı hazırlandıktan sonra mezarlığın arazisi ifraz edilerek satılığa çıkarılacakmış.

Şişli Ermeni Mezarlığı’nın tapusu kiliseye verildi!

İstanbul’un merkezi Şişli’de bulunan 700 milyon TL değerindeki tarihi Ermeni Mezarlığı’nın tapusu 80 yıl sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Beyoğlu Üç Horan Kilisesi Vakfı’na iade edildi

Malkara'daki Ermeni mezarlığı ocakbaşı yapılmak isteniyor!

Tekirdağ Malkara'da yer alan tarihi Ermeni mezarlığının bulunduğu arazinin yerine ocakbaşı yapılması tartışmaya neden oldu. Mazlum-Der'in raporuna göre mezarlık alanından çıkarılan kemikler çöpe atılıyor.

Malatya'da Ermeni mezarlığı restore edildi!

Malatya Belediyesi tarafından geçen yıl yıkılan Ermeni mezarlığı yaklaşık 300 bin liralık harcamayla eski haline getirildi...

Ermeni Mezarlığı'nın yıkılan dua yeri yeniden yapıldı!

Malatya'da yer alan Ermeni Mezarlığı'nın geçen yıl yıkılan dua yeri ve bekçi kulübesi belediye tarafından yeniden yapıldı...

tekirdağ ermeni mezarlığı Haberi

tekirdağ ermeni mezarlığı

Tekirdağ Malkara'da "Meşatlık" adı verilen ilçeye 1.5 kilometre uzaklıktaki tarihi Ermeni mezarlığının bulunduğu arazi, 2010'da belediyenin meclis kararı ile hizmet ve tesis alanı olarak kullanıma uygun görüldü. Tekirdağ Müze Müdürlüğü de projede sakınca görmeyip herhangi bir tarihi eser bulunduğunda haber verilmesi gerektiğini belirtti. Mezarlıkta yeni bir bina yapılması için meclisten ret kararı çıksa da ek bina, encümen kararıyla onaylandı. Ek bina ve çevre düzenlemesi belediye tarafından yapıldı. Tesisin işletmesi için de ihale açıldı. Belediyenin bir yıl süreyle işletmeye kiraladığı tesis için "içki ruhsatı" vermeyeceğini söylemesine rağmen ihaleyi alan Demirali Pala, "30 yıldır içkili yer işletiyorum. Burası da içkili bir ocakbaşı olacak. Ruhsat olmazsa insanlar kendi içeceklerini getirir, masalarını kurarlar. Belediyeden kiralamışım. Bir hesap sorulacaksa bunun yeri belediyedir" şeklinde konuştu....