01 / 05 / 2024

teknokent vergi muafiyetleri

teknokent vergi muafiyetleri

Teknokent kanunu, Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin kuruluşunu, işleyişini, yönetim ve denetimini ve bunlarla ilgili kişi ve kuruluşların görev, yetki ve sorumluluklarını kapsıyor. Peki kanuna göre, teknokent vergi avantajları nelerdir?

Engellilere yönelik vergi indirim ve muafiyetleri mecliste!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a engelli nüfusu, engelli vatandaşların temel ihtiyaçlarında vergi indirimlerini ve istihdamlarını sordu..

Organize sanayi bölgesi emlak vergisi muafiyeti!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Vergide geçici vergi muafiyetleri bulunuyor. İşte organize sanayi bölgesi emlak vergisi muafiyeti...

Arazi vergisi geçici muafiyetleri!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsa ve araziler için sahipleri tarafından vergi ödeniyor. Bazı arsa ve araziler vergiden geçici olarak muaf tutuluyor. Peki, arazi vergisi geçici muafiyetleri nelerdir?

Kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyeti!

Kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyeti, 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Alınmaması Gereken Harçlar ve Ücretler kapsamında açıklanıyor. Peki, kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyetleri nelerdir?

Teknokent vergi avantajları nelerdir?

Teknokent kanunu, Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin kuruluşunu, işleyişini, yönetim ve denetimini ve bunlarla ilgili kişi ve kuruluşların görev, yetki ve sorumluluklarını kapsıyor. Peki kanuna göre, teknokent vergi avantajları nelerdir?

Emlak vergisi muafiyetleri 2014!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan gayrimenkuller emlak vergisine tabi tutuluyor. Ancak vergi ödemelerinde kimi gayrimenkul sahipleri bu vergiden muaf tutuluyor. İşte emlak vergisi muafiyetleri 2014...

Kooperatiflerin emlak vergisi muafiyeti!

Kooperatifler Kanunu hükümlerine göre koopeatifler ve kooperatif birlikleri bazı vergilerden muaf tutuluyor. Kooperatiflerin vergi muafiyetleri kanun kapsamında madde 93'te açıklanıyor. İşte kooperatiflerin muaf tutulduğu vergiler...

Kentsel dönüşüm muafiyetleri!

Kentsel dönüşüm kanununda yer alan esaslara göre kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılan bazı işlemlerden vergi ve harçlar alınmıyor. İşte kanunda açıklanan kentsel dönüşüm harç muafiyetleri...

Kooperatiflerin vergi muafiyetleri!

Kooperatifler, kooperatif birlikleri, kooperatif merkez birlikleri ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliği bazı vergilerden muaf tutuluyor. Bu muaflıklar kanunda belirtiliyor. İşte kooperatiflerin vergi muafiyetleri bu haberde...

Kenan Çolpan: Teknoparklardan 2023'e kadar vergi alınmayacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan, Teknoparkların 203 yılına kadar vergi ödemeyeceklerini açıkladı...

Muğla Vergi Dairesi Başkanı korsan emlakçılara karşı uyardı!

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, vatandaşları korsan emlakçılara karşı bilinçli ve dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Konut alıcıları vergi paniğine düştü!

Yüksek tapu harcını ödememek için konutun değerini düşük gösteren alıcıları ve inşaat firmalarını vergi cezası korkusu sardı.

Konut sektörü vergi paniğine düştü!

Konutun değerini düşük gösteren alıcıları ve inşaat firmalarını vergi cezası korkusu sardı...

teknokent vergi muafiyetleri Haberi

teknokent vergi muafiyetleri

Teknokent vergi avantajları nelerdir?

4691 sayılı Teknokent Kanunu gereğince, Teknoloji geliştirme bölgeleri Yüksek/ileri teknoloji kullanan ya da yeni teknolojilere yönelik firmaların, belirli bir üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü ya da AR-GE merkez veya enstitüsünün olanaklarından yararlanarak teknoloji veya yazılım ürettikleri/geliştirdikleri, teknolojik bir buluşu ticari bir ürün, yöntem veya hizmet haline dönüştürmek için faaliyet gösterdikleri ve bu yolla bölgenin kalkınmasına katkıda bulundukları, aynı üniversite, yüksek teknoloji enstitüsü ya da AR-GE merkez veya enstitüsü alanı içinde veya yakınında; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği siteyi veya bu özelliklere sahip teknopark olarak tanımlanıyor.


Teknokent alanları hakkında bazı vergisel avantajlar bulunuyor. Teknokent vergi avantajları kanun kapsamında madde 37'de açıklanıyor.


Teknoloji geliştirme bölgesi muafiyet ve istisnalar

MADDE 37  – (1) Bölgede muafiyet ve istisnaların uygulanmasına ilişkin esaslar aşağıda...