05 / 05 / 2024

tekirdağda türbeler

tekirdağda türbeler

Uzun yıllar önce Erzurum'dan Tekirdağ'a yerleştiği tahmin edilen ve vasiyeti üzerine öldükten sonra bahçesine defnedilen Mehmet Paşa isimli Osmanlı komutanının kabrinin üzerine apartman yapıldı.

Çiftçilere müjde! Gübre dağıtımı başladı! Resmen açıklandı! Gübrenizi hemen alabileceksiniz!

Mera Islah Projesi kapsamında gübre dağıtımı başlarken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yaptığı gübre dağıtımıyla tüm çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Milli Emlak Tekirdağ'da 20 bin 625 liraya arsa satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü merak edilen ve araştırılan Ekim 2022 ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlamayı sürdürüyor. Yayımlanan son ilanlara göre, Milli Emlak Tekirdağ'da da arsa satıyor. İşte detaylar...

Tekirdağ'da bütçe yetersizliği nedeniyle okullar onarılamıyor!

Tekirdağ'da MEB İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı’nın 2019 yılı faaliyet raporuna göre birçok okulun 2019 yılında tamamlanması planlanan onarım ve tadilat işleri bütçe yetersizliği nedeniyle hayata geçirilemedi.

Trakya'da en çok konut Tekirdağ'da satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 Ekim ayı Konut Satış İstatistikleri kamuoyu ile paylaşıldı. İstatistiklerdeki bilgilere göre, Trakya’da en çok konut satışı büyük farkla Tekirdağ’da gerçekleşti….

Tekirdağ'da acele kamulaştırma kararı!

Tekirdağ'da yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tekirdağ’da Şubat'ta bin 792 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğü 2019 Yılı Şubat Ayı Konut Satış İstatistiklerini paylaştı. Verilere göre; Tekirdağ’da 2019 yılı Şubat ayında 1 792 konut satıldı.

Tekirdağ'da 6 ayda 622 riskli yapı yıkıldı!

"6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında 6 aylık uygulama döneminde Tekirdağ'da 'riskli yapı' statüsünde 622 riskli yapı yıkıldı. 

Tekirdağ'da 4 mahallede acele kamulaştırma yapılacak!

Tekirdağ'da 2 ilçeye bağlı 4 mahallede acele kamulaştırma kararı alındı. Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı...

Çanakkale ve Tekirdağ'da acele kamulaştırma kararı!

MARSA-Turkey B.V. Doğal Gaz Bağlantı Hattı Projesi için Çanakkale ve Tekirdağ'da acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Tekirdağ'da 229 alanda acele kamulaştırma kararı alındı!

Tekirdağ'da 3 ilçede toplam 229 alanda acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

TOKİ Tekirdağ'da 1000 konut inşa edecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 2017 yılı projesi kapsamında Tekirdağ’da 1.000 konut inşa edilecek. TOKİ 2017 yılında Türkiye genelinde 65 bin yeni sosyal konut inşa edeceğini açıkladı.

Tekirdağ'da 373 riskli bina yıkıldı!

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Kentsel dönüşüm Çalışmaları çerçevesinde 2016 yılı sonuna kadar Tekirdağ'da yapılan çalışmalar hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tekirdağ’da Ağustos ayında 2 bin 960 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Tekirdağ’da 2016 yılı Ağustos ayında 2 bin 960 konutun satıldığı bildirildi.

tekirdağda türbeler Haberi

tekirdağda türbeler

Tekirdağ'da 17'nci yüzyılın sonlarında yaşadığı tahmin edilen Mehmet Paşa'nın, merkez Süleymanpaşa ilçesi Gündoğdu mahallesinde bulunan kabrinin üzerine 5 katlı bina yapıldı. Türbenin, yaklaşık 35 yıl önce inşa edildiği tahmin edilen binanın altında kalmasının uygun olmadığını dile getiren mahalle sakinleri, yetkililerden düzenleme istedi.


Gündoğdu Mahallesi sakinlerinden Aşık Özden, "1990 yılında askerden geldim. Askerden geldikten sonra burada işe başladım. Bu türbenin üzerinde yaklaşık 4 ay kadar konakladım. Türbenin ve binanın hangi tarihte yapıldığını bilmiyorum. Türbenin üzerine bina yapılması doğru değil, ancak şahsi bir mülk bu bina herhalde" dedi.


İnsanlar türbe olduğunu anlayamıyor


Türbenin yerinin değiştirilmesinin doğru olmayacağını belirten Özden, "Bence türbenin yerinin değiştirilmemesi gerekir. Türbenin alanı kamulaştırılabilir. İşlek bir caddenin kıyısında olduğu için kamulaştırılabilir belediye tarafından. Etrafı daha güzel bir hale de getirilebilir. Türbenin...